Euroleague Final Four'da Türk Gecesi Yaşanacak

İlk kez iki Türk basketbol takımın yer aldığı Euroleague Final Four'da takımlarımız 19.00'da İspanya'nın Vitoria-Gasteiz şehrinde parkeye çıkacak

17 Mayıs 2019 Cuma 09:36
776 Okunma
Euroleague Final Four'da Türk Gecesi Yaşanacak

THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final heyecanı start alıyor. Sezon boyunca aldığı sonuçlarla göğsümüzü kabartan Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko, İspanya'nın Vitoria-Gasteiz kentinde kozlarını paylaşacak. Fernando Buesa Arena'da 19.00'da başlayacak mücadele beIN Sports'tan yayınlanacak. Bu sezon 7. kez rakip olacak iki ekip, bu sezon Avrupa Ligi'ndeki kapışmalarında 1'er galibiyet aldı. Türkiye'de her kulvarda birbirlerine rakip olan temsilcilerimiz, 3'er galibiyetle eşitliği bozamadı.

KUPA SAYISI EŞİT
18 yıl aranın ardından Dörtlü Final'e yükselmeyi başaran Anadolu Efes ile üst üste 5. kez bu aşamaya gelerek tarih yazan Fenerbahçe Beko, Avrupa Kupaları'nda şu ana kadar toplam 14 kez karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler, rakibine karşı 11'e 3'lük bir üstünlük sağladı. Türk basketbol tarihinin kulüpler bazındaki en büyük zaferini 2016-2017'de Avrupa Ligi'ni kazanarak yaşayan Obradovic'in öğrencileriyle, 1995-1996'da Koraç Kupası'nda zafere uzanan Efes'in Avrupa Kupaları sayısında ise eşitlik bulunuyor.

'HAK EDİLMİŞ BİR YERDEYİZ'
Lacivert beyazlı ekibin Sırp yıldızı Vasilije Micic, sonunda hak ettikleri yerde olduklarını dile getirdi. Micic, "Efes'e geldiğinde, 'Neden son sıradaki takımla sözleşme imzaladı' gibi laflar çıkmıştı. Fakat şu an çok hak edilmiş bir şekilde Final Four'dayız. Geçtiğimiz yıl Fenerbahçe'ye karşı kaybetmiştik. Bu sene avantajlarımızı sonuna kadar kullanmak istiyoruz" dedi.



CSKA'NIN RAKİBİ MADRİD
Dörtlü Final'in diğer maçında ise CSKA Moskova ile Real Madrid Madrid kozlarını paylaşacak. 22.00'deki mücadele beIN Sports'tan yayınlanacak.. Bu aşamada 3. kez birbirlerine rakip olacak iki takım 1'er kez kazandı. THY Avrupa Ligi'nde ise 25. defa gerçekleşecek randevuda, Rus ekibi rakibi karşısında önemli bir üstünlük kurdu ve daha önceki 24 maçın 17'sini kazandı.

ATAMAN'DAN OBRA'YA ÖVGÜ
Anadolu Efes'le müthiş bir sezonu geride bırakan Ergin Ataman, "Avrupa Ligi tarihinin en iyi koçuna ve bu sezonun en iyi takımına karşı oynayacağız" diyerek meslektaşı Obradovic'e övgüler yağdırdı. Tecrübeli koç, 'Kupayı alırsanız özel bir planınız var mı' sorusuna ise: "Pazartesi Ibiza'ya gidip orada kutlayacağız. Sonra tekrar Türkiye'ye döneceğiz" yanıtını verdi.

VESELY VE KALİNİC MÜJDESİ
Sakatlıklarla boğuşan Fenerbahçe'nin tecrübeli çalıştırıcısı Zeljko Obradovic, "Vesely ve Kalinic takımla çalışmalara başladı. Ellerinden gelen katkıyı vermek istiyorlar. Lauvergne ile Datome ise kesinlikle aramızda yok" dedi. Sırp koç, 'Kupayı alırsanız özel bir planınız var mı?' sorusuna ise, "Kupadan önce Efes maçına odaklanmalıyız" cevabını verdi.

'MOTİVASYON YÜKSEK OLACAK'
Fenerbahçe'nin Yunan guardı Kostas Sloukas ise Efes'le bu sezon sıkça karşılaştıklarına vurgu yaptı. 7.kez rakip olacaklarını ifade eden tecrübeli oyuncu, "Her iki takım da 3'er kez kazandı. Nasıl tedbirler alacağımızı biliyoruz. Kendi takımımdan bahsedecek olursak, sanki ilk kez katılıyormuş gibi motivasyonumuz yüksek olacak" ifadelerini kullandı..

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 17.05.2019 09:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24