Dr. Gökhan Değirmencioğlu'nu Tanıyalım

Dr. Gökhan Değirmencioğlu'nun verdiği röportaj ile hem kendisini tanıyalım hem de neler yaptığı hakkında bilgilendirelim.

15 Nisan 2024 Pazartesi 09:52
19869 Okunma
Dr. Gökhan Değirmencioğlu'nu Tanıyalım

Merhabalar, öncelikle sizi tanımak isteriz. Kendinizi bize anlatabilir misiniz?

1982 yılında Almanya’da doğdum. Lise eğitimimi 2000 yılında boğazın incisi Kuleli Askeri Lisesinde, tıp fakültesi eğitimini 2006 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisinde tamamladım. 2010 yılında GATA Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başlayan kardiyoloji ihtisasımı, 2014 yılında tamamladım ve kardiyoloji uzmanı ünvanını aldım. Kardiyoloji alanında edindiğim tecrübe ile koruyucu kalp sağlığının, önleyici hekimliğin önemini klinik pratiğime yansıtarak hasta takibi yapmaya başladım. 2017-2019 yılları arasında Fitoterapi yüksek lisansımı, 2019-2020 yılları arasında beslenme ve diyetetik yüksek lisansımı tamamladım. Ozonterapi ve mezoterapi uygulamalarını Sağlık Bakanlığı onaylı sertifika programlarını başarıyla tamamlamamı müteakip, klinik pratiğimde uygulamaya başladım. Yaklaşık 5 yıldır medikal estetik alanında hasta takibi yapan bir hekim olarak yaptığım işlemleri anti-aging başlığı altında topluyorum. Anti-aging’in damar sağlığı ve hücre sağlığı kısmı ile, Anti-aging’in vitrin kısmı medikal estetiği birleştiriyor ve hastaya bütüncül şekilde yaklaşıyoruz.


Kliniğiniz hakkında neler düşünüyorsunuz, şu an hangi sağlık ve estetik hizmetleri verilmektedir?
 

Kliniğim Vadi İstanbul Skyland’de bulunmaktadır. Hizmetlerimizi anti-aging başlığı altında özetleyebiliriz. Cildinize uygulanan medikal estetik işlemler (botoks, dolgu, gençlik aşısı, mezoterapi ve PRP, ip askı uygulaması, kök hücre tedavisi, saç tedavileri) ile anti-aging görünümünüzü destekliyor, sağlı yaşam kısmında ise kliniğimizde uygulanan damar içi takviyeler ( ozon terapi, myer’s kokteyl, NAD, glutatyon, c vitamini, alfa-lipoik asit, detoks kokteyli, bağışıklık destekleyici kokteyl, enerji kokteyl), kilo yönetimi ve kontrolü, sağlıklı yaşam yönetimi ile de günlük hayatınızda daha iyi ve zinde hissetmenize destek oluyoruz. Bunları yaparken de, önceliği uzun süreli ve kalıcı sağlık prensibiyle yapmayı temel hedefimiz olarak benimsiyoruz.

Medikal estetik ile tanışmanız nasıl oldu?

Uzun süredir anti-aging ile ilgilenen, kişinin yaşam tarzı yönetimi ile iyilik hali sağlamaya çalışan bir hekim olarak, hastalarımın görünüş şekillerine verdikleri önemi farketmem ile medikal estetik ile tanıştım. 2018 yılından bu yana da medikal estetik alanında hasta deneyimim mevcut.

Estetik ve cilt gençleştirmeyle alakalı şu an neler önerirsiniz?

Kliniğimize, sağlıklı yaşam veya medikal estetik alanında, hangi konu için başvurmuş olurlarsa olsunlar öncelikle sağlıklı olma, sağlıklı kalma konularında tavsiyeler veririm. Sonra görünüşündeki değişiklikler konusunda isteklerini önemseyerek dokunuşlar yaparım. Küçük dokunuşlar, minimal düzeyde değişiklikler ile adım adım ilerlemeyi önemserim. Cilt kalitesini artırmaya yönelik, mezoterapi, gençlik aşıları, kök hücre tedavilerini öncelikli olarak benimserim.

Kullandığınız ürünler FDA onaylı mıdır?

Tabii ki, FDA ve CE belgeli ve Class3 onaylı ürünleri kliniğimzde kullanmaktayız.

Sayın Hocam 2024 yılında yeni estetik trendleri ya da yeni uygulamalardan var mı ?

Güzellik ve estetik alanında minimal ve doğal görünüm sağlayan uygulamalar yaygınlığını

artırmaktadır. “Kişinin kendi hücreleriyle cilt yenileme” Kişinin kendi kanından elde edilen zenginleştirilmiş plazma içeriği kullanılarak yapılan PRP ve kişinin kendi yağ dokusundan elde edilen kök hücrelerin kullanılarak cildin gençleştirilmesi, kırışıklıkların azaltılması, cilt elastikiyetinin artırılması amaçlanmaktadır. Başka bir uygulama ise, yenidoğan bebek derisinden elde edilen kök hücrelerin uygulandığı Alloblast kök hücre uygulamasıdır.

“Mezoterapi, gençlik aşıları ve sıvı yüz germe önem kazanıyor”

Mezoterapi ve gençlik aşıları, cilt problemlerini tedavi etmek ve cildi gençleştirmek uygulanan, içeriğinde hyaluronik asit, vitamin, mineral, aminoasit ve peptidler bulunan ürünlerdir. Lifting etkili ürünlerle yüzde toparlanma, ciltte kollajen üretimini artırarak elastikiyet kazandırma, ince kırışıklıkları giderme, daha canlı ve parlak bir görünüm kazandırma hedefleyen sık uyguladığımız işlemlerdir. Elbette minik dokunuşlarla da ciltte büyük farklar yaratmak da mümkün.

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24