AMERİKAN KÜLTÜR OKULLARI KIDS ANAOKULU

06 Mayıs 2019 Pazartesi 10:41
1371 Okunma
AMERİKAN KÜLTÜR OKULLARI KIDS ANAOKULU

Değerli Göktürk Dergisi Okuyucuları,

Amerikan Kültür Okul Öncesi Eğitim Kurumları olarak Göktürk’te dördüncü eğitim öğretim yılımızı geride bıraktık. Beşinci eğitim öğretim yılı ve yaz okulu için kayıtlarımız devam ediyor. Dört yıldır yol arkadaşlığı ve çocuklarımızın geleceği için iş birliği yaptığımız herkese çok teşekkür ederim. Türkiye'nin En Büyük okullarından biri olan Amerikan Kültür ailesi, AKD Kids Ana Okulları olarak çocuk güvenliği maksimum düzeyde gözetilerek hazırlanan binalarda, özel yöntemler uygulayarak Avrupa Dil Portfolyosuna göre İngilizce öğretiyoruz. Bunun yanında çocukların kişisel gelişimlerini destekleyen çok sayıda ve farklı ders ve aktiviteler sunuyoruz. Okullarımız, uygulanan yüksek kalite standartları sayesinde; Avrupa Birliği Kalite Ödülünü üç yıl üst üste, Tüketici Kalite Ödüllerini almaya hak kazanmış ilk ve tek okul öncesi eğitim kurumlarıdır. Yine Tokyoda yapılan 4. Dünya Kalite Zirvesinde ülkemizde Türkiye’yi temsil eden Amerikan Kültür Eğitim Kurumları Dünya’nın En Kaliteli Eğitim Kurumu seçilmiştir. Ödülümüz Japon Dış İşleri Bakanlığı yetkilileri tarafından tarafımıza törenle takdim edilmiştir.

Okulumuzda çok farklı milliyetten ve inançta çocuklar bulunur. Geleceğin başarılı çocuklarının yetiştirilmesinde pay sahibi olmak adına çıktığımız eğitim yolunda, çocuklarımız ve aileleriyle işbirliği içinde, çağdaş eğitim sistemi ışığında; aile içerisinde başlayan gelişim ve eğitimin aile sonrasındaki bölümünde çocuklarımızın sevgiyle, özenle, yaşayarak ve yaşatarak hayatı öğrenmeleri, yeni deneyimler kazanmaları için sıcak, güvenli ve temiz bir eğitim sunmak temel prensibimizdir.


Araştıran, sorgulayan, kendine güvenen, sosyalleşebilen, ülkesini milletini seven, yaşının gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip, pozitif enerjiyle ve ekip ruhuyla çalışan, duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebilen, zihinsel ve bedenen sağlıklı, mutlu çocuklar yetiştirmek için varız. Amacımız çocuklarımıza doğrudan bir şeyi öğretmekten ziyade oyunlar oynayarak ve araştırmalar yaparak çevrelerini ve kendi yeteneklerini keşfetmelerini sağlamaktır.

Amerikan Kültür® okul öncesi eğitim kurumları çocuklarına Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından onaylanmış ve bütün Avrupa'da uygulanmakta olan bir dil eğitim modeli ile hizmet verir. Bu program European Language Portfolio (Avrupa Dil Portfolyosu ya da Avrupa Dil Pasaportu) olarak adlandırılmaktadır. Avrupa ülkelerindeki yabancı dil öğretim uygulamaları ülkemizde de benimsenmiştir. Avrupa ülkelerinde yabancı dil öğretimi, Avrupa Konseyi Modern Diller Bölümünce belirlenen eğitim politikalarına göre yapılmaktadır. Avrupa’da ortak bir yabancı dil öğretim programı ve yabancı dil öğretiminde ortak bir standart, ortak ölçütler ve buna dayalı bir araç geliştirmeyi amaçlayan Avrupa Konseyi Modern Diller Bölümü, Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı (The Common European Framework of Reference for Languages)’nı oluşturmuştur. Bugün tüm Avrupa ülkelerinde yabancı dil öğretimi bu çerçeve programa dayalı olarak gerçekleştirilmektedir.

Çocuklarımız gelecek de hayat boyu eğitimini alacakları bir programın onaylı bir portfolyosundan daha okul öncesi çağda başlayarak yararlanacaklardır. AKD Kids® Anaokulları ülkemizde Avrupa Dil Portfolyosu kullanan ilk ve tek okul öncesi eğitim kurumudur.

Çocuklarımıza talebe göre Fransızca ve diğer dillerin eğitimi de verilmektedir. Geçmiş yıllarda Çince, Fransızca, İtalyanca da verilmiştir. Eğitim programımız çeşitli atölye çalışmaları, öğrenci ve veli kulüpleri, sosyal çalışma etüt programı ve oyun grubu gibi çok çeşitli içeriklerle de zenginleştirilir. Velilerimizden gelen yapıcı öneri talep ve işbirliği değerlendirilir.

Okulumuzda çocuklarımızın yeteneklerine göre piyano, müzik, bale, dans, satranç, drama ve yüzme vb. çok sayıda eğitimler verilir. Bu yıl ilk defa eğitimci bir mühendisimizin sunumu ile Kodlama eğitimi de gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde de dolu bir programla devam edeceğiz.

ORGANİK GIDA VE HİJYEN

Ülkemizdeki tek doğal mutfağa sahip anaokulu zinciri AKD Kids Anaokullarıdır. Ttüm gıdalarımızda, HACCP belgesi sahibi, ülkemizin tanınan markalarının kaliteli gıda marketlerinde satılmakta olan en üst kalite ve doğala en yakın ürünlerini kullanmaktayız. Anaokullarımız yukarıdaki hususlarla ilgili düzenli olarak denetlenmektedir. AKD Kids Okul Öncesi Eğitim Kurumları’nda en önemli dikkat edilen konu temizlik ve temizlik kontrolüdür. Tüm kuruluşlarımız bu konu ile ilgili üç yıl üst üste Tüketici Akademisi tarafından kalitesine en çok güvenilen marka seçilmiş ve Avrupa Birliği Kalite Ödülünü almaya hak kazanmıştır.

Okulumuzda sınıflarımız yaş gruplarına göre ayrılmış olup, her çocuk yaş grubuna uygun sınıfta eğitim almaktadır. Bunun dışında toplu etkinliklerimizde çocuklarımız bir araya gelerek diğer yaş gruplarındaki arkadaşlarıyla beraber olma fırsatına sahip olurlar.

MONTESSORI EĞİTİMİ

Çocuğun bireysel becerilerine ve ilgi alanlarına, bireysel öğrenme hızına ve karakter özelliklerine uygun bir pedagojidir. Okulumuzda eğitim programımızın içeriğinde montessori eğitim programına da yer verilmektedir.

EĞİTİM TAKVİMİ

2019 -2020 yılı eğitim programımız 01 Eylül 2019 – 30 Haziran 2020 tarihleri arasında hizmet verecektir. Çalışan velilerimiz için dönem arası tatilde de okulumuzda eğitim devam edecektir. Yaz dönemi için, Yaz okulu programımız 2-3-4 haftalık periodlarda açılacaktır. Yaz okulu kayıtlarımız da başladı.

Okulumuz 07:00 – 19:00 saatleri arasında açık bulunmaktadır. Eğitim programımız 09:00 – 16:00 arasında gerçekleşmektedir. Tam gün saatlerimiz 09:00 - 16:00, Yarım gün 08:00 – 12:30 veya 12:30 -16:30 saatleri arasındadır.

YEMEK DÜZENİ

Gelişim dönemlerinde olan çocuklarımızın dengeli ve düzenli beslenmelerinin ne kadar önemli olduğunu dikkate alarak onlar için özel yemek menüleri hazırlamaktayız. Bu menülerimiz kayıt sırasında siz velilerimize vermiş olduğumuz eğitim bültenlerinde aylık olarak yer almaktadır. Ailelerin çocuklarının beslenmeleriyle ilgili bize vermiş olduğu bilgilere özenle dikkat ediyor, çocuklarımızın besinlerini bu doğrultuda düzenliyoruz. Çocukların sağlıklı beslenme alışkanlığı edinmesi, farklı besinlerle tanışması, yeme disiplini oluşturması bizim için büyük önem taşımaktadır. Okulumuzda sabah kahvaltısı, öğlen yemeği ve ikindi öğünü verilir ve tamamı okulumuzun tam teşekküllü mutfağında bir ev mutfağı hassasiyeti ile aşçımız tarafından hazırlanır. Alışverişler okulumuz tarafından yapılır. Okulumuzda hiçbir şekilde hazır gıda bulunmamaktadır.

ULAŞIM –SERVİS

Okul servisi okulumuzun denetimi altında hizmet vermektedir. Velilerimize ve servis güzergâhlarına en uygun olabilecek zaman dilimleri ayarlanarak, öğretmenlerimiz eşliğinde çocuklarımız servislerle evlerinden alınır ve yine aynı özenle belirtilen zaman dilimlerinde evlerine bırakılır.

Yeni kayıt dönemimizde erken kayıt fırsatını değerlendirmek isteyen velilerimize özel % 50 lere varan indirimimiz bulunmaktadır. Çocuklarımızın gelişimini destekleyen Bale, Drama, Yoga, Satranç, Piyano, Müzik, Sanat Dersleri, Zumba Kids Kodlama gibi dersleri de tüm öğrencilerimize alanında uzman eğitimcilerimiz tarafından vermekteyiz.

Sizleri okulumuzda ağırlamaktan mutluluk duyarız. Annelerimizin anneler gününü kutlarız. Bir annenin en büyük mutluluğu çocuğunu da mutlu görmektir. Geleceğin mutlu çocuklarını birlikte büyütelim.

Sevgiyle,

Asiye KOCA DEMİR

Kurucu

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.