Meteoroloji 44 kenti sarı ve turuncu kodla uyarmıştı! Sağanak yağış İstanbul'da çok kuvvetli başladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Ankara'nın da olduğu 44 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulunmuştu.

01 Ekim 2023 Pazar 12:20
1442 Okunma
Meteoroloji 44 kenti sarı ve turuncu kodla uyarmıştı! Sağanak yağış İstanbul'da çok kuvvetli başladı

İstanbul'da sabah 05.00 sularında kentin kuzey kesimlerinde başlayan sağanak Anadolu Yakası'nın tamamında aralıklı olarak etkisini sürdürüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, şiddetli sağanak yağışların beklendiği İstanbul ve Ankara'nın da olduğu 44 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapmıştı. İstanbul Valisi Davut Gül ise yaptığı açıklamada, "Yağışların sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir" ifadelerini kullanmıştı. Art arda gelen uyarılar sonrası İstanbul'da sabah 05.00 sularında kentin kuzey kesimlerinde başlayan sağanak Anadolu Yakası'nın tamamında aralıklı olarak etkisini sürdürüyor.

ÜLKEMİZİN GENELİ PARÇALI VE ÇOK BULUTLU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun (Şanlıurfa hariç) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

MARMARA'NIN DOĞUSUNDA ŞİDDETLİ YAĞIŞ

Yağışların: Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Adana, Osmaniye, Ankara, Çankırı, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli, Doğu Karadeniz kıyıları ile, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Ordu çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

İSTANBUL'DA SAĞANAK YAĞIŞ BAŞLADI

Anadolu Yakası'nda yağışlı hava aralıklarla etkili olmaya başladı. Sabah 05.00 sularında İstanbul'un kuzey kesimlerinde başlayan sağanak Anadolu Yakası'nın tamamında aralıklı olarak etkisini sürdürüyor. Yağış özellikle Ümraniye, Beykoz, Çekmeköy, Sancaktepe ilçeleri başta olmak üzere etkili oluyor.

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Adana, Osmaniye, Ankara, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli, Doğu Karadeniz kıyıları ile, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Ordu çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24