GÜVERCİNLER İÇİN PROJE

Eyüp Sultan Camisindeki şikayetler üzerine Ramazan OKAY  oluşturduğu proje sayesinde güvercinlere güvenli bir alan yaratılmış oldu

12 Mart 2019 Salı 10:43
1239 Okunma
GÜVERCİNLER İÇİN PROJE

Dünyanın her yerinde özellikle şehir merkezlerinde güvencinlere rastlıyoruz. Kent meydanları için güzel bir cazibe alanı oluşturmaya yardımcı olan güvercinler beraberinde birçok zorluğu da getiriyor.

Güvercinlere hayatını adamış olan Ramazan OKAY da bu zorluklarla başa çıkmanın yollarını arayan, güvercinlerin zarar görmeden yaşamaları için çalışan ve bunula ilgili olarak proje üretmiş bir kişi.

Projesinin çıkışının 10 yıl önce Eyüp Sultan Cami etrafındaki güvercinlerin cami bahçesini ve insanların üstlerini kirletmesi üzerine gelen şikayetler üzerine olduğunu belirten OKAY konu ile ilgili güvercinleri başka yöne yönlendirmek üzerine oluşturduğu projesini Belediye Başkanının onayına sunar, projenin onaylanmasından sonra 7 ay boyunca nöbet tutarak güvercinleri caminin A Kapısından B Kapısına yönlendirir. Uğraşları sonucunda güvercinlerin bulunduğu ortam değişir ve projesi hayata geçer.

Ramazan bey bir ilki başararak resmi yem dükkanını açmış ve bu işi sadece ticari olarak değil en önemlisi güvercinlerin güvenli olarak beslenebilip korunabilmesi için yaptığını belirtmektedir.

Ramazan Okay Güvercinler için proje

İnsanların güvercinlere ne denli hoyrat davrandığına, cami kubbelerini vb. yerleri kirletmesinler diye demir çubuklar koyarak güvercinlerin yaralanmalarına sebebiyet verdiklerine, güvercin beslemek adı altında bozulmuş yemler, küflü ekmekler verdiklerine büyük bir üzüntü içinde şahit olduğunu anlatan OKAY hayvanlara yapılan bu tarz eziyetlerin bir an önce hayvan hakları yasasının çıkarak en büyük cezalarla cezalandırılmasını ve bir an önce son bulmasını istiyor.

Projesinin ekonomiye , devlete ve en önemlisi çiftçiye büyük katkı sağladığına değinen OKAY, “Çiftçinin emeğinin karşılığını da yem satın alarak bizler bir nebze olsun vermeye çalışıyoruz, bizim farkımız hayvanlara ticari anlamda bakmamamız, onları koruyup hayatlarını sürdürürken eziyet çekmemelerini, düzgün beslenmelerini sağlamaktır” diyerek yaptığı işin bir aslında bir canlı kurtarmak olduğunu belirtti.

Bu tarz proje çalışmalarına önümüzdeki günlerde de devam edecek olan OKAY Herkesin hayvanlara özenli ve sevgiyle yaklaşması gerektiğini, yurdumuzda çoğu kent meydanında ve cami bahçesinde bulunan güvercinlere gereken önemin verilmesi için üniversiteler ile ortak çalışmalar yaptığını ve bu çalışmalarından vazgeçmeyeceğini vurguladı.

Göktürk Dergisi

Anahtar Kelimeler:
ProjeGüvercinRamazan Okay
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24