Sinema ve tiyatrolar ne zaman açılacak? Sinema ve tiyatrolar bu ay açılır mı?

Ülkemizde corona virüsü tedbirleri kapsamında sinema ve tiyatrolar kapatılmıştı. Uzmanlar bu dönemde temas ortamının azaltılmasına dikkat çekiyor. Mart ayı itibariyle kapatılan ‘’ Sinema ve tiyatrolar ne zaman açılacak?’’ sorusuna yanıt aranmaya başlandı.

02 Mayıs 2020 Cumartesi 12:11
859 Okunma
Sinema ve tiyatrolar ne zaman açılacak? Sinema ve tiyatrolar bu ay açılır mı?

Sinema ve tiyatrolar ne zaman açılacak? Sinema ve tiyatrolar bu ay açılır mı?

Ülkemizde corona virüsü tedbirleri kapsamında sinema ve tiyatrolar kapatılmıştı. Uzmanlar bu dönemde temas ortamının azaltılmasına dikkat çekiyor. Mart ayı itibariyle kapatılan ‘’ Sinema ve tiyatrolar ne zaman açılacak?’’ sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Ülkemizde normalleşme çalışmalarına yönelik çalışmaların başlayacağının duyurulmasıyla açık ve kapalı olacak mekanlar merak edilmeye başlandı. Bakanlık tarafından verilen bu karar sonucunda fiziksel temasın üst düzeyde olduğu bu kurumlar; salgın için tehdit oluşturduğundan kısıtlamaya tabi tutuldu. Peki Sinema ve tiyatrolar ne zaman açılacak? Sinema ve tiyatrolar bu ay açılır mı?

Yeni tip corona virüsü tedbirleri kapsamında sinema ve tiyatroların çalışma faaliyetleri durduruldu. Sosyal alanlarda virüsün hızla yayılma durumunda ötürü kapanan bazı kurum ve kuruluşların açılış tarihi merak ediliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından geçici süre durdurulan sinema ve tiyatroların açılış tarihi ise merak konusu oldu. Birçok sinema, tiyatro programları iptal edilmiş ya da ileri tarihe ertelenmişti. Peki 2020 Sinema ve tiyatrolar ne zaman açılacak? Sinema ve tiyatrolar bu ay açılır mı?

SİNEMA VE TİYATROLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği "corona virüs tedbirleri" konulu ek bir genelgeyle sinema, tiyatro gibi merkezlerin faaliyetlerinin geçici süre durdurulması kararı alınmıştı. Mart ayından itibaren kapalı olan sinema ve tiyatroların açılacağı tarih henüz belli olmadı. Güncel bilgi gelince haberimize eklenecektir.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine "Coronavirüs Tedbirleri" konulu genelge yayınlamıştı. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler sonucunda; Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri olarak faaliyet yürüten ve vatandaşlarımızın çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini arttıracağı gerekçesiyle; tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları (atari, playstation vb.), her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durdurulmuştu.

DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.