Protek VIP Güvenlik ve Koruma Hizmetleri

Protek VIP

16 Ağustos 2018 Perşembe 14:18
2095 Okunma
Protek VIP Güvenlik ve Koruma Hizmetleri

GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI

Global dünyada, dahili ve harici unsurlara bağlı olarak etkin risk minimizasyonu, kayıpların azalması ile, şirketlerin operasyonlarını geliştirmesine destek verir. Bu risklerin düşürülmesi için uygun teknolojinin ve fiziki altyapının bilinmesi gerekir. Ancak gerçekten bu bilgi varmı? Gerçekten bu risk etkin bir şekilde oluşmuş mu? Hangi teknoloji gerekli? Hangi teknoloji gereksiz? Uygun maliyet kavramı nedir? Maliyet-Fayda ilkesine dönük ekipman satın alınmış mı?

PROTEK VIP ÇÖZÜM ÖNERİSİ Kişi ve farklı ölçeklerdeki kurum ve kuruluşları kapsayan hizmetimizde tehdit ve risklerin seviyelendirilmesi yöntemiyle kısa ve uzun süreli danışmanlık hizmetleri yürütülmektedir. İhtiyaçların belirlenmesi, mevcut sistem ve prosedürlerin incelenmesi, risk analiz ve tehdit değerlendirmelerinin çıkartılması danışmanlık sürecinin birkaç aşaması kapsamında olup projelerimiz yurt içi ve yurt dışından olmak suretiyle profesyonel uzmanlarca yürütülmektedir. Bu çalışmalar günlük faaliyetleri kesintiye uğratmadan gerçekleştirilerek güvenlik sisteminin projenin günlük rutini ile bütünleşmesini hazırlamaktadır. PROTEK VIP Güvenlik ve Koruma Hizmetleri, bütün güvenlik önlemlerin incelenmesi fiziki veya elektronik güvenlik uygulamalarının tasarlanması ve öğrenilmesi, günlük aktivitelerin incelenmesi neticesinde mevcut güvenlik prosedürlerinin değerlendirilmesi, güncellenmesi, yeni çözüm önerileri sunarak ve güvenlik ile ilgili tüm prosedürleri oluşturarak etkin bir güvenlik sistemi oluşturmaktadır.

Güvenlik programını projenin özel yapısına uyarlama ve güvenlik sistemini onun bütünleşik bir parçası haline getirmek suretiyle bu entegrasyon sağlanmaktadır. Bu faaliyet görev tanımında güvenlik konusu yer alan güvenlik çalışanları ile birlikte diğer çalışanları da ilgilendirmektedir; motivasyon sağlama, eğitim, pratik ve denetim programı ile bütün sistem uygun bir şekilde kazandırılmaktadır. Bilgi, fiziki tehdit, eleman tehditlerine karşın, stratejik konseptlere dayanarak üretilen çözümler en etkin sonuca varabilir ve şirketlerin iş amaçları ile bütünleşir. Üretilen çözümler birden fazla olup, güvenlik halkalarının birinin işlevini yapamıyor olması halinde, tümel sistemin çökmesine engel olmayı amaçlar. PROTEK VIP bütçe kısıtlamaları konusunda çok titiz olup, maliyet-fayda ilkesine ve öncelikli risklere dönük en uygun projeleri gerçekleştirmeyi amaç edinmiştir.

PROTEK VIP KATMA DEĞERİ Risk Asgari Değerlendirilmesi: Risk ve kayıpların önemli derecede indirilmesi. Bu tür risklerin asgariye indirilmesi, şirketlerin asli işleri olan konulara odaklanmasını sağlar. Maliyet Asgari Değerlendirmesi: Mevcut risklere odaklanarak, altyapı yatırımı konusunda önemli derecede maliyeti azaltılması. Dahili Yeteneklerin Yetiştirilmesi: Proje esnasında PROTEK VIP know-how ve bilgi transferinde bulunur. Bu bilgi birikimi müşterinin uzun vadede riskler ile mücadelede günlük bazda hareket kabiliyeti sağlar.

ACİL DURUM PLANLAMA

Uluslararası Know-How ile kriz yönetimi, tahliye, ilk müdahale, kalabalık yönetimi, gibi konuları kapsayan planlamada Protek Vip Güvenlik Hizmetleri kişi, kurum, ve kuruluşların yapısal özelliklerine uygun Kriz yönetimi esaslarına dayalı acil durum planlaması yapmaktadır. Öncelikle can, sonra mal güvenliği ile kişi yada kuruluşun imajını esas alan planlama sürecinde tehditlerin ve risklerin belirlenmesi, seviyelendirilmesi, tanımlanması ve eğitim aşaması gelmektedir. Farklı düzeylerde ve aşamalarda verilen eğitimler acil durumlarda uygulanması gereken öncelikli hususlara değinmekte, kriz anında çeşitli düzeylerdeki kişilerin acil durumlarda görevlendirilmesini ve görev kapsamında sevk ve idare koordinasyonunu kapsar.

UYGULAMA YÖNTEMİ İşletmeye ait her bir yapı grubu için acil durum ayrı ayrı hazırlanıp daha sonra söz konusu işletme için tek bir yazılı plan oluşturulması konusunda ön inceleme yapılır. İnceleme yapılan gün tesis incelenir. İşletmede Sunulan Hizmetler; Çalışanlar, acil durumlar konusunda eğitim seviyesi Fiziki mekanlarda yapısal olmayan ve risk yaratabilecek unsurların tespit edilmesi Kurumun acil durum geçmişi Daha önce mevcut olup kullanılan acil durum planları, Mevcut acil durum ekipmanlarının durumu Söz konusu incelemenin ardından kuruma durum tespitlerini içeren yazılı bir rapor sunulur. Raporda çözüm önerileri ve PROTEK VIP tarafından verilebilecek destek hizmetler açıklanır. Acil durum planlarının hazırlanmasında destek sağlanması Senelik Acil durum tatbikat ve eğitim programlarının hazırlanması Acil durum prosedürlerinin uygulanıp uygulanmadığının denetimi Acil Durum çalışanlarının seçilmesi Yangına karşı mühendislik çözümleri

RİSK MÜHENDİSLİĞİ

PROTEK VIP çözümleri bir sinerji içinde birden fazla çözümü entegre etmekten geçer, bunlar: Kapsamlı Güvenlik Araştırma Raporu: Kurumun sahip olduğu riskleri ortaya çıkarmak, bunları bilgi ve istatistiklere göre önceliklendirmek, insan, teknik, prosedür, bilgi ve kontrol yöntemleri ile entegre edip sunmaktır. Bu rapor, ileride yapılması gerekecek olan temel tavsiyelerin bir tasarımı görünümündedir Güvenlik Mühendisliği: Maliyet-Fayda ilkesine dönük, insan faktörünün kullanacağı en etkin teknik sistemi tasarlamak. Eleman: İnsan Kaynağı, güvenlik yapılanmalarında odak noktayı taşımaktadır. Bu kaynağın etkisini arttırabilmek için 3 esas hizmet verilir: Seçim: Projenin niteliğine bağlı olarak eleman kalitesi değişmektedir. Eğitim: PROTEK VIP ‘in yarattığı multi-media ortamdaki ileri seviye mesleki eğitimleri, yüksek motivasyon ve farkındalığı yüksek eleman yetiştirmeyi amaçlamıştır.

Teorik eğitimlerin yanı sıra, farklı risklerin sonuçlarını gösterme amacı ile değişik günlük hayat simülasyon çalışmaları eğitim programına ek hizmet olarak sunulur. Acil bir durumda oluşacak şok ve panik durumlarını asgariye indirmeyi amaçlayan bu çalışmalar, elemanların motivasyonunu yükseltir. Denetim: Sistemler nadiren kendilerini ispatlama fırsatları olur, bu nedenle elemanların aslen rutine girmelerini engellemek için, sistem testleri ve denetim faaliyetleri projenin hayatta kalmasını sağlar. Hiçbir önlem, karmaşık bir güvenlik sorununun çözümünde tek başına etkili olamaz. Bu nedenle hassas olarak nitelendirilen ve yüksek risk olarak sınıflandırılan noktalarda, güvenlik personelinin ve araçlarının yerleşimine göre uygun sistemler geliştirilmelidir. Güvenlik Prosedürleri: Rutin ve Acil prosedürlerin yazımı bir güvenlik sisteminin önemli unsurlarından biridir. Prosedürün acil ve rutinde, basit fakat odaklı olması icap eder. Prosedürler kapsamlı olmalı ve güvenlik görevlilerine kendi insiyatiflerini kullanmalarını asgariye indirmelidir. Bilgi Desteği: Modus Operandi, yada suçun tarzı dinamik ve sürekli değişkendir. Bu nedenle, değişikliklerin takibi, istatistiki olarak derlenmesi ve ihtiyaç çerçevesinde müşteriye aktarımı PROTEK VIP ‘in hizmetleri arasındadır.

DEĞERLERİMİZ

Kurumumuz içinde ve dışındaki ilişkilerimizde karşılıklı güven ve saygıyı temel prensip olarak kabul ederiz. Hedeflediğimiz sürekli değişim ve gelişmeyi bir hayat tarzı olarak görüyoruz. Sürekli yenilenen ve gelişen teknolojiyi yakından takip ederek yurt dışından gelen bilgi transferleriyle kendimizi ve çalışma ortaklarımızı, geleceğe hazırlarız.

Müşteri ve Pazar odaklı düşünür, kaliteli hizmet vermeyi hedefleriz. Yüksek karakterli, yaratıcılığı ve konusunda uzmanlığı gelişmiş, takım çalışmasına inanan, olanak ve ortamları yaratarak, motivasyonu yaratıcılığı ve uzmanlığı yüksek, ekip çalışmasına inanmış personel ile çalışırız.

MİSYONUMUZ

5188 sayılı özel güvenlik kanununa bağlı olarak genel kolluk kuvvetlerine yardımcı olabilmek maksadıyla yasalarda verilen özel güvenlik ve koruma görevlerini yapabilecek; akademik bilgiye, hukukun üstünlüğüne inanmış,insan haklarına saygılı çağdaş ve dinamik düşünce sistemini benimseyen, gelişen teknolojilere uyum sağlayabilecek uzman ve personel yetiştirmektir.

VİZYONUMUZ

Gelişen dünyada ve Türkiye’de güvenlik alanında meydana gelen her türlü teknolojik ve akademik bilgi gelişimini profesyonel kadrosu ile destekleyerek sektörde lider, yönlendirici, güvenilir, yenilikçi kurumsallaşmış  bir firma olarak alanında en profesyonel olmayı hedeflemektedir.

Protek VIP Göktürk

Adres: Barbaros Hayrettin Paşa Mah. 1992 Sok. Çebi Natura Plaza. No:14 Kat:5 D:53 Esenyurt / İstanbul

Telefon: 444 6 514

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 17.08.2018 10:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.