3. Liseler Arası Tiyatro Günleri perdelerini açtı

Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, “Size söz veriyorum, sanat, edebiyat ve tiyatro için arzu ettiğiniz bütün talepleri elimden geldiğince karşılayacağım” dedi.

22 Mayıs 2024 Çarşamba 08:57
5465 Okunma
3. Liseler Arası Tiyatro Günleri perdelerini açtı

Eyüpsultan Belediyesi Tiyatro Okulu öğrencilerinin toplam 10 oyunu sahneleyeceği “3. Liseler Arası Tiyatro Günleri” başladı. Eyüp Anadolu Lisesi öğrencilerinin oynadığı “Buranın Adı İstanbul” adlı oyunu izleyen Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, “Size söz veriyorum, sanat, edebiyat ve tiyatro için arzu ettiğiniz bütün talepleri elimden geldiğince karşılayacağım” dedi.

Bu toprakların hikâyesini anlatan sanatçılar yetiştirmek amacıyla Eyüpsultan Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Tiyatro Okulu’nda eğitim alan lise öğrencilerinin oyunlarını sahneledikleri “3. Liseler Arası Tiyatro Günleri” başladı.

Eyüpsultan’da bulunan 8 lise ve bir karma grup lise öğrencisinin toplamda 10 oyunu sahneleyeceği 3. Liseler Arası Tiyatro Günleri perdelerini Karma Lise Grubun sergilediği “Araftan Haykıran Kadınlar” adlı oyunla açtı.

3. Liseler Arası Tiyatro Günleri kapsamında 20 Mayıs Pazartesi günü ise Eyüpsultan Anadolu Lisesi, “Buranın Adı İstanbul”, Hacı Osman Torun A.i.H.L’de “İdamlık Genç” adlı oyunlarını sahnelediler.

“HER DAKİKASINDAN GURUR DUYDUM”

Etkinlik kapsamında Eyüp Anadolu Lisesi öğrencilerinin sahnelediği “Buranın Adı İstanbul” adlı oyunu izleyen Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, oyun sonrası sahnede yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Her dakikasından gurur duydum. Hem izleyiciler arasında pırıl pırıl bir sürü genç kardeşim var hem de sahnede muhteşem bir performans gösteren kardeşlerim var. Bütün Eyüpsultanlı dostlarım için söylüyorum tiyatro, edebiyat ve sanat hayatımızın içinde çok daha fazla olacak. Biz Eyüpsultan Belediyesi olarak sizlere bu konuda daha çok alan açacağız. Çünkü tiyatro, edebiyat, sanat, hayat damarlarımızın aslında en önemli olanlarıdır. Sizden tek ricam var arkadaşlar, ne olur sanatla, edebiyatla, tiyatroyla ilgili isteklerinizi, dileklerinizi, taleplerinizi bana doğrudan iletin. Benim telefonum, sosyal medyam çok açıktır, hepsini takip ediyoruz. Size söz veriyorum sanat, edebiyat ve tiyatro için arzu ettiğiniz bütün talepleri elimden geldiğince karşılayacağım.”

3. LİSELER ARASI TİYATRO GÜNLERİ PROGRAMI ŞU ŞEKİLDE:

22 Mayıs Çarşamba 11.00: Oğuz Canpolat Anadolu Lisesi/ Psikiya Turist Kliniği

22 Mayıs Çarşamba 15.00: Ali Rıza Özderici A.L / Tersine Dünya

23 Mayıs Perşembe 11.00: Alibeyköy Anadolu Lisesi/ Ya Böyle Olsaydı

23 Mayıs Perşembe 13.30: Vatan Anadolu Lisesi / Kız İsteme

23 Mayıs Perşembe 15.00: Rami Atatürk A.L/ 15.00

24 Mayıs Cuma 11.00: Refan Tümer Ç.P.A.L/ Kaybolmuş Ruhlar

24 Mayıs Cuma 15.00: Karma Lise Grubu/ Sahnede Şenlik

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24