Antalyasporlu futbolcu Sagiv Jehezkel, tepki çeken gol sevinci sonrası gözaltına alındı

15 Ocak 2024 Pazartesi 11:05
2537 Okunma
Antalyasporlu futbolcu Sagiv Jehezkel, tepki çeken gol sevinci sonrası gözaltına alındı

Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında Trabzonspor ile 1-1 berabere kalan Antalyaspor'da beraberlik golünü atan Sagiv Jehezkel'in gol sevinci tepki çekti. Tepkiler sonrası harekete geçen Akdeniz ekibi, Sagiv Jehezkel'in kadro dışı bırakıldığını açıkladı. Antalyaspor Kulübü Başkanı Sinan Boztepe, konuyla alakalı olarak Demirören Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, "Milli değerler her şeyden üstündür, sözleşmesi feshedilecek" dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, golden sonra İsrail'in Gazze’de yaptığı katliamı destekleyen çirkin hareketi nedeniyle İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca ’halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek suçundan adli soruşturma başlatıldığını söyledi. Yaptığı hareketten dolayı hakkında soruşturma İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel gözaltına alındı.

Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında oynanan Antalyaspor-Trabzonspor maçındaki bir gol sevinci büyük tepki çekti.

Akdeniz ekibinin golünü atan İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel skandal bir gol sevinci yaptı. Müsabakanın 68. dakikasında Antalyaspor'un golünü kaydeden Jehezkel, gol sevincinde kolunda bulunan bandajdaki yazıları ekranlara gösterdi.

Sagiv Jehezkel'in İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalara değinerek bandajına saldırıların başlangıç tarihi olan 7 Ekim, 100. gün ve İsrail bayrağını simgeleyen işaretleri yazması tepki çekti.

GÖZALTINA ALINDI

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Spor Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, futbolcu Sagiv Jehezkel'i gözaltına aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülen Jehezkel'in tercüman vasıtasıyla ifadesinin ardından sabah erken saatlerde adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

ANTALYASPOR KADRO DIŞI BIRAKTI

Süper Lig ekibi Antalyaspor, Sagiv Jehezkel’in yönetim kurulu kararı ile kadro dışı bırakıldığını açıkladı.

Antalyaspor'dan yapılan açıklamada, "Bugün Trabzonspor ile oynadığımız karşılaşmanın 68’inci dakikasında attığı golden sonra bileğindeki yazıyı paylaşarak ülkemizin milli değerlerine aykırı hareket ettiği görülen Sagiv Jehezkel’in yönetim kurulu kararı ile kadro dışı bırakılmasına karar verilmiştir. Yönetim Kurulumuz, sonunda şampiyonluk ya da kupa bile olsa, ülkemizin hassasiyetlerine karşı davranışlarda bulunulmasına asla müsaade etmeyecektir." ifadelerine yer verildi.

BAKAN TUNÇ: İSRAİLLİ FUTBOLCU JEHEZKEL HAKKINDA ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, golden sonra İsrail'in Gazze’de yaptığı katliamı destekleyen çirkin hareketi nedeniyle İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca ’halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek suçundan adli soruşturma başlatıldığını söyledi.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün oynanan Antalyaspor-Trabzonspor Süper Lig müsabakasında attığı golden sonra İsrail'in Gazze’de yaptığı katliamı destekleyen çirkin hareketi nedeniyle İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca ’halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek suçundan adli soruşturma başlatılmıştır. 100 günü aşkın süredir, çocuk-kadın, genç-yaşlı demeden Gazze'de soykırım yaparak insanlık suçu işleyerek İsrail'in saldırılarını bir kez daha lanetliyorum. Filistinli mazlumların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

DHA

Son Güncelleme: 15.01.2024 11:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24