Belgrad Emlak sahibi Ayşe Hanım ile Kemerburgaz ve Göktürk'te Emlak Hakkında Konuştuk.

16 Şubat 2024 Cuma 11:43
2208 Okunma
Belgrad Emlak sahibi Ayşe Hanım ile Kemerburgaz ve Göktürk'te Emlak Hakkında Konuştuk.
1) Göktürk'ün emlak gelişim süreci?

Göktürk, önceki yıllarda bugün ki görünümünden oldukça uzak bir haldeydi. Belgrad ormanlarının arasına saklanmış bu güzel bölge

keşfedilmeye başlandıkça değeri arttı. Kemer Country gibi büyük ve paha bakımından yüksek projeler bu bölgenin adını duyurmasına yardımcı oldu.
Bölge adını 90'lı yıllarda duyurdu ve 2000'li yıllarda zirve yaptı.
Kemerburgaz ve Göktürk bölgesine olan ilgi ve ranttan dolayı az katlı, bahçeli ve yatay mimariden oluşan projeler talep kazandı. Bunlarla birlikte geçmişten kalan çarpık yapılaşma halen devam etmekte olan kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte ortadan kaldırıldı.
2018 yılında Tayakadın bölgesinde açılan İstanbul Havalimanı, Göktürk bölgesine olan konut talebini artırmıştır ayrıca Kilyos, Kısırkaya gibi sahil bölgelerine olan yakınlığı da bölgenin cazibesini artırmaktadır.

2) Ekonominin emlak sektörüne etkisi nedir?

Emlak sektörü ülke ekonomisinde önemli bir paya sahiptir. Sektör birçok açıdan ekonomik hareketliliği etkiler. Emlak sektörü istihdam yaratır, inşaat faaletleriyle beraber tedarik zincirinde rol oynayarak ekonomik büyümeyi tetikler.

Gayrimenkul sektörü ülke ekonomisiyle etkileşim içindedir. Ülke ekonomisinde oluşan dalgalanmalar, faiz oranları, dövizdek dalgalanmalar ve enflasyon gibi faktörler emlak sektörünü etkiler. İnsanların gelirlerinin düşük oluşu konut taleplerini düşürecek ve bu sebeple gayrimenkul fiyatlarında düşüşler gözlemlenecektir.
Ekonominin olumsuz duruşu sebebiyle insanlar konut alımındansa arazi alımını tercih edecek ve yatırım amacıyla daha küçük paralarla kumbara sistemi olarak adlandırdığımız yatırımları tercih edeceklerdir.

3) 2024 emlak piyasası nasıl olacak?

2024 yılı için yeni ekonomik düzenlere hazır olunmalıdır. Günümüzde oluşan savaş gibi ekstrem durumlar sebebiyle yalnızca emlak piyasası değil, dünyadaki tüm ekonomi piyasaları olumsuz etkilenmiştir. Piyasada kiralık ve satılık konutlarda %20 ila %30'luk bir düşüş gözlemlenmektedir.

Emlak piyasası yerel seçimlere kadar yatay ve aşağı doğru trendle devam edecektir.Seçimden sonraki ekonomik koşullar piyasayı etkileyecektir.

2024 yılı emlak piyasasında konut satışlarından ziyade arazi satışlarının artışa geçeceği öngörülmektedir.

4) Göktürk ve Kemerburgaz'da yeni emlak veya projeler gelecek mi?

İnsanları en temel ihtiyaçlarından biri olan barınma ihtiyacına cevaben emlak piyasası devamlılığını sürdürecektir. Göktürk ve Kemerburgaz bölgeleri bu denli yükselişe geçmişken emlak alanındaki etkinliklerin devam etmeyeceğinden bahsetmek anlamsız olur.

Halihazırda devam etmekte olan yeni projeler bulunmaktadır. Belediyelerin sosyal projelerinin yanında 'Doğadaki Lüks' temalarıyla talebe sunulan emlak projeleri de vardır. Yapım aşamasında olan bu emlak projelerinin bazıları 2024 yılında teslim edilecek ve satışa sunulacaktır. Bu yaşam alanı temalı siteler yine yüksek gelirli hedef kitle için hayata geçirilmektedir.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 16.02.2024 11:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24