Sevilay & Umut ve Dora Oğuz Röportajı

Türkiye’de birçok dizi, film ve tiyatro oyununda çeşitli rollere can veren Umut Oğuz ve ailesi ile yeni projelerini konuştuk. Umut Oğuz ve Sevilay Oğuz, Göktürk Dergisi Anne ve Bebek Dergisi’ne özel hayatları, evlilik yaşamları ve ebeveynlik tecrübelerini de anlattı. Umut Oğuz, ‘’Baba olunca sakinleştim, baba olmak kalbinin başka bir bedende atmasıdır. Türkiye’nin en güzel kadın ve erkeği eşim ve oğlum.’’ dedi.

09 Kasım 2019 Cumartesi 13:59
3197 Okunma
Sevilay & Umut ve Dora Oğuz Röportajı

Baba Olmak;

Kalbinin Başka Bir Bedende Atmasıdır

"DİZİLERİN SÜRELERİ ÇOK UZUN VE DİZİLER RTÜK TARAFINDAN BASKI ALTINDA’’

Yeni projeniz için sakallarınızı uzattınız, eşinizin yorumu ne oldu?

Eşim sakallarım için “Sakallı daha hoş oldun, sakın kesme” yorumunda bulundu. Bilsem daha önce bırakırdım. (Gülüyor)

Yeni projenizden bahseder misiniz?

Dizi şuan yazım aşamasında. O yüzden çok detay veremiyorum. Bugüne kadar oynadıklarımdan biraz daha farklı bir karakter olacak.

Günümüz dizi piyasasını eleştirir misiniz?

Dizi süreleri çok uzun ve RTÜK tarafından baskı altında olması dizilerimizin kalitesini düşürüyor. Profesyonel ellere teslim edilip, nitelikli işleri olması gerektiği sürelerde izlemek gibi bir hayalim var. Bu hayalim gerçekleşirse hem sektör hem de seyirci rahatlayacak.

Sinema projesi olacak mı?

Sürekli senaryo okuyorum ama beğendiğim filmler bir türlü çekilemiyor. Ülkenin ekonomik dar boğazı sektörü ciddi yaraladı. Oysa beyaz perdeyi hak eden öyle hikayeler var ki topraklarımızda… Heyecanlandığım ve en kısa zamanda çekilmesini istediğim filmler, senaryo halinde rafta duruyor. Umarım en kısa zamanda çekilir ve seyirciyle buluşuruz.

‘’SAMİMİYETİM BENİ DİĞER OYUNCULARDAN FARKLI KILIYOR’’

Sizi diğer oyunculardan farklı kılan sizce nedir?

Zor bir soru. Dışardan bakan objektif insanlar cevaplamalı. Instagram’da bir anket yapalım bu soru için ne dersiniz? Anket sonucu farklı cevaplar geldi ama geneli samimiyetimden bahsediyor. Doğal oyunculuğumu da dile getiren çok insan oldu. Bu da bana yeter.

Eşiniz hamilelik döneminde size hiç zorlu anlar yaşattı mı?

Vallahi sonlara doğru biraz zorlandık ama aşmayı başardık. Kendimi hazırlamıştım. En iyi hamilelik mutlu hamilelik deyince zaten tadından yenmez bir süreç oldu. En çok ne aşerdi? Tantuni ve aşure. Gece 1:30 civarıydı. Ailemle birlikte köyümüzdeydik. Annem ve babamla uyku öncesi sohbet ederken bir anda aşure dedi. Beklediğim bir andı ama öyle zamansız yakaladı ki resmen 90+3 te gol yemiş gibi hissettim. Ama maç henüz bitmemişti. Kardeşim Okan dışarıdaydı. Hemen aradım. - Neredesin ? - Eve geliyorum. - Hayır gelmiyorsun. Eğer aşure bulmadan gelirsen yeğenine seni hep kötü bir amca olarak anlatırım. - Bu saatte nereden bulayım aşureyi ? - 20 dakikan var. Yeğeninin amcasına ihtiyacı var. Deyip kapattım. Kahkahalarla kapattık. Ne yaptı etti 3 tane aşure buldu o saatte. Gelir gelmez Sevilay ikisini gömdü. Diğerini de dördümüz.

‘’BABA OLUNCA İÇİMDE BİR ANNE OLDUĞUNU ANLADIM’’

Erkek babası olmanız size neler kattı?

Ekstra mama bütçesi kattı. Daha hareketli bir yaşama yelken açmayı kattı. Her şey bir yana karnımda uçuşan ve her yeni gün kat kat artan kelebekleri kattı.

Baba olmak nasıl bir duygu?

Bugüne kadar zaman kaybetmişim gibi bir duygu. Erkeğin bitirme tezi bence babalık. Baba olunca hayat başka bir yolculuk oluyor. Üç kişilik düşünüp, planlar yapıyorsunuz. Daha kollayıcı, olgun ve affedici olu- 25 yorsunuz. Burada 42 yaşında taze bir baba olarak şu tavsiyeyi verebilirim. 20’li yaşlarda baba olmak sağlıklı bir durum değil. 30 yaşında baba olmak riskli ama 35 sonrası bir erkeğin kendine yolculuğu nispeten tamamlandığı için, babalığa ve çocuğa mental olarak hazır hissediyor.

Bebeğinizle ilgileniyor musunuz?

Kitabımın mottosu yazsam yeter sanırım. “Baba olunca anladım içimde bir anne olduğunu”

Eşinize yardımcı oluyor musunuz?

Mama ile beslenmeye geçtiğimiz için bir annenin yaptığı her şeyi yapabiliyorum çok şükür. Bunu görev olarak da yapmıyorum. Heyecanla ve keyif alarak yapıyorum. Bence burada eşim de cevap vermeli.

Bebeğin altını değiştirebilir misiniz?

Bana böyle kolay sorularla gelmeyin. (Gülüyor)

Bebeğiniz doğduktan sonra yaşadığınız ilginç bir anı nedir?

Deprem günü ayrı kalmamız. Yeni yardımcımız geleli 3 gün olmuş. Benim Kadıköy’de provam, eşimin de Eskişehir’de dersi var. Bir gece kalacağı için Dora’nın kalmasına karar verdik. Ben akşam eve dönecektim çünkü. Tam Kadıköy’de vedalaşırken deprem oldu. Yardımcımız depremle ilk kez tanıştığından ciddi bir korku yaşadı. Onu sakinleştirdik uzaktan. O gün kalplerimizin ağrıdığı çok uzun bir gündü. Allah’tan güzel insanlar var hayatlarımızda. Sevim hemşiremiz olayı devraldı. Bebek uzmanımız ve bizim can simidimiz. Ben gelene kadar Dora Bey’i evinde ağırladı. Provam bitti uçarak eve geldim. Dora beni görünce kocaman güldü ve kollarını açtı. Uzun uzun sarıldım. İlginç olanı 5 aylık oğlumuzun, bütün gün beni görene kadar tek bir tebessüm dahi etmemiş olmasıydı. Hep derim; onlar bir bebekten fazlasıdır.

‘’BABA OLUNCA SAKİNLEŞTİM, BABA OLMAK KALBİNİN BAŞKA BİR BEDENDE ATMASIDIR’’

Sizce baba olmak nedir?

Kalbinin başka bir bedende atmasıdır.

Baba adaylarına önerileriniz nelerdir? Çoğu baba, çocuğu sadece anne büyütüyor sanıp kendini sürecin dışında tutuyor. Bunu yapan hiçbir baba çocuğuyla sağlıklı bir iletişim kuramaz. Çevremde de sıkça gözlemliyorum. Çocuk anneden değerlilik, babadan yeterlilik alır. Birini eksik ya da fazla alması gelecekte kişiliğine çok ciddi yaralar açacaktır. Bu yüzden baba olmak, anne olmakla eşdeğerde bir sorumluluktur. Sevgiyle büyüyememiş olabilirsiniz. Kendi anne babasından hatalarını, yarattıkları travmaları miras gibi aktarmadan koşulsuz sevmenin tadını çıkarmak durumundasınız. Bu negatif akışı 26 kesmek insanın kendi ruhuna da iyi geldiği gibi aile dinamiklerini besleyen en büyük güç oluyor. Gebelik ve sonrasında annelerin ruh halleri karmaşık olabilir. Onları iyi okuyup, sakinleştirmeye çalışmalıdırlar. Yapılacak olası hata durumunda anneyi eleştirmek yerine doğru yönde telkin etmeliler. Ne çok konuştum.

Baba olduktan sonra hayatınızda neler değişti?

Size saf bir canlının sorumluluğunu almak resmi olarak olgunlaştırıyor, büyütüyor. Dora doğduğundan beri hayatı ve havayı farklı solumaya başladım. Sakinleştim. Zaten duygusaldım iyice duygusallaştım.

‘’MUTLU EVLİLİĞİN SIRRI 4S’DİR’’

Eşinizle tartışmalarınız oluyor mu?

Tartışmadan gelişemezsiniz. İlişkilerin de en güçlü dinamiklerinden biri tartışmak. Dozu önemli. Bazen çok emin olduğum bir konuyu bile sabırla dinleyip anlatmak durumunda kalıyorum. O kadar eminken bile eşimi anlamaya çalışıyorum. İnanın mutlaka bir şeyler öğreniyorum. Tartışmak bizim coğrafyada kendi fikrini karşı tarafa kaktırmak gibi algılanıyor. Halbuki her iki tarafta birer adım gelince inanılmaz keyifli sonuçları oluyor. Tabi burada eşimin tavrı da beni çok olumlu etkiliyor. Hem özür dilemeyi hem de teşekkür etmeyi ihmal etmeyen bir yapısı var. İster istemez ben de istemeden dahi olsa bir hatam olursa özür dilemekten geri durmuyorum. Olay hemen tatlıya bağlanıyor.

Mutlu evliliğin sırrı nedir?

4S. Saygı. Sevgi. Sorumluluk. Sabır.

Umut Oğuz kıskanç bir aile reisi midir?

Eşim geçenlerde sevgili Vural Gökçaylı’nın houte couture defilesinde profesyonel olarak ilk kez podyuma çıktı. Model olmak çocukluğundan beri hayaliymiş. Usta isim Ferhan Aral’dan aldığı eğitimle iyi bir model olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu çabası bile takdire şayan benim için. Kendisi karşılaştırmalı edebiyat öğrencisi olmasına rağmen hayali için de mücadele ediyor. Ben de eş olarak zevkle teşvik ediyorum. İnsanın hayalindeki işi yapması kadar büyük bir keyif yok. Çevremde bazı evli dostlarım buna anlam veremiyor. Ben çok gülüyorum. Kıskançlık insani bir duygu ama fazlası biraz ego, fazlaca öz güven eksikliği gibi geliyor bana. Bu köhne duygular insanı ve ilişkiyi ancak geri götürür, mutsuz eder.

Bebeğinizin fotoğraflarını hiç çekinmeden paylaşıyorsunuz. Birçok ünlü ise nazar değer diye paylaşmıyor. Ne düşünüyorsunuz bu konuyla ilgili?

Biz kıtlık psikolojisiyle yaşayan bir toplumuz maalesef. O yüzden nazar sadece bizim ülkemizde var. ‘Gerçek’ mutlu anları paylaşmayı, insanlar hava atmak gibi algılasa da, asıl amacı mutluluk konusunda örnek olma çabasıdır. Bizim insanımız hüzne daha yakın. Ağlamayı, gülmekten daha değerli gören bir duygu çatısı var. Bu yüzden insanlar mutluluklarını paylaşmaktan korkuyor. Benim mutluluğum birilerini rahatsız eder diye. Bana çok saçma geliyor. Kalabalığın seçimleri ve tercihleri her zaman doğru olamaz. İnsan psikolojisinin mutluluğa ihtiyacı var üzülmeye değil. 27

‘’İDOLÜM OĞLUM’’

İleride eşiniz ve çocuğunuzla ekranda görebilir miyiz sizi?

Kim bilir… Yakında YouTube’da bebek ve çocuklarla ilgili bir programa başlıyoruz. Ara ara orada beraber yer alacağız.

İdolünüz kimdir?

Artık oğlum. Her duygusunu anında gösteren, hep pozitif ve anlayışlıdır. Çoğu zaman bize örnek olan halleriyle tam bir idol.

Kimlerle aynı projede yer almak isterdiniz? Dünyada en çok hayran olduğunuz kişi kim?

Benim böyle mevhumlarım hiç olmadı. Tek tek isim sayamam. Sevdiğim aktörler ve performansları var elbet. İşini iyi yapıp, maddi manevî hayatını iyi yöneten insanlara hayranım.

Günümüzde evlilikler neden kısa sürüyor?

Tahammül kalmadı. Ve teknolojinin hücrelerimize kadar girdiği bu dönemde herkesin üzerinde bir baskı var. İnsanlar artık birbirlerine çok kolay ulaşıp, özel alanlarını rahatlıkla ihlâl edebiliyor. Eşin dahi olsa özel alanlar olmalı, insanlar ilişkilerinde yalnızlaşabilmeli. Eskiden insanlar 4 yıl asker yolu beklermiş, şimdi mesajı görüp de 4 dakika cevap verme kıyamet kopuyor. Nasıl ki internet ortamındaki video izleme süreleri kısalıyor, ilişkiler de aynı o çizgide gidiyor. Sadece evlilikler değil, dostluklar, arkadaşlıklar da kısa sürüyor. Herkes birbirine çok kolay küsüyor. Sosyal medyadaki kitleyi gerçek sandığı için yalnızlık duygusunu yaşamıyor ama hasta olunca gelip bir çorba yapanı olmayınca gerçekle yüzleşiyor.

‘’TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL ERKEĞİ VE KADINI; EŞİM VE OĞLUM’’

Çocuğunuzun mesleği ne olsun isterdiniz?

Oğlum, kendi tercih ettiği ve istediği mesleği yapmalı.

Yeni nesil oyuncuları nasıl buluyorsunuz?

Çok iyi olanları var. Tabi dizilere bakıp karar vermek pek sağlıklı olmaz. Sahnede de görmek gerek.

Evlilik aşkı öldürür kanısı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Şuan oynadığım oyunda buna dair bir repliğim var. “Eğer bir aşkı öldürmek istiyorsanız evlenin” diye. Katılmıyorum. Aşkı daha önce yaşayıp kaybeden/bitiren insan kıymetini çok daha iyi bilir. Asıl soru şu, hissettiğin gerçekten aşk mı?

Türkiye’nin en güzel kadını ve en yakışıklı erkeği sizce kim?

Eşim ve oğlum.

Sihirli bir değeneğiniz olsa neyi değiştirmek isterdiniz?

Cehaleti.

Son Güncelleme: 09.11.2019 15:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24