World Havuz: Havuzlarınız Uzman Ellerde

World Havuz 1998 yılından günümüze havuzunuzun inşaat aşamasından periyodik bakımları, ekipman ve kimyasallarının temini konularına kadar havuz ile ilgili her konuda destek alabileceğiniz uzman ekibiyle hizmetinizde.

05 Haziran 2020 Cuma 17:53
1380 Okunma
World Havuz: Havuzlarınız Uzman Ellerde

World Havuz 1998 yılından günümüze havuzunuzun inşaat aşamasından periyodik bakımları, ekipman ve kimyasallarının temini konularına kadar havuz ile ilgili her konuda destek alabileceğiniz uzman ekibiyle hizmetinizde.

World Havuz;

  • Havuz İzolasyon
  • Havuz Filtrasyon
  • Havuz Bakımı
  • Havuz Proje
  • Havuz Taahhüt
  • Havuz montaj ve tadilat gibi başlıklarda hizmet sunmakta.

Havuz İzolasyon

Yüzey Hazırlığı: Yüzey temiz, kuru ve kir, yağ, kaplama, yüzey kür malzemeleri gibi yabancı maddelerden arındırılmış olmalıdır. Yüzey tamirleri, boşlukların/deliklerin doldurulması ISONEM M 03 Tamir Harcı ile yapılmalıdır. Beton ve sıva kaplı yüzeyler uygulama öncesi astarlanmalıdır.

Karıştırma: Karışımı hazırlamadan önce A bileşenini kendi içinde mekanik olarak karıştırınız. B bileşenini A bileşenine ekledikten sonra homojen bir karışım elde edene kadar mekanik karıştırıcı ile 4 dakika boyunca karıştırınız.

Uygulama: Fırça rulo veya airless tabanca ile uygulanmalı ve kurumaya bırakılmalıdır. İkinci kar ilk kat kuruduktan sonra 24 saat içerisinde yapılmalıdır.
Havuzun Doldurulması: Havuz su ile doldurulmadan önce 10 gün tam kürlenmeye bırakılmalıdır.

Havuz Filtrasyon

Havuzlarda prensip pompa vasıtası ile havuz suyunun belli bir sürede bir filtreden geçirilerek dolaşımından ibarettir. Pompa ve filtre ebat ve sayıları havuz ebat ve tonajına göre belirlenir.

Bu devridaim işlemi iki şekilde uygulanabilir: Taşmalı Sistem veya Skimmer’lı Sistem. Öncelikle belirtmemiz gerekir ki, firmamız LINER kaplamayı  her iki tip sisteme de uygulayabilmektedir.

Taşmalı sistemde havuz suyu taşırılarak suyun havuz çevresindeki kanallar aracılığı ile havuz yanında yer altında tesis edilecek denge tankına    boşalması sağlanır. Pompa tekrar bu denge tankından suyu çeker, filtrede geçirerek havuza pompalar. Havuza fazladan giden bu su havuzun tekrar taşmasına sebep olur. Görsel olarak havuz suyunun çevredeki platform ile aynı düzlemde görülmesi hoştur. Ancak bazı dezavantajlar vardır:

Yukarıda da anlatıldığı gibi ek bir denge tankı inşasına gerek vardır.

Denge tankı dolayısı ile havuz tonajının %12’si kadar ek su miktarına ihtiyaç vardır.
Havuzdan taşan sudaki yüzer pislikler/artıklar (saç, kıl, tükürük vb.) denge tankında da yüzmeye devam eder ve pompa suyu zemine yakın seviyeden çektiği için bu pislikler görüşünüzden uzaklaşır, ancak sistemde kalmaya devam eder. Yani hijyenik değildir.
Havuz zemininde en ufak bir oturma olması durumunda üst kodda dengesiz taşmalar oluşmasına sebep olur.
Havuz makina diaresinin zemin altında, denge tankı yanında bulunması gerekir.
Skimmer’lı sistemde, havuzun üst kodunda skimmer (sıyırıcı) adı verilen ekipmanlar mevcuttur. Pompa bu ekipmana direk bağlıdır ve suyu buradan, yani havuzun yüzeyinden emer, filtreden geçirerek havuza geri dönmesini sağlar. Havuzun taşması gibi bir ihtiyacı olmayacağından denge tankına da gerek kalmaz. Yani avantajları basitçe sıralayacak olursak:

  • Denge tankı inşasına gerek kalmaz.
  • Pompa suyu skimmer’dan yani havuzdan çektiği için yüzer tüm pislikler direk emer ve filtreye gönderir. Bu pislikler daha il turda filtre edilmiş olur. Daha hijyeniktir.
  • Taşma şartı olmadığı için, havuz üst kodunda 8cm’ya kadar olan trazi bozuklukları dahi sistemin sağlıklı çalışmasını etkilemez.
  • Gövde çevresinde taşma savağı gerekliliği yoktur.
  • Yurt dışında ve özellikle ABD’de en yaygın kullanılan alternatiftir.
  • Makina dairesi yer altında veya üzerinde olabilir.
  • Su seviyesi üst koddan 5 cm altta kalana kadar yükseltilebilir.

Havuz Bakımı

Yüzme havuzunuz işletmeye sezon başında açılmalıdır.

Havuz sorunlarından kaçınmak için yüzme sezonu boyunca uygun kuralları takip etmek oldukça önemlidir.

  1. Yüzme havuzunda kullanılan ekipmanların (pompa, filtre, elektrik v.s) doğru çalıştığından emin olunmalıdır.
  2. Havuz suyu boşaltılarak havuz içerisinde bulunan derz dolguları kontrol edilir. Gerekirse dolgu yenilenmesi yapılır. Genelde havuzun komple temizliği yapılır, derzler asitle temizlenir. (Taşmalı havuzlarda denge tankı dahil)
  3. Makine dairesinde bulunan ekipmanların temizlikleri yapılarak su alımına hazır hale getirilir.
  4. Havuz içinin yosun önleyici ile sıvama işlemi yapılır.
  5. Havuz suyu doldurularak filtrasyon sitemi çalıştırılır.
  6. Havuz suyun durumuna göre 100 m3 suya 1-1,5 lt çöktürücü atılır. 3 saat sonra filtrasyon sistemi çalıştırılarak dip temizliği yapılır. Bu işlem sonrası ters yıkama ve durulama işlemleri yapılarak sistem normal filtrasyon şekliyle çalıştırmaya alınır.
  7. Havuz suyunun Test kiti yardımıyla pH-Klor-Alkanilite değerleri ölçülerek istenilen değerlere getirilir (pH 7.2-7. 6 PPM, Klor 1-1,5 PPM, Alkalinite 80-1230 PPM)
  8. Havuz suyu 100 m3 için 1 kg Stabil granül klor ( veya HTH) ile şoklama yapılır,
  9. 100 m3 suya 300-500 ml olacak şekilde denge tankına yosun önleyici atılır,
  10. Havuz suyundaki tüm değerler tekrar ölçüler ve ideal değerleri ile kıyaslanır. Uygunsa havuz kullanmaya açılır.

HAVUZUNUZUN PERİYODİK BAKIM İŞLEMLERİ

Yukarıda sayılan sezon başında yapılması gereken kontroller ve uygulamalar yapıldıktan sonra havuzunuzu sezon sonuna kadar mükemmel bir durumda tutmanın sırrının doğru koruma bakımı uygulamak olduğunu unutmayın.

Bunun için size tavsiyemiz düzenli olarak her gün sabah erken saatte (havuz kullanıma açılmadan 1-2 saat öncesi) su karakterleri ölçümleri yapılarak ideal değerlere kıyaslanmalı, ihtiyaç duyulduğunda gerekli oranlarda kimyasal kullanılmalıdır.

HAVUZUNUZUN SEZON SONU KIŞ BAKIMI İŞLEMLERİ

Yüzme havuzunuzu kışa hazırlamak bakımın en önemli bölünür.

Havuzunuz kış boyunca tortu, leke ve paslardan korumak için uygun bakıma ihtiyaç duyar. Bunun nedenle;

  1. Havuz kapatılmadan önce mutlaka klor şoklaması yapılmalıdır,
  2. Havuz dip temizliğinin ardından filtrelerin ters yıkama ve durulama işlemlerini yapılmalıdır,
  3. Havuz su seviyesini; eğer havuzunuz Skimmerli ise skimmerlerin 10 cm altına kadar, havuzunuz taşmalı ise su seviyesini lambaların 20 cm altına kadar indirin.
  4. Soğuk bir kış sezonu geçiyorsa donmaya karşı filtre, boru ve pompa hattındaki su boşaltılır.
  5. Ayda 1 kez 100 m3 suya 1 litre kış bakım malzemesi ve 1 kg klor atılıp pompalar 24 saat çalıştırılır (pH değerlerinin 7.2-7.6 PPM arasında olmasına dikkat edin)
  6. Havuz su seviyesinin donmaya karşı korunabilmesi için şamandıra veya dispanser kullanılabilir,
  7. Son tavsiyemiz eğer havuz örtünüz varsa muhakkak kullanın.

World Havuz

Adres: Bolluca Mahallesi Mavi Göl Caddesi No:22 Arnavutköy/İstanbul

Telefon: 0212 322 79 91 - 0532 261 81 14

Web Sitesi: worldhavuz.com

Web Sitesi: tuzklorjenerator.com

Instagram: worldhavuz

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 06.06.2020 12:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.