İstanbul'a yeni raylı sistem: Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı bugün açılıyor.

Bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılacak Kazlıçeşme -Sirkeci Raylı Sistem ve yaya odaklı yeni nesil ulaşım projesi dün Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından basına tanıtıldı.

26 Şubat 2024 Pazartesi 10:46
2274 Okunma
İstanbul'a yeni raylı sistem: Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı bugün açılıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, dün, Yedikule İstasyonu’nda Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan’la birlikte Kazlıçeşme -Sirkeci Raylı Sistem ve yaya odaklı yeni nesil ulaşım projesini basına tanıttı. Uraloğlu daha sonra trenle Sirkeci’ye gidip geldikten sonra Ergün Turan’la birlikte hatta bisiklet turu yaptı. Bakan Uraloğlu, bu hatla, bakanlığın İstanbul’da hizmete açtığı raylı sistem hattının 139.3 kilometreye yükseleceğini söyledi.

“140 yıldan fazla bir süre İstanbul ulaşımının omurgalarından biri olarak hizmet veren, Marmaray’ın hizmete girmesiyle atıl duruma düşen Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki 8.3 kilometrelik hattımızı modernize edilmiş olarak hizmete sunacağız” diyen Uraloğlu, yeni nesil ulaşım hattıyla ilgili şu bilgileri aktardı:

MEYDAN, BİSİKLET YOLU

“Hem demiryolu hem de yaya odaklı çevreci bir proje 8 istasyon, 7.3 km yaya ve bisiklet yolu, 122 bin 550 metrekare meydan ve rekreasyon alanları, 6 bin metrekare kapalı sosyal kültürel alan, 74 bin metrekare yeni yeşil alan, 22 adet karayolu ve yaya alt geçitten oluşuyor. 215 bin metrekarelik çalışma alanının 92 bin 450 metrekaresi demiryolu ulaşımı için kullanıldı. Geri kalan 122 bin 550 metrekarelik kesimi ise yaya yürüme alanı, bisiklet, scooter parkuru, dinlenme gezinti, spor ve rekreasyon alanları olarak düzenlendi. Proje kapsamında ecdat yadigarı Yedikule, Kocamustafapaşa, Yenikapı ve Kumkapı tescilli duraklarımızı da, sanat tarihçileri, mimarlar, restoratörler ve arkeologlar ile birlikte çalışarak kurul kararları doğrultusunda restore ettik.Yine proje kapsamında Sahil yolu ile Samatya ve Cerrahpaşa hastanelerini bağlayan kavşağı da modernize ederek alt geçit gabarisini yükseltip ambulans ulaşımına da uygun hale getirdik. Cerrahpaşa ve Samatya hastanelerine erişimi kolaylaştıracak yeni bir durak ilave ettik. Projemiz sayesinde 2024-2053 yılları arasında karayolu işletme ve bakım, trafik kazalarında azalma ve zamandan yapacağımız tasarruflarla toplam ekonomik kazanç yaklaşık 800 milyon Euro olacaktır.”

DHA

Son Güncelleme: 26.02.2024 10:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24