Ücretli öğretmenlere ücret ödenecek mi? Ücretli öğretmen maaşı verilecek mi?

01 Nisan 2020 Çarşamba 17:57
643 Okunma
Ücretli öğretmenlere ücret ödenecek mi? Ücretli öğretmen maaşı verilecek mi?

Ücretli öğretmen maaşları ile ilgili önemli son dakika gelişmeleri geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ücretli öğretmenler ve usta öğreticilerin ek ders ücretleriyle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Konu hakkında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da önemli bir açıklama gerçekleştirdi. Peki ücretli öğretmen ek ders ücreti verilecek mi?

Ücretli öğretmenlerin gündeminde ek ders ücretleri yer alıyor. Corona virüs nedeniyle uzaktan eğitime geçildi. Corona virüs salgınından dolayı ücretli öğretmenler derslere giremiyordu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ek ders ücretleri ile ilgili Twitter'da açıklama paylaştı. Peki ücretli öğretmen ek ders ücreti verilecek mi?

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE EK DERS ÜCRETİ VERİLECEK Mİ?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak şu açıklamayı yaptı:

"Ekonomik İstikrar Kalkanı ile Covid-19 salgınında etkilenen meslek gruplarımızın taleplerini yerine getirmeye devam ediyoruz.

Ücretli öğretmenlerimizin ve usta öğreticilerimizin ek ders ücreti ödemelerini de bu süreç boyunca yapmaya devam edeceğiz."

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK NEDİR?

Ücretli öğretmenlik ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı devlet okullarında kadrolu olarak atanmadan o yılı kapsayan eğitim ve öğretim yılı için öğretmen ihtiyacını kapsayan atama türüdür.

Ücretli öğretmenler kadrolu değildir.

DHA

Son Güncelleme: 02.04.2020 13:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.