Zekeriya Yıldız'ın kaleminden: Sultan'ın Şehri!

Yazar Zekeriya Yıldız'ın kaleme aldığı, "Sultan'ın Şehri" kitabı Martı Yayınları'ndan çıktı. Kitapta, asırların hoyratlığına rağmen kimliğini ve kişiliğini koruyan Eyüp anlatılıyor.

25 Nisan 2024 Perşembe 13:15
12178 Okunma
Zekeriya Yıldız'ın kaleminden: Sultan'ın Şehri!

Zekeriya Yıldız, Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesinin Karadilli Beldesi'nde 1970 yılında doğdu. Lise yıllarında Türk Standartları Enstitüsünün açmış olduğu bir makale yarışmasında Türkiye birincisi oldu. Kariyer hedefini, kaymakamlık yapabileceği bir okul ile çizse de, üniversite eğitiminin ardından, Yeni Asya yayın grubunda yazılar yazmaya başladı; yayıncılık ve reklamcılık yaptı. Yaklaşık 20 yıldır Eyüpsultan Belediyesi'nde Kültürel birimlerde görev yapan Yıldız'ın son kitabı ''Sultan'ın Şehri'' önsözünde Eyüpsultan'ın tarihinden bahsediyor.

Bir şehir düşünün…

Sultanları, kendine hizmetkâr eden bir Sultan’a ev sahipliği yapsın.

Kimliği, kişiliği, karakteriyle kendine hayran bıraksın.

Bir ideal uğruna çile çekmenin, ahde vefanın ve sabrın sembolü olsun.

Bitmeyen bir sevgi, dinmeyen bir hasretle insanları kendine çeksin…

Sultan’ın Şehri öyle bir yer…

Tanıdıkça sevecek, sevdikçe bağlanacaksınız…

Son eserinde şehri oluşturan unsurlardan bahseden Yıldız, etkileyici anlatımı ve tarihi notları ile sizleri tarifsiz bir yolculuğa çıkarıyor.

İşgal yıllarında İstanbul’un Sultanlara kılıç merasimleri düzenlediği kadim şehir Eyüpsultan’a götürüyor. Eyüpspor’un kurtuluş mücadelesinde verdiği mücadeleyi gözler önüne sererken yaşlı, genç, kadın erkek olarak milletin varoluş savaşını kaleme alıyor.

1917 yılında Eyüpsultan semtinin sosyal ve ekonomik yaşantısı içerisinde yarınlara emanet bırakılan ülkenin yaşadığı tüm sıkıntıları sorgulamamızı ve bir kez daha düşünmemizi sağlıyor.

 Eyüpsultan, asırların hoyratlığına rağmen kimliğini ve kişiliğini koruyan bir şehirdir. Kadim bir medeniyetin üzerinde yükseldiğini her köşesinde sindirdiği özellikleriyle hemen gösterir. 

Bu küçük çalışmayı okurken bunu daha iyi anlayacak, Sultan'ın şehrini daha çok seveceksiniz..."

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 25.04.2024 13:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24