Kemerburgaz Ravza Arda Anaokulu

Arda Anaokulu Hizmetinizde

15 Eylül 2018 Cumartesi 12:48
2159 Okunma
Kemerburgaz Ravza Arda Anaokulu

Kemerburgaz Ravza Arda Anaokulunda;

3-6 yaş arası öğrencilerimizin karakterlerinin ve kişiliklerinin oturduğu bu dönemde, vicdanlı, güzel ahlak sahibi ,kendi öz kültürünü önceleyen bireyler olması için rehberlik yapıyoruz.

VİZYONUMUZ:

Her güzel işi en mükemmel şekilde yapmaya odaklanmış, özgür düşünen, sağ duyulu, insanlığa gerçek iyilik yolunda hizmet edecek, hayırlı nesiller yetiştiren bir kurum olmaktır.

Görüneni değil onun arkasındaki gerçeği görebilen , yenilikçi, üretken öğrenciler yetiştirmektir…

AKTİVİTELERİMİZ;

-Dikkat ve zeka atölyesi

Dikkatin zekanın ortaya çıkmasında önemli bir faktör olduğunun bilincinde olarak zeka çalışmaları

-Akıl Oyunları

Çabuk ve kalıcı öğrenmede geleceğin eğitim metodu olarak gösterilen ‘’Akıl Oyunları’’ ’çocuklara; çabuk karar verme ,sonraki aşamaları düşünme ve öngörme mantığını etkili ve yetkin bir şekilde kullanma yeteneği kazandırır.

-Resim Atölyesi

Özgün resim ile yetenekleri geliştirilir. Çocuklar hayallerini resim malzemelerini kullanarak kağıda dökerler.

-Hayal Atölyesi

Çocukların güçlü bireylere dönüşmelerinde hayal dünyasını desteklemek ve beslemek, kendilerine özgü ürünler üretmelerini sağlamak, farkındalık, özgüven ve kendini ifade yeteneği mental ve motor becerilerinin gelişimini sağlamaktır.

-Mutfak Atölyesi

Görsel sanatlar ,ebru çalışmaları, ahşap boyama keçe çalışmaları, yoğurt yapımı , turşu yapımı, şekilli kurabiye ve hamur işleri ,ekmek yapımı pasta yapmı, vb.. çocukların küçük kaslarını geliştiren etkinlikler yapılmaktadır

-Doğa Gezileri

Tabiattaki değişiklikleri yakından keşfetmek ve bahçe bitkilerini yetiştirmek. saksıda çiçek yetiştirme yenilebilir salata malzemeleri dikilerek büyümeleri ile ilgili bakımları yapılmaktadır.

-Kitap ve Kültür Şenliği

Kitap sevgisi kazandırmak ve kendi kararlarını vererek seçim yapabilmeleri için okulumuzda kitap fuarı açılmaktadır. Öğrencilerimiz, biriktirdikleri kumbaralarındaki paralarla bu fuarda istedikleri kitapları alabilmektedirler.

-Kültürümüz

Çanakkale destanı, Fatih ruhu, Öğretmenime sevgiler,

-İlla Edep

Öğrencilerin kalp ’te , sözde ve fiilde uyulması gereken edep kurallarını hayata geçirebilmeleri sağlanmaya çalışılmıştır.

-Örneğim Peygamberim

Peygamberimizin güzel ahlakı , anlatılmakla hayatını yakından kavratmak, Peygamber Efendimizi sevdirmek ve hadislerini öğretmek.

-Yabancı Dil Eğitimlerimiz

Gün içerisinde sınır olmadan akıllı tahta ile desteklenerek ve mobil uygulama yapılarak cep telefonlarına indirilerek aktif İngilizce eğitimi ’’English Kids Academy’’ ile desteklenmekte

-Sosyal Sorumluluk Projeleri

Kendi sorumluluklarının ötesinde tüm toplumu etkileyen konularda duyarlılık göstermek,, yardım görevi almak, duyarlı nesiller yetiştirmek.

-Kardeşini yalnız bırakma

-Engelleri birlikte aşma

-Kardeş okul ziyaretleri

-Deney ve Keşifler

Deney ve keşif yaparak bilgiyi özümserler ekip çalışması ve grup çalışmasını öğrenirler.

-Sanat ve Müzik

Anlama yeteneğini arttırma, iyi bir ritim çalışması ve müziğin ruhundaki güzellikleri keşfetmesi ve vurmalı çalgıları öğrenmesine alt yapılar hazırlanmaktadır.

-Spor

Eğitsel oyunlarda oluşan denge-doğru spor hareketleri yapmayı, çocukların motor becerilerini geliştirmeyi, spor alanında yeteneğine yönelik alanlar oluşturmayı sağlamak. (Basketbol, yüzme, voleybol, beden hareketleri..)

-Okuma Yazmaya Hazırlık Çalışmaları

-Anadili Etkinlikleri

-Geçmişten geleceğe temiz hava oyunları

-Fen ve Matematik Çalışmaları

-Deney,Gözlem ve Sorumluluk Projeleri

-Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

Çocuklarımızın sağlıklı gelişimleri için, bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurarak, objektif değerlendirilerek ailelerle birlikte danışmanlık yapılmaktadır.

-Mesleğimi Tanıyorum

Hayallerindeki meslekler tanıtılarak projeler oluşturulmakta meslekler ile ilgili okulumuza misafirler davet edilmektedir.

Okulumuzda tüm eğitim Programları , yaş seviyeleri dikkate alınarak ,görerek ve uygulayarak yapılmaktadır.

‘’’GELECEĞE İLK ADIMDA BULUŞALIM’’’

Ravza Arda Anaokulu

Göktürk Mahallesi Çamlık Caddesi Ravza Sitesi Pırlanta Sokak No:4 Göktürk-Eyüpsultan/;İstanbul

0212 322 72 32

www.ravzaarda.com

[email protected]

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 26.09.2018 18:33
Anahtar Kelimeler:
KemerburgazGöktürkEgitim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.