Meclis toplantısında Oktugan'a düzenlenen saldırı kınandı

Özel bir lisenin müdürü olan İbrahim Oktugan’ın (74) uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesi olayı Eyüpsultan Belediyesi meclis toplantısı gündemine taşındı.

10 Mayıs 2024 Cuma 10:10
66683 Okunma
Meclis toplantısında Oktugan'a düzenlenen saldırı kınandı

Alibeyköy’de özel bir lisede yaşanan olay kınanırken, Cumhuriyet Halk Partisi meclis grubu masalarına Oktugan’ın resimleri ve karanfiller konuldu.

Eyüpsultan Belediyesi 2024 Yılı Mayıs Ayı Belediye Meclis Toplantısı’nın 2. Birleşimi düzenlendi. Düzenlenen birleşimde Alibeyköy’de özel bir lisede yaşanan, okul müdürü İbrahim Oktugan’ın (74) uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesi olayı gündeme taşındı.

OKTUGAN’IN FOTOĞRAFI DEV EKRANA YANSITILDI

Meclis birleşiminde salonda bulunan ekrana İbrahim Oktugan’ın fotoğrafı yansıtılırken Cumhuriyet Halk Partisi meclis grubu, masalarına Oktugan’ın resimlerini ve karanfiller koydu.

TOPLANTININ İLK KISMINDA OKTUGAN ANILDI

Meclis toplantısının başında Başkan Vekili Özgür Nemutlu, meclis toplantısının ilk kısmını, meclis üyelerinin önerileriyle, Oktugan’ı anmaya ayırdıklarını belirterek şunları söyledi: “Eyüpsultanlılar ve bütün Türkiye salı günü yaşanan elim olayla sarsıldı. Hepimiz gözyaşlarına boğulduk. Bütün hayatını eğitime adamış, binlerce çocuğun hayatına dokunmuş, Eyüpsultanlı komşumuz, büyüğümüz İbrahim Oktugan hocamız insanlık dışı bir cinayete kurban gitti. İbrahim öğretmenimizi dün ebediyete uğurladık.”

“56 YILLIK BİR EĞİTİMCİYDİ”

Kendisinin de bir öğretmen çocuğu olduğunu ve çok üzgün olduğunu belirten Nemutlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İbrahim hocamız Eyüpsultan’ın her mahallesinde çağdaş öğrenciler yetiştirmiş, ilçemizde Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunmuş 56 yıllık bir eğitimciydi. İbrahim hocanın salı günü, öğrencilerinin gözü önünde hunharca bir cinayete kurban gitmesini sadece alın yazısı ile açıklayamayız. Hiçbir öğretmenimizin, hiçbir değerimizin ellerimizin arasından böyle bir elim olayla kayıp gitmesine seyirci olamayız. Eyüpsultanımızın, ülkemizin böyle bir acı olayla anılmasına kayıtsız kalamayız. Hep birlikte bu olayın nedenleri üzerine gitmeli, bir kez daha böyle büyük bir acının yaşanmasını engellemeliyiz. Bunu gücümüz ölçüsünde görev bilmeliyiz. Hocam biz, senin öğrencilerini koruduğu gibi seni koruyamadık. Hakkını helal et desek de hakkını ödeyemeyiz. Mekânın cennet olsun.”

Nemutlu konuşmasının ardından, meclisteki siyasi parti grupları ve şahsen konuşmak isteyen meclis üyelerine söz verdi.

İBRAHİM HOCANIN ADI EYÜPSULTAN’DA YAŞATILACAK

Öte yandan Özgür Nemutlu, Aktugan’ın anısını Eyüpsultan’da yaşatmak için adının ilçede bulunan bir kuruma, bir işletmeye, bir parka veya bir sokağa verilmesinin konusunun değerlendirilmesi teklifinde bulundu.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 10.05.2024 14:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24