NEFES KOÇU TUĞÇE PERÇİN

06 Mayıs 2019 Pazartesi 14:03
1422 Okunma
NEFES KOÇU TUĞÇE PERÇİN

Tuğçe peçin kimdir, Ne yapar?

26 yaşındayım. İstanbul doğumluyum. 6 yıldır evliyim.3 yaşında çok tatlı bir kızım var. Evlendikten sonra 2 yıl kamuda çalıştım. Her gün insanlarla uğraşmak beni mutlu ediyordu ama aradığım ve mutlu olduğum meslek insanların vergilerini hesaplamak değildi. Kızım olduktan sonra ev kadını olmak her gün ev temizlemek yemek yapmak bana göre değildi. Yıllardır çok araştırdığım alkali beslenme ile ilgili bir girişimim oldu. Kişiye özel detoks programları yapıp bu konuda kişilere destek olmaya başladım. bir sürü insanı zayıflattım… Yine de yetmedi, eksik olan şeyler vardı hayatımda… Tam başıma huniyi takmak üzereydim ki hayatıma nefes denilen bir gerçek girdi. İlk seansta öyle büyük farkındalık yaşadım ki bunu bırakmayı hiç aklımdan geçirmedim. Çeşitli nefes seanslarına katılarak ruhumu tüm takıntılarımdan özgürleştirdim. Bunu bir çok insana anlattım ve daha fazlasını istedim. Nefes koçu olup onlarca insanla nefesi tanıştırmak. bundan bir yıl önce Bir gün eşimin bana hayatımı tamamen değiştiren bir hediye verdi; “nefes koçluğu eğitimi” ve o günden sonra hayatım bambaşka oldu.

Nefes koçluğu nedir?

İnsanlar bilinçleri oluşmaya başladığı andan itibaren (2,5-3 yaş) korKu, sevinç gibi ani heyecanlar kişinin disfonksiyonel nefes alışkanlıklarına sebep olur. Nefes koçu bu disfonksiyonel nefes alışkanlıkarını tespit edip nefesin olması gereken hale gelmesi için yapılan bir dizi koçluk çalışmasıdır. Nefes seansı öncesinde mutlaka yaşam koçluğu yaparak nefesçinin farkındalığını arttırmayı sağlar. 3,4 seans sonrasında nefesçinin hayatındaki gözle görülür duygu değişimleri ve olaylarla mücadele edebilme yeteneeği sayesinde değişmeye başlayan ruh halini gözle görülür hale getiren bir koçluk sistemidir. Nefesçinin her açılıma şahit olduğun eşsiz bir meslek. Uyguladığım sistem NFS adındaki Nevşah Fidan sistemi. Nevşah Fidan bilindiği üzere Türkiye’ye nefesi getiren ve Türkiye’deki Nefes Federasyonunu kuran, binlerce insanı mucizelerle tanıştıran kadın… Bende bu sistemin koçuyum ve bundan dolayı kendimi çok şanslı hissediyorum. bu anlamda bir çok çalışmalar yapan federasyonumuzun yaptığı tüm gönüllülük gerektiren çalışmalara katılıyorum. Çocuk esirgeme kurumu, okullar, ms derneği, kansersiz yaşam ve bir çok şehirlerde yapılan çalışmalar…

Nefes koçluğu şuanda çok popüler mesleklerin başında geliyor. Bu konuda sizi diğer koçluklardan ve koçlardan ayıran nedir?

Üzgünüm ki böyle kutsal ve önem gerektiren bir mesleğin basitleştirilmesi beni çok üzüyor. Bu konuda çok emek veriyoruz ve hala kendimizi besliyoruz. 3 günde ve hatta 1 günde verilen nefes koçluğu eğitimleri var bu beni çok şaşırtıyor. 1 yıldır bu sürecin içerisindeyim, solunum fizyolojisi sınavlarını geçmeden nefes koçu olamıyorsun. Bu yüzden en güzel sistemin içerisindeyim. Staj süreçlerim oldu. Lider koçlarımızdan “olur” almadan koç olamıyorsun :) neyseki tüm süreci severek ve isteyerek yaptığım için sorunsuz hallettim. Bu işi iş ya da ticari amaç güderek yapmıyorum. Çok büyük aşk ile insanlara dokunuyorum bunu hiç bir karşılığı olamaz.

Tuğçe Perçin Kişisel Gelişim Merkezi açma sürecin nasıl gelişti?

Nefes seanslarımı evde yapmanın beni ve ailemi fazlasıyla etkilemesi sebebiyle işimi yapabileceğim bir yer aramaya başladım ve tam işim için uygun, enerjisi yüksek ferah bir daire buldum. Dairede küçük bir tadilat işlemim bittikten sonra Göktürk’te çok değerli arkadaşlarımla bir araya gelip neler yapabiliriz , kişisel gelişim merkezinin içinde neler olabilir diye konuştuk. Nefes amacıyla girilen o çatının altında harika işler yapmaya başladık. Sevgili arkadaşım Şule Yalçıntan ile sabah yoga grubu açtık. Haftada 2 gün yoga dersleri vermeye başladı. Harika bir enerji girişi oldu. Sonra talep üzerine akşam grubu açtık. Sevgili Göktürk anneleri etkinlikleri kurucularından Çocuk nefes ve yoga eğitmeni arkadaşım Aygül Yıldırım ile çocuk yoga sınıfı açtık ve bir sürü minik yürek çocuk yogası yapmaya başladı. Kişisel gelişime yönelik workshoplar ve seminerler verilmesi planlandı ve programa uygun ilerleyerek güzel insanları Kişisel gelişim merkezimde ağırlıyoruz. Nefes Federasyonu genel sekreteri Şule Kocadölü ile Harika bir Doğal Nefese giriş semineri planladık. 17 Nisan’da Kapılarımızı Nefesi merak eden daha önce nefesi deneyimlememiş kişileri konuk edeceğiz. Sevgili Nefes koçu arkadaşım Tuba Kaytaş ile nefes adına güzel etkinliklerde bir araya geleceğiz. Çeşitli enerji çalışmaları verilecek. Yani siz değerli Göktürk’lülere Nefese,Enerjiye, şifaya gönül vermiş herkese layık bir merkez olmayı amaçladım. Heyecanlıyım ve güzel şeyler oluyor bunu görüyorum.

Şimdi size nefesin mucizesinden bahsetmek istiyorum.

Sizinde yakın çevrenizde illa ki vardır, ya da çok yakınınızda. sizlere şunları söylüyorlardır. “Nefes nedir allah aşkına? Nefes almak için bir eğitimemi ihtiyacımız var, ben zaten nefes alıyorsun sen almıyor muydun?” ben çok karşılaştım bunu söyleyenlerle… ve inanın herkes ilk seansından sonra bana hakverdiler.

İçsel, derin bir yolculuktur nefes, bazen cevabını veremediğin soruların cevabını içinde bulmaktır, bazende verdiğin cevapların sonucunu içinde değerlendirmektir.hatalarını, geçmişten gelen acılarını, kayıplarını,kazançlarını,özetle tüm yaşamını biriktirdiğin birikimini, o değerli yerden izlemektir. Özüne inmektir özünde kalmaktır. Hayatın stresine kaptırmışken benliğini belkide bir an olsun unutmuşken özünü ışıklar içinde kendini hatırlamaktır. Hayatta sana zor gelen kavramlara alışmak onlarla arkadaş olmaktır. Asla kelimesini törpülemektir nefesi hala bir solunum refleksi olarak kabul eden topluluğa ramen, onlar düşünürken ben bu yolda her geçen gün bir adım daha ilerliyorum . Ben çok erken çocuk sahibi olan kendini annelik ev hanımlığı yolunda bir dişi olmaya adayan ve bir süre sonra aynaya bakıp kendi gözlerimi bile göremeyecek hale gelen bir kadındım. Şimdi ben kim mi oldum, ben senim, ben aynada gördüğün o suret, ben yaşamım, bir bebeğin gülüşü bir kuşun kanat çırpışı, gökyüzüyüm güneşin sıcaklığı rüzgarın esintisiyim. Ben artık kabıma sığamıyorum kanatlarımı açtım ve uçuyorum ve bütün bu mucizeleri sana da yaşatmak istiyorum. Sadece iç sesini al ve gel gerisi nefesin mucizesinde gizli.

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24