Ağustos’ta mutlaka gidilmesi gereken yerler! Hepsi Türkiye'de

Yazın en keyifli ayı Ağustos'a geldik. Hâlâ tatile çıkmadıysanız sizin için güzel bir liste hazırladık. İşte tüm yılın yorgunluğunu atacağınız adresler…

01 Ağustos 2019 Perşembe 11:30
1068 Okunma
Ağustos’ta mutlaka gidilmesi gereken yerler! Hepsi Türkiye'de

Fethiye

Vadileri, koyları, adaları, plajları ve ekstrem sporlarıyla Fethiye, genç neslin vazgeçilmezi.

Gökçeada ve Bozcaada

Kuzey Ege Bölgesi'nin en güzel tatil rotalarından biri Bozcaada..Denizi, eşsiz kahvaltıları, üzüm bağları ve gün batımıyla kalbinizde derin izler bırakan bir cennet. Üstelik festivalleriyle her zaman da neşeli. Gökçeada ise ayrı bir güzellik..Gökçeada denince herkesin aklına sokaklarında dolaşacağı rum köyleri ve muhteşem sahilleri gelse de, adada birkaç gün zaman geçirerek keşfe çıkınca, bir anda farklı bir ada görmeye başlayacaksınız.

Kumlara basmanın yasak olduğu plaj: Sedir Adası 

Sedir adası'ndaki bembeyaz kumlar mısırdan getirilmiş. Kleopatra koyu'nun etrafı ağaçlarla çevrili, denizi berrak ve irili ufaklı adacıklarla süslü. Burada manzara ilginç. Plajın altın sarısı küçük kumsalı bomboş. Çünkü adaya özgü kumlar koruma altında, ayak basmak bile yasak.

Didim

Yeşilkent taraflarına giderseniz oldukça kaliteli tatil geçirmeniz mümkün. Bodrum ile kıyaslanırsa pek kalabalık sayılmaz. Bu nedenle ağustosta gidilebilecek ideal yerlerden biri. Denizi ise oldukça güzel. Özellikle Altınkum Plajı, ince kumu ve şehir merkezinde bulunması nedeniyle çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Karadeniz'in Batısında şirin bir kasaba:Amasra

Yeşil doğası, mavilikleri ve huzurlu atmosferiyle sıcak bir liman kenti. Ufak bir yer olsa da 1942 yılında Türkiye'nin ilk turizm beldesi olma özelliğini taşıyor. Amasra Kalesi, Kuş Kayası Anıtı ve Çekiciler Çarşısı gezilecek yerlerden bazıları. Amasra'nın denizi de çok güzel Çakraz plajı ve Küçük ve Büyük liman plajlarıyla mutlaka uğramalısınız.

Mini Karadeniz turu: Sinop, Ordu, Giresun 

Hem deniz hem de yeşili bol bir tatil arayanlar Karadeniz'in bu üç güzeli iyi bir seçenek. En az yağış alan ay ağustos olduğu için zamanlamanız iyi olacaktır. Sinop'ta ; Tarih, Sinop Cezaevi, Sinop Kalesi ve Balatlar Kilisesi görülecek yerlerden bazılar..Ordu ve Giresun'da ise denize girilecek çok güzel plajlar bulunuyor.

Kafa dinlemek isteyenlere: Kuşadası

İlçe bugünki adını üzerinde cenevizlilerin inşa ettiği bir kale bulunan Güvercin Adası'ndan alıyor. Kuşadası Milli Parkı, Güvercinada ve Zeus Mağarası'na mutlaka gitmelisiniz. Ayrıca Kuştur Plajın'nda da denizin keyfini çıkarablirsiniz.

Büyüleyici güzellik: Faselis Plajı/Kemer

Antalya'da Kemer yakınlarında antik kent, Olimpos Beydağları Milli Parkı içinde çam ve sedir ormanları arasında yer alıyor. Faselis'in dört limanı var: Kuzey Limanı, Savaş Limanı veya Korunmuş Liman ve Güneş Limanı. Denize kadar uzanan kızılçam ağaçları arasında tertemiz, berrak, masmavi Akdeniz'le buluşup muhteşem zaman geçirmek...

Akdeniz'in portakal kokulu güzeli: Çıralı / Antalya 

Bir tarafı efsaneleriyle ünlü Olimpos, diğer tarafı hiç sönmeyen aleviyle Yanartaş'la çevrili, Akdeniz'in doğallığıı koruyan en temiz ve sakin bölgelerinden biri Çıralı. Portakal çiçeği kokulu bahçelerin arasında kuş sesleriyle güne başlamak, küçük beyaz çakıl taşlarıyla kaplı kumsalında denizin ve güneşin keyfini sürmek ve derdi tasayı geride bırakmak istiyorsanız eşsiz güzelliği ile Çıralı'yı mutlaka görmelisiniz.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24