“28 Şubat ve Medya Algı Operasyonu” Paneli

Eyüpsultan Belediyesi, Türkiye tarihine postmodern darbe olarak geçen 28 Şubat'ın 27'nci yıldönümünde medyanın önemli isimlerini vatandaşlarla bir araya getirdi.

19 Şubat 2024 Pazartesi 11:52
17869 Okunma
“28 Şubat ve Medya Algı Operasyonu” Paneli

Toplumla siyaset üzerinde derin izler bırakan darbe, Hande Fırat'ın moderatörlüğünü yaptığı “28 Şubat ve Medya Algı Operasyonu” isimli panelin konukları güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar ve gazeteci Zafer Şahin oldu.

Türk siyaset tarihinde postmodern darbe olarak anılan 28 Şubat'ın 27'nci yıl dönümü “28 Şubat ve Medya Algı Operasyonu” isimli panelle anıldı. Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in katılımıyla Eyüpsultan Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen, moderatörlüğünü gazeteci Hande Fırat’ın yaptığı panelin konukları güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar ile gazeteci Zafer Şahin oldu.

"BAZI MEDYA ORGANLARI SÜRECE DESTEK VERDİ"

28 Şubat sürecinin tüm yönleriyle masaya yatırıldığı panelde Yarar ve Şahin, bu süreçte yaşanan antidemokratik girişimler, bazı medya organları tarafından sürece verilen destekler ve yürütülen algı operasyonlarına değindi.

Süreci hem medya tarafından, hem uluslararası açıdan hem de Türkiye gündemi açısından değerlendiren konuklar, çeşitli güçlerin Türkiye’de laik - antilaik, müslüman - müslüman değil
ayrımını çok farklı bir şekilde yaşattırdıklarını belirtti. 

ALGI OPERASYONLARI VE MADIMAK OLAYI 

Yarar ve Şahin, o süreçte sürdürülen algı operasyonları, provokatörler aracılığıyla gerçekleştirilen Madımak olayı, çeşitli suikastler ve bir takım skandallara uzanan olaylara da dikkat çekti.

Panel sonunda Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, moderatör Hande Fırat ile panelin konukları Yarar ve Şahin’e teşekkür ederek çiçek takdim etti. 

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24