Ukraynalı futbol kulübüne Rusça cezası

Ukraynalı Premier Lig takımı NK Veres Rivne’ye, ülkenin futbol yetkilileri tarafından futbolcularının bir maç sonrasında Rusça röportaj vermeleri gerekçesiyle ceza uygulandı.

29 Aralık 2021 Çarşamba 15:12
425 Okunma
Ukraynalı futbol kulübüne Rusça cezası

Veres takımı, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla ay başında Dinamo Kiev ile olan karşılaşmalarının ardından gerçekleşen ‘ihlal’ nedeniyle ceza aldıklarını doğruladı.

Kararın temyize götürülmeyeceği belirtilen açıklamada, cezanın ne kadar olduğu bildirilmedi.

Kulübün açıklamasında dil konusundan bahsedilmese de basında genel olarak meselenin Rusça olduğu aktarıldı.

Indir duvar kağıdı NK Veres Rivne, 4k, logo, geometrik sanat, Ukrayna  Futbol Kulübü, kırmızı arka plan, amblem, Ukrayna Premier Lig, Rivne,  Ukrayna, futbol masaüstü için ücretsiz. Bedava duvar kağıtları

Veres’teki yetkililer futbolcuların bundan böyle sadece Ukraynaca röportaj vereceğini, dili konuşamayanlara da ders verileceğini duyurdu.

Açıklamada, “Devlet dilini yeterli seviyede konuşamayan futbolcu veya diğer çalışanlarımız için kulübümüz Ukraynaca kursu düzenlemeye hazırdır. Bu karar diğer ülkelerin vatandaşı olan kulüp temsilcilerini kapsamamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Veres Başkanı İvan Nadein de daha önce futbolcuların basına sadece Ukraynaca konuşmaları gerektiği yönündeki politikayı desteklediğini söylemişti.

Futbolcular Veres’in 4 Aralık’ta Dinamo Kiev’le oynadığı maçı 3-0 kaybetmesinin ardından röportaj vermişti.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24