Marka İletişim Danışmanı Erdal Güvenç Yazılarıyla Göktürk Dergisinde

Marka iletişim danışmanı Erdal Güvenç' ten kadınlara tiyolar

30 Ekim 2020 Cuma 13:55
898 Okunma
Marka İletişim Danışmanı Erdal Güvenç Yazılarıyla Göktürk Dergisinde

Son zamanların en çok kullanılan moda sitili Tek Parça Elbiseler. Dünya modasında yer alan moda haftalarında podyumlarda boy gösteren "Tek Parça Elbise"lere şöyle bir göz 
atalım. 
Günlük hayatımızda kullandığımız giy - çık gibi olan elbiselerimizle alışveriş yaparken, ofiste çalışırken, hafta sonlarında, davetlerde ve daha pek çok yerde kullandığımız elbiseler hayatımızda gardırop larımızda yerlerini aldılar. Uzun, midi, mini, pilliseli, A kesim gömlek elbise gibi grupluya biliriz. Aynı zamanda uzun kol, yarım kol, kısa kol, kolsuz, askılı gibi de kol uzunluklarına göre de sınıflıyoruz. Straplez ve şifon elbiseler de günümüz stillerinde yerlerini aldılar . Enerjik, duygusal ve eğlenceli stilini renklerinden alan elbiseler uzun bir süre tek parça rahatlığı ile tüm kadınların hayatında olacak.

Çicek bahçelerini andıran desenlerden çizğililere, puantiyelere, karelilere, hayvansal desenlere, floral ve romantik renkleriyle tek parça elbiseler. Beyaz ve siyah her zaman olduğu gibi bu sezonda yerini sağlamlaştırdı. Bu sezon 
sık göreceğimiz tek parça elbisede uzak doğunun esintilerini taşıyan Kimonolar. İster elbise olarak kullanın ister ceket olarak. En önemli noktalardan biri de vucüt tipimizi tanımak. Sadece elbisenin modelini belirlemek için değil doğru desen, renk seçimi için de vucüt tipimizi tanımamız çok önemli. Vücut tipimizin yanında boy-kilo ölçülerimiz de önemli. 

DAR OMUZ

Gögüs kısmı pileli hareketli modeller omuz darlığını kapatır. Gögüs kısımları fırfırlı feminen kesim elbiseyle tüm dikkatleri üzerinize çekersiniz. 

ELMA VÜCUT

Üst kısımları hareketli ve bol kesim elbiselerden uzak durmalıyız. Bol düz kesim, düz inen ve küçük desenleri olan, tek renk elbiseler size göre olacaktır. 

KISA BACAK

Uzun düz kesim, tek renk, boyuna çizgili elbiselerin üzerine takacağınız kemerle bacak boyunuzu ruzun gösterebilirsiniz. Ufak bir tiyo, kemeri belinizin bir tık üzerinde kullanıp ve asla bilekten bağlamalı ayakkabı kullanmayalım.

HAVUÇ VÜCUT 
Ayak bileklerinizin birazcık üstünde biten ve omuzları örten düşük kollu bir modelde ister desenli ister renkli elbiseler tercih ederseniz süper bir seçim olur.

ARMUT VÜCUT

Üstü, yanı, gögüs kısmı  dar etek, kısmi kabarık düz renk, ufak desenli veya çiçekli bir elbise size iyi gelecektir.

KALIN BACAK

Orta boy elbiseler asimetrik kesimler veya üstü kısmı hareketli elbiselerle dikkatleri üzerinize çekmiş olursunuz.

KALIN BEL

Düşük belli veya kalçadan hareketli modeller sizin için süperdir. Bel bölgesinin fazlalığını örten bu modellerle aynı zamanda Retro stillini yansıtmış olursunuz.

Tek parça elbiselere baktığımızda öne çıkan desen ve renklere bir bakalım. Çiçeklerden oluşmuş bir buket gibi hissettiren çiçek desenli elbiseler, bele vurgu yapan korseli görünümlü Viktorya dönemini günümüze yansıtan elbiseler, ciddi duruşlarından ve stillerinden ödün vermeyenler Kimono elbiselerle kendi renk ve desenleriyle kendilerini yansıtıyorlar. Ofiste giydikleri elbiseleriyle, vahşi doğadan esinlenen hayvansal desenler, baskılar gizemi, doğallığı ve soğuk havayı bile unutup günlük yaşama ayak uyduran elbiseler, renkli ve eğlenceli baskılar olduğunuz yerde şölen havası yaratıp enerjinizi yükseltiyor.

Valentino'nun ruj baskılı elbisesi gibi, gömlek kesimleriyle son dakika giy ve çık elbisesi biraz zamansız ve rahat bir tarz. Asimetrik kesimli elbiseler uçuşan ve hareketli kumaşlarla uyumlu elbiseler, gizli romantikliği bu sezon ufak puantiyelerle romantik ve sportif stilinde elbiseler, sportif çizgiler, elbiseler de yeni bir stil yaratıyor. Giy - çık tarzının hayat bulduğu stil ve hiçbir şeye ihtiyaç duymadan tek başına giy ve çık elbiseler. Renklere göz atarsak şeker pembeler ve tonları mavimin tüm tonları, sarılar, turuncular, safran toprak tonları, lila, koyu yeşiller gibi renkler daha ön planda. Siyahın dışında bu sene öne çıkan renk de Valentino Kırmızısı. 90'Iardaki altın çağından bu yana hiç bu kadar göz alıcı olmamıştı. 2020/21 sonbahar kış sezonu için Pierpaolo Piccioli markanın imza rengiyle tasarladığı çarpıcı ve ışıltılı bir balıkçı yaka elbiseyi podyumlara taşıdı.

Valentino bu yalın tasarımı seksiliğin dar ve mini parçalardan ibaret olmadığını gösterdi. Rodarte'nin transparan puantiyeli elbisesi ile Alberta Farretti'nin volanlı mini elbisesi daha hareketli ve cesur bir stil olduğunu gösterdi. Bottega Veneta, Balenciaga, Mugler gibi markalarda kırmızıyı tüm ihtişamıyla podyumlara taşıdılar. Düşlerin rengi beyaz gelinlik sektörü gün geçtikçe ilerliyor. Hazır giyim markaları ve tasarımcıları da yeni sezonda bunu kullanmaktan çekinmemişler. Tom Ford'un tek omuz dantel beyaz elbisesi Givenchy'nin straplez beyaz elbisesi ve Brandon Maxwell tülleriyle gelinler 2020/21 sonbahar-kış sezonunda sokaklarda caddelerde kuğular gibi dolaşacaklar. Böylece Fukara'nın şaşkını kış günü giyer yazlığı (beyazı) deyimini de dama atıyoruz.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 04.11.2020 10:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.