Meteorolojiden önemli uyarı! Sıcaklık azalıyor

Karadeniz üzerinden yurdu etkilemesi beklenen serin ve yağışlı havayla sıcaklıkların, yarından itibaren azalacağı tahmin ediliyor.

20 Nisan 2020 Pazartesi 13:13
699 Okunma
Meteorolojiden önemli uyarı! Sıcaklık azalıyor

Meteorolojiden önemli uyarı! Sıcaklık azalıyor

Karadeniz üzerinden yurdu etkilemesi beklenen serin ve yağışlı havayla sıcaklıkların, yarından itibaren azalacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, yarın ülke  genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi,�Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun sağanak yağışlı geçeceği  öngörülüyor.

Yağışların Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'da kuvvetli  olması bekleniyor.

Rüzgarın da Doğu Anadolu'nun doğusunda güney yönlerden kuvvetli ve yer  yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor.

Karadeniz üzerinden ülkeyi etkilemesi beklenen serin ve yağışlı  sistemle birlikte hava sıcaklıklarının yarından itibaren kuzey kesimlerden  başlayarak azalacağı, hafta boyunca kuzey ve iç kesimlerinde mevsim normallerinin  altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Çarşamba günü yağışlı sistemin etki alanını genişleteceği, yurdun  kuzey, iç ve doğu bölgelerinde ve  Doğu Karadeniz'de kuvvetli olmak üzere yağmur  ve sağanak, Doğu Karadeniz'in ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinin yüksek kesimlerinde  karla karışık yağmur ve karın etkili olacağı öngörülüyor.

Perşembe ve cuma günleri yağışların ülkenin güney ve doğu bölgelerinde  etkili olması ve hafta sonunda da doğu bölgelerinde etkili olmaya devam ettikten  sonra yurdu terk etmesi bekleniyor.

DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24