SAĞLIK DANIŞMANI İLKNUR DURMUŞKAYA

06 Mayıs 2019 Pazartesi 15:17
1783 Okunma
SAĞLIK DANIŞMANI İLKNUR DURMUŞKAYA

Sağlık danışmanı İlknur Durmuşkaya 1970 yılında Samsun da doğdu, İlkokul, ortaokul ve lise yi Samsun’da bitirdi. 19 Mayıs Üniversitesi Kimya Bölümün de lisans eğitimine devam etti. Ancak, Yüksek Öğrenimini Ukrayna , Kiev Teknik Üniversitesi Kimya Bölümünde tamamladı ve mezun oldu.

Profesyonel iş hayatına, İlkokul ve ortaokullarda öğretmenlikle başlamıştır. Daha sonra turizm sektörüne geçiş yaparak, bir çok otelin spa bölümünün yöneticiliği görevinde bulunmuştur. Sonrasında çeşitli hastanelerde yöneticilik yapmıştır. Sağlık Turizmi işletmeciliği ve Yönetimi Sertifikalarına sahiptir. Medikal Turizm konusunda uzman olup, yurtiçi ve yurtdışından turist getirmekte ve tedavilerini anlaşmalı olduğu hastanelerde gerçekleştirmektedir.

Medikal Turizm konusunda yurtiçi ve yurtdışında birçok eğitim seminer ve kongrelere katılım sağlamıştır

Halen bir Seyahat Acentesinde Sağlık Turizmi Direktörlüğü yapmaktadır.

Sağlık danışmanı olarak verdiğiniz hizmetler hakkında bilgi alabilirmiyiz?

Sağlık Danışmanı olarak, her ünitede hizmet vermekteyim. Kurumsal danışmanlıkta hastanelere yönelik çalışmalar yapmaktayım.

Bu çalışmaları şu şekilde sıralayabiliriz,

  • Hastane ile yurt dışı hastasını yapılan sunumlar ile bir araya getirmek,
  • Hastaneye ait fuar,seminer ve toplantı organizasyonlarını a dan z ye hazırlamak, yurt dışı pazarlarında var olmaları için gerekli alt yapıyı sağlamak.
  • Kişisel danışmalıkta ise; Saç ekimi, estetik plastik cerrahi, diş, göz, tüp bebek, obezite, organ nakli v.s. konularında hasta ile yüz yüze gelip operasyonları planlamak.

Hasta portföyünüz yurtiçinden mi yurtdışından mı?

Hasta portföyü çoğunlukla yurt dışı, çünkü yurt dışı hastası ne istediğini bilerek gelmektedir. Bu hastalar için görsellik çok önemlidir.

Örneğin; Güney Kore de saçı olmayan kişi evlenemiyormuş. Gelip saçını ektirip sonrasında ülkesine dönüp evlilik hazırlığı içine giriyorlar. Ortadoğu da ise erkek ve kadınlar görselliklerinden çok bulunduğu yerin coğrafyasından dolayı (kadınlar başörtüsü kullandıklarından dolayı ve halkın geneli kuyu suyu kullandığından) saç ekimi talepleri çok fazla olmaktadır. Yeme alışkanlıklarının oto kontrolsüz oluşu nedeni ile tüp mide ameliyatlarına da sıkça gelmektedirler.

İşimizi o kadar başarılı yapmaktayız ki Çin’den bile hastam olmuştur.

Türk hastalar maalesef daha zor daha pazarlıkçı ve çok da güvensizdirler.

Hasta talebi ağırlık olarak yurt dışıdır.

Sağlık Sektöründe Türkiye her geçen gün ilerlemekte sizce bu kadar çok tercih edilmesinin sebebi nedir?

Öncelikle Sağlık Turizmi’nin tanımı ile başlayalım. Kişilerin bulundukları yerden, tedavi ve rehabilite amaçlı yapmış olduğu seyahatlere ‘’Sağlık Turizmi” diyoruz.

Tercih edilme sebeplerine gelirsek; Fiyatların cazip oluşu, donanımlı 5 yıldız konforunda hastanelere sahip olmamız, doktor ve ekipmanlarımızın yeterli oluşu, kaliteli ve yüksek seviyede hizmet verilmesi, yabancı dil bilen doktor sayısının fazla olması, dünyada medikal turizm destinasyonu olarak kabul görülen ilk 10 ülke içinde yer almasıdır.

Bir çok tıbbi prosedürlerde Avrupa, Amerika ve birçok ülkeye göre daha kısa bekleme süresi, Örneğin, Hollanda’da zorunlu tutulan check up’lar için kişiler 6 ay süresince sıra beklemektedirler. Fakat Türkiye’ye geldiklerinde beklemeden check up’larını yaptırmaktadırlar.

Türkiye dünyada şu an sağlık platformunda 7. sıradadır. 2023 hedeflerine baktığımızda, en iyi 3 ülke arasında olmak, sağlık turizmi payını % 40’a çıkarmak, Türkiye 4 saatlik uçuş mesafesi ile 1 milyar insana ve 57 ülkeye hitap etmektedir. Gelen Sağlık Turisti kişi başı 7.500 $ harcama yapıyor.

Durum böyle olunca cazibemiz günden güne artmaktadır. Termal Turizme de çok fazla rağbet var. Ülkemiz doğal elementler bakımından o kadar zengin ki, şifalı sularıyla, çamuruyla ve fitoterapi merkezleri ile hastaları adeta büyülemektedir.

Biraz daha hijyene ve bakıma önem verirsek,Avrupa normlarında tesisler kurabilirsek çok daha başarılı olacağımızı düşünüyorum.

Fiyatlar hakkında bilgi alabilirmiyiz?

Sağlık Turizminde fiyatlar hastalığa göre, kişinin durumuna göre ve geldiği ülkeye göre değişkenlik göstermektedir. Yine birkaç örnek verecek olursak; Saç ekimi Avrupa’da 12 bin $, diş implantı 4.000 – 4.500 İsviçre Frangı’dır.

Bir bypass ameliyatı Amerika’da 50.000-55.000 dolardır. Türkiye ‘de ise bu fiyatlar Saç Ekimi 10.000 Türk Lirası civarındadır. Diş implantı 4.000 - 6.000 Türk Lirası, bypass ise 30.000-35.000 Türk Lirası arasındadır.

Görüldüğü üzere fiyatlarımız yurt dışına oranla oldukça ucuzdur.

Sizce doğru hekim nasıl seçilmedilir? Hastalar nelere dikkat etmeli?

Doktorunuzu seçerken ilk önce etrafımızdaki akraba ve arkadaşlarımızın tavsiyelerini dikkate alabilirsiniz. Bu işlerde ‘’kulak medyası’’ yöntemi çok revaşta olup, gayet iyi işlemektedir. Fakat unutmayalım ki arkadaşımıza iyi gelen hekim size iyi gelmeyebilir.

İyi bir hekimde şu özelliklere bakmalıyız;

  1. Doktorumuza güven,
  2. Doktorumuzun mesleki deneyimi, (yaptığı işlemlerin başarı oranlarına bakılabilir)
  3. Doktorumuzun bize yaklaşımı, (samimiyet ve her şeyi konuşabilme özgürlüğü)
  4. Doktorumuza istediğimizde ulaşabilme imkanı,
  5. Doktorumuzla kuracağımız dialog,

Hekim seçiminde saydığımız bu kriterlere dikkat edersek ve iyi gözlem yaparsak, seçimimizde hatalı davranmamış oluruz.

Sağlık danışmanı ile çalışmanın artıları nedir? Hastalar neden sizi tercih etmeli? Hastane, hekim ve bireysel danışmanlıklarımda mutlaka yüz yüze gelip konuşmayı, hastanede ise yerinde görmeyi ve değerlendirmeyi doğru buluyorum. Kurumlar vizyonlarını ve misyonlarını ne kadar geliştirmek isterler ise ben kendilerine bu kapıların anahtarını vermekteyim.

Kişisel danışmanlıklarımda ise hastanın durumuna göre operasyonlarını yine a’dan z’ye planlamaktayım.

Türkiye’de yaşam koçu, estetik koçu v.b. profiller her zaman vardır. Kendi adıma ‘’Sağlık Danışmanı’’ olarak bu işi yapan ilk kişiyim ve bu unvana da kolay gelinmediği gibi başka bir sağlık danışmanı da görmedim. Bu gün Türkiye’deki medya kanallarına ve uluslararası platformlarda konuk olarak çağırılıyorsam, bilgi ve tecrübeme baş vuruluyorsa bu işi en iyi şekilde yaptığımdandır.

Ben her zaman hasta ile doktor arasında köprü olan, iki tarafında haklarını korumakla yükümlü olan etik değerlere sahip, kişilerin güvenli sularda yüzmelerini sağlayan, güvenilir bir Sağlık Danışmanıyım.

Turizm Fakültelerinde okuyan gençlerimizin bu alanda kendilerini yetiştirmelerini, geliştirmelerini kendilerine bambaşka çevre ve ufuklar açacağına inanan birisi olarak geçlerimizi mutlaka bu sektörde görmeyi çok arzu ederim.

İletişim Bilgileri;

İlknur DURMUŞKAYA Sağlık Danışmanı

GSM No : 0505 795 84 84

Mail : [email protected]

Wep : ilknurdurmuskaya.com

İnstagram : İlknur_durmuskaya

Facebook : İlknur Durmuşkaya

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 06.05.2019 15:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24