Kızıldeniz'de Gerilim Tavan Yaptı!

Son dönemde tansiyonun iyiden iyiye yükseldiği Kızıldeniz'de sabah saatlerinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Avrupa Birliği'nin Aspides isimli misyonu için Kızıldeniz'e gönderilen Yunan askeri gemisi, 2 İHA'ya ateş açarak geri püskürttü.

13 Mart 2024 Çarşamba 12:55
16564 Okunma
Kızıldeniz'de Gerilim Tavan Yaptı!

Bir Yunan Savunma Personeli yetkilisi, Avrupa Birliği'nin Kızıldeniz'deki deniz misyonunda görev yapan bir Yunan askeri gemisinin iki insansız hava aracına ateş ederek onları geri püskürttüğünü söyledi.

YUNANİSTAN MİSYON İÇİN FIRKATEYN SAĞLAMIŞTI

AB'nin Kızıldeniz'deki Aspides adlı misyonu, kilit deniz ticaret rotasını, İsrail'in Gazze'deki savaşına misilleme yaptığını söyleyen Yemen'deki Husi milislerinin insansız hava aracı ve füze saldırılarından korumaya yardımcı olmak amacıyla Şubat ayında başlatıldı. Yunanistan misyon için bir fırkateyn sağladı.

127 MM'LİK TOP ATEŞLENDİ

Uluslararası haber ajansları bu gelişmeyi 'son dakika' kodu ile abonelerine servis etti. Yunan Kathimerini gazetesi olayın sabah saatlerinde gerçekleştiğini, savaş gemisinin iki İHA'ya karşı 127 mm'lik topunu ateşlediğini yazdı.

Haber;Erdem Aksoy

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24