Asgari ücret 2024 ne kadar olacak? 3. toplantı düğümü çözecek!

21 Aralık 2023 Perşembe 09:45
5685 Okunma
Asgari ücret 2024 ne kadar olacak? 3. toplantı düğümü çözecek!

Asgari ücret 2024 heyecanı hız kesmeden devam ediyor. Tespit komisyonu toplantılarının ikisi geride kaldı. Düğüm ise bu hafta yapılması beklenen üçüncü toplantıda çözülecek. Öte yandan ise 5 tahmin öne çıkıyor. Tahminlere göre 2024 asgari ücretinin 18 bin lira ile 20 bin lira arasında olması bekleniyor.

Asgari ücret ne zaman belli olacak?" sorularının cevabına çevrilmiş durumda. Masada ise 18 bin ila 20 bin TL ihtimalleri arasındaki sakalada tahminler öne çıkıyor. Buna göre asgari ücrete yüzde 30 ila yüzde 50 zam yapılması durumunda ortaya çıkacak senaryonun tablosu belli oldu. İşte asgari ücretle ilgili son durum..

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor.

Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında aralık ayında belirlenen tarihlerde toplanıyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

2024 yılında geçerli olacak asgari ücretin bu ayın son günlerinde netleşmesi bekleniyor.

DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24