Temel İhtiyaç Kredisi başvuru şartları nelerdir, kimler alabilir?

Hazine ve Maliye Bakanı tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada Ekonomik İstikrar adımları kapsamında aylık geliri 5 bin TL'nin altında olan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik temel ihtiyaç desteği kredilerinin yürürlüğe alındığı ifade edildi. Peki, Temel İhtiyaç Desteği Kredisi başvuru şartları nelerdir? ne zaman başlayacak? İşte Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası başvuru şartları ve tüm merak edilen soruların yanıtları…

31 Mart 2020 Salı 16:10
1105 Okunma
Temel İhtiyaç Kredisi başvuru şartları nelerdir, kimler alabilir?

Temel İhtiyaç Kredisi başvuru şartları nelerdir, kimler alabilir? Hazine ve Maliye Bakanı tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada Ekonomik İstikrar adımları kapsamında aylık geliri 5 bin TL'nin altında olan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik temel ihtiyaç desteği kredilerinin yürürlüğe alındığı ifade edildi. Peki, Temel İhtiyaç Desteği Kredisi başvuru şartları nelerdir? ne zaman başlayacak? İşte Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası başvuru şartları ve tüm merak edilen soruların yanıtları…

TEMEL İHTİYAÇ DESTEĞİ KREDİSİ ŞARTLARI NELERDİR? TEMEL İHTİYAÇ DESTEĞİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KİMLER BAŞVURABİLİR ŞARTLARI NELER?

Aylık hane geliri 5 bin tl altında olan ücretliler, asgari ücretliler, emekliler, serbest meslek mensupları ile diğer orta ve düşük gelir grubunda yer alan vatandaşlar başvuruda bulunabilecek.

GERİ ÖDEME ŞARTLARI

Kamu bankaları tarafından harekete geçildi. Buna göre, temel ihtiyaçlarını uygun şartlarda finanse edebilmeleri amacıyla, ihtiyaç sahipleri 10 bin liraya kadar bireysel ihtiyaç kredilerini kullanabilecekler. Buna göre, 10 bin lira kullananlar, ilk altı ay kredi geri ödemesi yapmayacak ve sonraki 30 aylık dönemde ayda 376 lira ödeyecek. Krediyi 7,500 lira olarak kullananlar da, ilk altı ay ödemesiz geçtikten sonra 30 ay boyunca ayda 282 lira ve 5,000 lira kredi kullananlar da ilk altı ayı ödemesiz geçirdikten sonra, 30 aylık dönemde ayda 188 lira ödeyecekler.

TEMEL İHTİYAÇ DESTEĞİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Açıklamada, "Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi bankalarımız tarafından ortak kriterlerle değerlendirilecektir. Müşteriler, Ziraat Bankası, Halkbank ya da Vakıfbank'tan yalnızca birine başvuru yapabilecektir. Başvurular 01 Nisan tarihinden itibaren kabul edilecektir. Alınan sağlık tedbirleri kapsamında kredi başvurularının öncelikli olarak; bankalarımızın mobil uygulamaları veya internet şubeleri aracılığıyla yapılması gerekmektedir. Bankalarca başvuru kanallarının açılması ve taleplerin toplanması sonrasında, kredi kullandırılması uygun olarak değerlendirilen müşterilerin hesaplarına kredi tutarları aktarılacak olup, müşteriler kredi tutarını ATM'lerden çekebileceklerdir" denildi.

DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24