Avukat Feyza Altun serbest bırakıldı

Küfürlü şeriat paylaşımı sonrası, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçlamasıyla gözaltına alınan Avukat Feyza Altun adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

20 Şubat 2024 Salı 10:21
1284 Okunma
Avukat Feyza Altun serbest bırakıldı

Avukat Feyza Altun'un hakkında sosyal medyadaki şeriatla ilgili paylaşımı sonrasında Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan soruşturma başlatıldı. Dün gözaltına alınan Altun bugün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

"TÜRKİYE LAİK BİR ÜLKEDİR"

Başlatılan soruşturma kapsamında Feyza Altun'un Beykoz'taki evinde arama yapıldı. Arama sonrasında Altun gözaltına alınarak sağlık kontrolüne götürüldü. Altun sağlık kontrolünde, "Türkiye laik bir ülkedir. Türkiye'de şeriat yok. Türkiye şeriatle yönetilmedi. Hiçbir zamanda şeriatle yönetilmeyecek." dedi. Sağlık kontrolünden geçirilen Altun, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

SERBEST BIRAKILDI

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Altun, sabah saatlerinde Beykoz Adliyesi'ne getirildi. Tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen Altun, hakimlikte işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

Avukat Feyza Altun, sosyal medya hesabı üzerinden Farsça bir şiire gelen yoruma, "Şeriate s......" ifadeleriyle karşılık verdi. Bir süre sonra tweeti silen Altun'a tepkiler dinmedi. Avukat hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' hakkında soruşturma başlatıldı.

DHA

Son Güncelleme: 20.02.2024 10:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24