COVIT 19 DAN NASIL ETKILENDIK?

09 Ağustos 2021 Pazartesi 12:21
541 Okunma
COVIT 19 DAN NASIL  ETKILENDIK?

Covid 19 hayatımıza aniden girdiğinden bu yana neredeyse bir yıl geçti. Hepimiz bir şekilde bu dönemin getirdiği gerekliliklerden bir miktar etkilendik. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak benim klinikte gözlemlediğim dikkatimi çeken bazı şikayetlerde artış oldu.Adet düzensizlikleri , vajinal yoğun enfeksiyonlar en sık görülen şikayeteler haline geldi. Adölesan dönemde olan genç kızlarda sık olarak adet düzensizliği nedeni olarak strese ve uyku düzensizliklerine bağlı prolaktin hormonunda yükselmeler olabilir.. Gençlerin tüm gün evde olmaları zamanı verimli kullanamamalarına , gece uykusuz kalmalarına neden oldu. Tüm bunların sonucunda yaşanan hormonel düzensizlikler adet düzensizlikleri olarak sonuçlanabilir. Anne karnında ilk oluşan endokrin bez olan troid bezinde de bu dönemde oluşan stresle otoimmün reaksiyonlar sonucu troid hormon bozukluklarına bağlı adet düzensizlikleri yaşanabilir. ,Doğurgan çağda olan kadınlarda strese bağlı ovulasyonun durması çatlamayan yumurtaların kistleşmesine buna bağlı adet düzensizlikleri ve kasık ağrılarına sebep olabilir. Belirsizliklerin oluştırduğu anksiyete, uyku düzensizlikleri , hareket azlığı ve kötü beslenme stres hormonlarının artmasına , glıkoz metobolızmasının bozulmasına kilo atışlarına ve vücut direncinin düşmesine sebep olabilir. . Bunun sonucunda başta vajınal enfeksiyonlar olmak üzere enfeksiyonların artabilir.. Danışanlar şikayetleri oluştuğunda ertelemeyerek muayne için doktora başvurmalılar . Bir an önce tetkikleri yapılıp tedavileri düzenlenmeli . Gençler uyku düzensizliklerinin ve hareketsizliğin vucüda oluşturduğu olumsuz etkiler konusunda billinçlendirilmeli. Hobi edinmeleri sağlanmalı. Sağlıklı olmak ruh ve beden sağlığının birlikte olmasıyla mümkün. Saglıkla ve sevgiyle kalın .. 

Cep: 0505 773 06 12 ŞAFAK HASTANESI Adres: Eskiedirne Asfaltı Hürriyet Mah. 124/B ve 255. Sk. No:16 Gaziosmanpaşa/İstanbul Telefon:0212 614 56 56 BELDE TIP MERKEZI Adres: Gaziosmanpaşa Merkez Mah. Eyüp Cad. Gopark Tesisi D Blok No No:3 Gaziosmanpaşa/İstanbul Telefon: 0212 614 67 00

Göktürk Dergisi

Anahtar Kelimeler:
Covit19Nurhantakar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24