Do A Loop Gymnastics

Göktürk’ün en kapsamlı ve en büyük cimnastik salonu

16 Kasım 2018 Cuma 14:38
2761 Okunma
Do A Loop Gymnastics

Do A Loop’ta öncelikli hedefimiz, her çocuğun ihtiyacı olan temel hareket eğitimi ve motor beceri gelişimini doğru bir şekilde tamamlaması. Çocukların birincil basamak spor ihtiyacının karşılanması ve daha sonra seçecekleri spor branşlarına fiziki olarak hazır hale gelmeleri.

Bize kısaca kendinizden bahseder misiniz?

Merhaba, adım Noyan Hoşser. 1994 yılından beri sporcu, antrenör, idareci ve diğer görevlerim ile cimnastik camiası içinde bulunan bir cimnastik aşığıyım. Basketbol branşında da lisanslı anlamda müsabaka tecrübelerim olmasına rağmen cimnastikten hiç ayrılamadım. Şu anda da İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Spor Yöneticiliği - Tezli Yüksek Lisans Bölümü’nde tez aşamasında eğitimimi sürdürürken İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa Spor Bilimleri Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi olarak görev yapıyorum.

Göktürk’teki 4. Yılımızda ekibim ile birlikte, kendi tabelamız altında 430m2’lik bir alanda, Göktürk’ün en kapsamlı ve en büyük cimnastik salonunda faaliyetlerimize devam ediyoruz

Web sitenizin açılış sloganı ”Sen Müthişsin…”. Kısaca bundan bahseder misiniz?

Yaşamın kendisi müthiş ve mucizevi bir şey. Her birey özeldir ve bir yarışı kazanarak dünyaya gelir. Bizler her çocuğun özel ve kendine özgü olduğunun farkındayız. Her çocuğun kendi bedeninin farkına varması, onu kullanmayı öğrenmesi, kendi yatkınlık ve yeteneklerinin farkına varması kadar müthiş bir şey olabilir mi? “Kendini Gerçekleştirme” insanın kendisini ve bedenini tanıması ile başlar. İletişim kurmayı, konuşmayı, yürümeyi, dünyaya geldikten sonra öğrenen bir insanın baş aşağı durmayı, havada takla atmayı öğrenmesi müthiş bir şey değil mi? Ya da bu gelişim için harcanan çaba ve adanmışlık müthiş değil mi? Bu eksende bakıldığı zaman temel bakış açımızı böyle özetleyebiliriz.

Do A Loop’ta neler var? Neler yapıyorsunuz?

Do A Loop’ta öncelikli hedefimiz, her çocuğun ihtiyacı olan temel hareket eğitimi ve motor beceri gelişimini doğru bir şekilde tamamlaması. Çocukların birincil basamak spor ihtiyacının karşılanması ve daha sonra seçecekleri spor branşlarına fiziki olarak hazır hale gelmeleri.

kolonumuz 4-12 yaş çocuk cimnastiği. Bunun dışında; yetişkinlere yönelik cimnastik, branşlaşmış sporculara branşa özgü cimnastik, birebir dersler ile Ritmik Cimnastik, yetişkinlere yönelik pilates ve kickboks derslerimiz mevcut.

Spor’u nasıl tanımlarsınız? Olmaz ise olmaz mı?

Spor, zaten hayatımızın olmazsa olmazlarındandı. Ancak; teknoloji ve sanayileşmenın getirdiği sağlıksız beslenme, network toplumu, koltuğa bağlı yaşam ve artan yalnızlaşma, hayatımızda sporun önemini daha da arttırdı. Sadece kişisel gözlem olarak akıllı telefonlar sonrası insanlardaki duruş bozukluğunun arttığını söyleyebilirim. Yalnızlaşma ve depresyon cabası.

Peki ya çocuklarda spor eğitimi?

Sporun sadece bedensel değil, psikolojik ve psiko-sosyal etkileri vardır. Bir çocuk sadece akademik alanda veya sanatsal alanlarda uğraş vererek kendini gerçekleştiremez. Çocuklar için spor olmazsa olmazdır. Hem kendi bedeninin sınırlarını keşfeder hem tatlı bir rekabet duygusu içinde sınırlarını zorlar Bununla birlikte yaşıtları içindeki konumunu ve farklılıklarını keşfeder.

Yolu cimnastikten geçmiş çocuk her branşta başarılı olur derler. Bu cimnastiğin sihri nerede gizli?

Cimnastiği bu kadar tarihsel kılan süreç Antik Yunan’daki “Gymnasium”’lara kadar dayanmasıdır. Tabi ki o yıllar için modern cimnastikten söz etmemiz mümkün değil. Hatta militarizm ekseninde kuvvetli askerler yetiştirmek ülküsü bile tartışma konusu olabilir. Bir de tabii bilimsel olarak grup (veya toplu) branşlar öncesi bir çocuğun yapması gereken üç temel branş (cimnastik, yüzme, atletizm)’dan birisidir.

Cimnastiğin, bünyesinde barındırdığı üstün çeviklik ve estetik gerektiren hareketleri gözönüne alırsak hem uygulayan (yapan kişi) hem de izleyicilere büyük keyif vermesi sanırım bahsettiğiniz sihri ortaya çıkartıyor.

Eklemek istediğiniz son bir şey var mı?

Bir çocuğun belirli bir yaşa gelene kadar yapması gereken sporsal eğitim ve branşları bellidir. Bunlar temel branşlar olup tüm sporların atasıdır. Anne-Babalara naçizane tavsiyem 9-10 yaşına gelene kadar çocuklarına yukarıda bahsettiğimiz branşlarda eğitim aldırmalarıdır. Soğuk havalarda ıslak saç, küçük yaş gruplarında havuzlara atılan ilaç ve kimyasallar ve kapalı atletizm sahalarının azlığı nedeni ile bu branşlar arasında çocukların temel spor ihtiyacını en çok cimnastik salonları karşılar, Anne – babalar çocukları için yaşları gelene kadar, sadece çocuk mutlu olsun diye bu üç branştan kopmamalarıdır. İnanın sonrasında çocuklarınız, seçtikleri diğer branşlarda daha başarılı olup, fark yaratacaklar. İnanın aksini savunmak abilimsel (bilimden yoksun) değil, antibilimsel (bilim karşıtı) olacaktır. Herkese spor dolu günler diliyorum.

Do A Loop Gymnastics

Adres: Göktürk Merkez Mahallesi Cumhuriyet Caddesi nef 04 Sitesi Dükkan No:1/B Göktürk – Eyüpsultan/İstanbul

Telefon: 90 505 281 19 15

Göktürk Dergisi Kasım Sayısı Do A Loop

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 05.12.2018 13:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.