Ayasofya Camii'ndeki Yıllar Sonraki İlk Namaza Yoğun İlgi

Ayasofya Camii'nde kılınacak cuma namazı için belirlenen alanlar doldu, girişler durduruldu

24 Temmuz 2020 Cuma 11:52
888 Okunma
Ayasofya Camii'ndeki Yıllar Sonraki İlk Namaza Yoğun İlgi

86 yıl sonra yeniden cami olarak hizmet vermeye hazırlanan Ayasofya Camii, bugün kılınacak ilk cuma namazıyla ibadete açılacak. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Ayasofya Camii'nde 86 yıl sonra kılınacak ilk namaz için belirlenen alanların dolduğunu ve bu nedenle girişlerin durdurulduğunu açıkladı.

Koronavirüs salgınının etkili olduğu şu günlerde Ayasofya Camii'nde kılınacak ilk cuma namazına vatandaşlar büyük ilgi gösterince dışarıda ayrılan alanlar doldu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'da alanlara girişlerin durdurulduğunu açıkladı.

"SABIR VE ANLAYIŞLA BİRBİRİMİZE YARDIMCI OLALIM"

Vali Yerlikaya, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: "Değerli Misafirlerimiz, Ayasofya Camii çevresinde belirlenen namaz kılma alanlarımızın tamamı doldu. Salgın nedeniyle bu alanlara misafir girişlerimiz durduruldu. Sabır ve anlayışla birbirimize yardımcı olalım. Ayasofya Camiimiz ibadetiniz için sabaha kadar açık olacak."

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethetmesinin ardından cami olan, 1934 yılında müzeye çevrilen ve 2 Temmuz'da Danıştay'ın verdiği kararla yeniden ibadete açılan Ayasofya Camii'nde ilk namaz bugün 13.16'da kılınacak. Vatandaşlar saat 10.00'dan itibaren alana girmeye başladı.

KADINLAR VE ERKEKLERİN NAMAZ KILMALARI İÇİN AÇIK ALANLAR BELİRLENDİ

Salgın nedeniyle Ayasofya Camisi ve çevresinde kadınlar için 2, erkekler için 3 olmak üzere 5 farklı açık alan, namaz kılma yeri olarak belirlendi. Erkekler için Ayasofya Meydanı, Sultanahmet Meydanı ve Yerebatan Caddesi; kadınlar için Sultanahmet Türbesi yanındaki alan ile Mehmet Akif Parkı tahsis edildi.

YERLİ VE YABANCI BASIN MENSUPLARINDAN YOĞUN İLGİ

Bugün ibadete açılacak olan Ayasofya'da kılınacak cuma namazını takip etmek isteyen yerli ve yabancı basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. Çok sayıda basın mensubu sabahın erken saatlerinden itibaren akredite olmak için akredite noktasına geldi. Burada işlemleri tamamlanan basın mensupları minibüslerle alana götürülüyor.

İLK FOTOĞRAF PAYLAŞILDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, tarihi günün sabahında Ayasofya Camii'nin içinde çekilen ilk fotoğrafı Twitter'dan paylaştı.

KUR'AN-I KERİM TİLAVETİYLE PROGRAM BAŞLADI

Ayasofya Camisi'nde sabah 10.00'da sala ve tekbirlerle başlayan programda, Kur'an-ı Kerim tilavetleri yapılıyor. Türkiye'nin seçkin hafızları, ilk olarak birinci cüzü, ardından Kehf Suresi, Meryem Suresi, Yasin Suresi, Fetih Suresi ile kısa surelerden olan İhlas, Felak ve Nas Surelerini tilavet ediyor.

MUHARREM İNCEYOLA ÇIKTI

CHP'nin 2018 yılındaki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Ayasofya Camii'ndeki ilk namaza katılmak için Yalova'daki evinden yola çıktı.

YUNANİSTAN, MATEM ÇANI ÇALACAK

Ayasofya'nın ibadete açılmasını hazmedemeyen Yunanistan'ın Mora'da Patra kentinde, Cuma namazı kılındığı esnada, kiliselerde matem çanları çalacak.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24