18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 104.YIL DÖNÜMÜ!

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. Yıl Dönümü, bugün törenlerle kutlanacak.

18 Mart 2019 Pazartesi 09:41
1089 Okunma
18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 104.YIL DÖNÜMÜ!

Dur yolcu, bilmeden gelip bastığın, Bu Toprak, bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın, Bir vatan kalbinin attığı yerdir!

1915–1916 yılları arasında Gelibolu Yarımadası’nda Birinci Dünya Savaşı sırasında yapılan Çanakkale Savaş, Türkiye için dönüm noktası taşıyan bir olaydı. İtilaf Devletleri’nin amacı İstanbul ve Çanakkale Boğazlarını ele geçirmekti. Kahraman Mustafa Kemal ve asker arkadaşları verdikleri müthiş mücadele ile savaşın seyrini değişti ve bugün zaferimizin 104. Yılını kutlamamıza vesile oldular.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. Yıl Dönümü, bugün törenlerle kutlanacak. Anadolu'nun seferber olduğu Çanakkale Savaşı'nda şehit olan yüzbinlerce vatan sevdalısını, saygıyla anacağız. Kurtuluş Savaşı'nın kıvılcımını yakan zafer olarak, tarihimizin bu en önemli dönemecine Çanakkale'de selam duracağız.

Çanakkale'de tarihi Gelibolu Yarımadası'nın Hisarlık Tepe mevkisinde yapımı tamamlanan Şehitler Abidesi Camii, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katılması beklenen törenle bugün ibadete açılacak. Aynı anda 350 kişinin ibadet edebileceği cami için yaklaşık 4 milyon lira harcandı. Bu arada tarihi Gelibolu Yarımadası'nda bugün yapılacak törenlerde devlet büyükleri, jandarma bünyesinde özel yetiştirilmiş 6 atın da yer aldığı birlik tarafından karşılanacak.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24