Kemerburgaz'da ki Bilgi Kozası Anaokuluna Şok Yıkım Kararı

Kemerburgaz'da Bulunan Bilgi Kozası Anaokulu Mühürlendi.

15 Nisan 2024 Pazartesi 14:51
27214 Okunma
Kemerburgaz'da ki Bilgi Kozası Anaokuluna Şok Yıkım Kararı

Bilgi Kozası Anaokulunda eğitim şuan yok.

Kemerburgaz'da bulunan Bilgi Kozası Anaokulu mirasçılar tarafından 2023 Eylül'de satıldı. Yeni mülk sahipleri ihtar yoluyla okulun boşaltılmasını istediler. 

Okul Yönetimi hukuki yollar ile ihtara itiraz etti. İnşaat sektöründe yer alan yeni mülk sahiplerinin vekaleten verdikleri Yapı Denetim Firması ile Riskli Yapı raporu hazırlattı. 

Okulun 6 Şubat 2023 depremi sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden hızlı bina tarama testi raporunda depreme dayanıklı A derecesinde olan bina belgesi verilmiştir. Ve şuanda yaşanan bu olay neticesinde okul yetkilileri tarafından binadan yeniden karot örnekleri aldırılarak bina tarama testi uygulaması yapılmıştır. Çıkan sonuç ise İBB ile aynı olup Okul binasının "Depreme Dayanıklı"  belgesi verilmiştir. 

Okul yetkilileri, hazırlanan riskli yapı raporunu usülsüz bulmaları soucunda yıkımı durdurma talebinde bulunmuşlardır. Lakin tüm hukuki süreçler yok sayılarak ve hukuki sürecin devam etmesine rağmen verilen okula verilen bilgi ise yıkım kararı tarihinin 16 Nisan 2024 olduğudur.  

Bilgi Kozası Anaokulu'nun anlaşmalı olduğu kontrat süresi ise hala devam etmektedir. Eğitim ve Öğretim yılı tamamlanmadan okulsuz kalan minikler, veliler, okul çalışanları ve okul yönetimi mağdur durumda kaldılar. 

Okul Yönetiminin elinde bulunan mevcut belgeler ile yıkım kararını durdurma taleplerini Eyüpsultan Belediyesi ile görüşmelerinde de iletecekler. Gelişmeler geldikçe aktarıyor olacağız. 

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 15.04.2024 15:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24