Ulusal Süt Konseyi Başkanı Çallı: Üreticiden indirim almamız mümkün değil!

Dolar kuru 12 TL iken üreticilerle anlaşıldığını belirten Ulusal Süt Konseyi Başkanı Çallı, sütte şu anda indirim yapmanın imkansız olduğunu söyledi.

29 Aralık 2021 Çarşamba 15:14
547 Okunma
Ulusal Süt Konseyi Başkanı Çallı: Üreticiden indirim almamız mümkün değil!

Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı, süt ve süt ürünleri sektöründeki fiyatların seyrini değerlendirdi.

Bloomberg HT Tarım Editörü İrfan Donat'ın sorularını yanıtlayan Çallı, kurdaki geri çekilmenin ardından raflardaki süt ve süt ürünleri fiyatlarında indirim olup olmayacağı konusunda açıklamalarda bulundu.

‘Üretici de elinden gelen desteği verdi’

Çallı, fiyatlarda indirim yapılmasının şu an için mümkün olmadığını söyledi:

“29 Kasım’da çiğ süt ile ilgili bir toplantı yapmıştık. O gün dolar kuru 12 TL civarındaydı. Yani 12 TL civarında fiyat yaptığımız için şu anda üreticiden bir indirim almamız mümkün değil. Üretici ile yem/süt paritesi 1.20 seviyesindeyken çiğ süt tavsiye fiyatını açıklamıştık. Eskiden bu 1.30 seviyesinden oluyordu. Ülke durumu için üretici de elinden gelen desteği verdi.”

Süt fiyatları neden artıyor? Üretici ve sanayiciler ne diyor? | Gündem  Haberleri 

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24