2. ÇOCUK İSTİSMARINA KARŞI FARKINDALIK SEMPOZYUMU

ÇOCUK İSTİSMARINA KARŞI FARKINDALIK SEMPOZYUMU'NUN 2. si, 12 Ekim tarihinde gerçekleştirildi!

18 Ekim 2019 Cuma 15:28
1578 Okunma
2. ÇOCUK İSTİSMARINA KARŞI FARKINDALIK SEMPOZYUMU

Hikayesi Girişim organizasyonu ve Boğaziçi As Okulları işbirliğiyle çocuk istismarına karşı farkındalık  sempozyumunun ikincisi yapıldı. İstanbul'un farklı bölgelerinde ve Ankara, Izmır, Urfa, Çanakkale, Çorum gibi şehirlerde de sempozyum gerçekleştirilmek üzere görüşmelerin sürdüğünü ifade eden organizasyon sahipleri Nazlı Taşbaş ve Figen Geri, bu ve benzeri projelerini sponsorluklarla, toplum faydası yararını gözeterek; sosyal sorumluluk bilinciyle ele aldıklarını belirttiler. Etkinlikte, alanında uzman kişiler olarak Uzm. Psikolog Hazal Özcan, Uzm. Psikolog Eylül Tanyeri, Aile Danışmanı Banu Kaplan Kurtoğlu, Çocuk Polisi Nuray Toprak, Sosyolog Nimet Erenler Gülkökü, Avukat Begüm Gürel, konuyu farklı açılardan ele alarak çok önemli bilgiler paylaştılar.

ÇOCUK ISTISMARINA KARŞI FARKINDALIK SEMPOZYUMU'NDA ELE ALINAN KONULAR

  • Duygusal istismar ve ihmal bilinçlendirme çalışmaları
  • Cinsel istismara neden olan risk faktörleri, cinsel istismarın internetle ilişkisi, istismarcıların kullandıkları yöntemler, istismara uğramış çocuklarda davranış değişiklikleri
  • Ruhsal travma, cinsel travma, cinsel istismarın yetişkinlik döneminde sebep olabileceği rahatsızlıklar, psikoterapinin ve yardım almanın önemi.
  • çocukların ve ebeveynlerin bilmesi gerekenler
  • Çocuk istismarının sosyal medya ile ilişkisi, istismarın topluma olan etkisi ve toplumun iyileştirilmesi
  • Çocuğun cinsel istismarının hukuki açıdan irdelenmesi

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24