Şili'ke ki Yangın Sonucu Can Kaybı Artıyor!

Şili'de 2010'daki depremden bu yana yaşanan en büyük felaket olan yangında can kaybı giderek büyüyor. Küle dönen evlerde sürekli yeni cesetler bulunması ölü sayısının hızla artacağı endişesine yol açıyor.

05 Şubat 2024 Pazartesi 11:00
15767 Okunma
Şili'ke ki Yangın Sonucu Can Kaybı Artıyor!

Şili'yi sarsan yangında can kaybı 112'yi bulurken "Çok büyük bir felaketi yaşıyoruz" diyen Devlet Başkanı Gabriel Boric ölü sayısının daha da artabileceğini söyledi.

Ülkenin popüler turizm merkezleri Vina del Mar ve Valparaiso'yı saran alevler birçok evi küle çevirirken yüzlerce kişinin kayıp olması büyük endişeye yol açıyor. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına almak için büyük bir mücadele verirken yanan evlerde sürekli yeni cesetler bulunuyor.

Bölgeden çekilen drone görüntüleri, iki kentteki mahallelerin alev alev yandığını ortaya koydu. Çok sayıda kişi, çatıları çöken evlerin enkazında kaldı. 

Şili'deki orman yangınları yayılıyor: Alevler 400 eve sıçradı - Son Dakika  Haberleri

Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangını söndürmeye çalışan itfaiye ekiplerine ordu da destek veriyor.

İçişleri Bakan Yardımcısı Manuel Monsalve, 165 farklı noktada çıkan yangında yaklaşık 14 bin evin hasar aldığını açıkladı.

Yangın, 2010'da yaklaşık 500 kişinin öldüğü depremden sonra ülkenin yaşadığı en büyük felaket oldu.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24