ESAY afetlerde görev alacak uzman ekipler yetiştiriyor

Eyüpsultan Belediyesi’nin, olası deprem ve diğer doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak amacıyla kurduğu Eyüp Sultan Afet Yönetim Birimi (ESAY) arama kurtarma eğitmenleri eğitimlerine devam ediyor.

13 Aralık 2023 Çarşamba 12:04
4602 Okunma
ESAY afetlerde görev alacak uzman ekipler yetiştiriyor

ESAY birimi, AFAD adına akredite olacak ve Türkiye'nin herhangi bir bölgesinde yaşanabilecek bir afette aktif olarak görev alabilecek ekipler yetiştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda ESAY’a dâhil olacak ikinci ekibin eğitimleri tamamlandı.

Eyüpsultan Belediyesi’nin, olası deprem ve diğer doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak amacıyla kurduğu ESAY, AFAD tarafından yapılan Arama Kurtarma Eğitmenliği Akreditasyon Sınavı’nı başarıyla tamamlamıştı. Arama Kurtarma Eğitmenliği Akreditasyonu belgesini alan ESAY birimi Göktürk’te bulunan Eyüpsultan Belediyesi Afet Eğitim Merkezi’nde AFAD adına akredite olacak ekipleri yetiştiriyor.

ESAY’IN İKİNCİ EKİBİ EĞİTİMLERİNİ TAMAMLADI

Bu kapsamda İstanbul AFAD Eğitim Şube Müdürlüğü koordinesiyle farklı kurumlara ait 5 ekibin eğitimlerini tamamlayarak akreditasyon sürecine dâhil eden ESAY eğitmenleri, ESAY biriminin sahada aktif olarak yer alacak ikinci ekibinin de eğitimlerini tamamladı.

“YAŞANABİLECEK BİR AFETTE AKTİF OLARAK GÖREV ALABİLECEKLER”

Kentsel Arama Kurtarma eğitimini tamamlayan ekip, Sağlık Bakanlığı’nın ilk yardım eğitimini de aldıktan sonra AFAD’ın düzenlediği sınava girecek. ESAY’ın personel sayısını artırmak istediklerini söyleyen ESAY Birimi Sivil Savunma Amiri Hasan Söker, “Eyüpsultan Belediyesi olarak AFAD adına akredite olacak ekipleri yetiştiriyoruz. İlçemizin nüfusu göz önünde bulundurulduğunda bu sayıyı günden güne artırmaya yönelik çalışmalarımız var. Bu hafta da kendi ikinci ekibimizi hazırlıyoruz. Depremde enkazda karşılaşabilecekleri sorunlar ve bunların giderilmesi adına yapılabilecek çalışmalarla ilgili eğitimler verildi. Bu eğitimlerin arasında üstten kırma, yandan kırma, temiz kesim gibi enkaz alanında yapılan çalışmalar bulunuyor. Ayrıca bir enkaza yaklaşım ve müdahale süreciyle ilgili bilgiler verildi. AFAD’ın yaptığı sınav neticesinde eğer başarılı olurlarsa akredite bir ekip olarak yine Türkiye'nin herhangi bölgesinde yaşanabilecek bir afette aktif olarak görev alabilecekler” dedi.

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24