Milas'ta büyük mücadele! Çok kuvvetli rüzgar var: Alevler termik santrale ulaştı

Orman yangınları ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Yangınların devam ettiği 7 kentin 14 ilçesindeki çalışmalar havadan ve karadan sürüyor. Dün sabah saatlerinde kontrol altına alınan Manavgat'ın Kızıldağ bölgesindeki yangında alevler etkisini yeniden artırdı. Milas'ta ise alevler rüzgarın da etkisiyle termik santrale ulaştı. Santraldeki personel tahliye edilirken, terminalde bulunan patlayıcı maddeler dışarı çıkarıldı. Yetkililer patlama riskinin bulunmadığını vurguladı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yangın yerinde can kaybı yaşanmaması için gerekli tüm önlemlerin alındığını bildirdi. Bölgede yangını kontrol altına alabilmek için cansiperane mücadele devam ediyor. İşte orman yangınlarının devam ettiği bölgelerde son gelişmeler...

05 Ağustos 2021 Perşembe 09:11
688 Okunma
Milas'ta büyük mücadele! Çok kuvvetli rüzgar var: Alevler termik santrale ulaştı

Bir haftadır devam eden yangınlar ciğerlerimizi yaktı. Antalya'nın; Manavgat ve Gündoğmuş, Muğla'nın; Marmaris, Köyceğiz, Milas, Kavaklıdere, Yılanlı ve Seydikemer, Aydın'ın; Karacasu, Isparta'nın; Sütçüler, Denizli'nin; Tavas ve Güney, Hatay'ın; Dörtyol ve Adana'nın Feke ilçelerindeki yangınlar devam ediyor.

Son dakika yangın haberleri... Milasta büyük mücadele Çok kuvvetli rüzgar var: Alevler termik santrale ulaştı

İşte dakika dakika yangınlarda son durum.

SAAT 03.48 Aydın'ın Karacasu ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale sürüyor. Yangına ekipler çok sayıda arazöz, su tankeri ve beton mikseriyle müdahale ederken, vatandaşlar da kazma ve küreklerle mücadeleye destek veriyor.

SAAT 03.02 Muğla'nın Kavaklıdere ilçesi Menteşe Mahallesi'ndeki ormanlık alanda iki gün önce başlayan yangın Menteşe ilçesine ulaştı. Menteşe Kaymakamlığı koordinasyonunda oluşturulan İlçe Kriz Masası tarafından ilçeye bağlı Kozağaç ve Şenyayla mahallelerindeki vatandaşların tahliye edilmesine karar verildi.

SANTRALE YAKIN MAHALLEDE TAHLİYE İŞLEMLERİ

SAAT 02.46 Kemerköy Termik Santrali'nin bulunduğu yerleşkeye yaklaşık 1 kilometre mesafedeki Ören Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar da kontrollü olarak bölgeden ayrılıyor. Vatandaşların bir kısmı askeri gemilerle bölgeden tahliye edildi. Ören Mahallesi'nden Sahil Güvenlik Komutanlığına ait kurtarma gemisine alınan 300'den fazla kişi Bodrum ilçesindeki Cruise Port iskelesine götürülüyor. Termik santralin önünde ve mahalleye ulaşımı sağlayan güzergahta önlem alan jandarma ekipleri de bölgeye sadece söndürme çalışmasında görevli uzman ekiplerin girişine izin veriyor.

SAAT 02.21 İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN'DAN AÇIKLAMA: CAN KAYBI YAŞANMAMASI İÇİN GEREKLİ TÜM ÖNLEMLER ALINMIŞTIR

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Kemerköy Termik Santrali ile ilgili açıklama paylaştı. Yangının seyri hakkında bilgi veren Altun, "Yangın mahalinde herhangi bir can kaybı yaşanmaması için gerekli tüm önlemler alınmıştır." ifadesini kullandı.

Son dakika yangın haberleri... Milasta büyük mücadele Çok kuvvetli rüzgar var: Alevler termik santrale ulaştı

SAAT 01.40 YANGIN YENİKÖY TERMİK SANTRALİNE 7 KİLOMETRE MESAFEDE

Kemerköy Termik Santrali’ne sıçrayan yangın devam ederken, alevlerin, çevresinde kızılçam ağaçlarının sıklıkla bulunduğu yaklaşık 7 kilometre mesafede bulunan Yeniköy Termik Santrali’ne yaklaştığı öğrenildi.

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER İLE HAVADAN MÜDAHALE

Öte yandan, Milas’ta 8 mahallenin tahliye edilmesine yol açan Kemerköy Termik Santrali’nde söndürme çalışmaları yoğun şekilde sürdürülüyor. Alevlerin teslim aldığı santraldeki yangına karadan sürdürülen çalışmalarının yanı sıra gece görüşlü helikopterle de havadan müdahalenin devam ettiği bildirildi.

SAAT 23.30 MUĞLA VALİLİĞİ VE MİLAS BELEDİYESİ BÖLGENİN BOŞALTILMASI İÇİN KARAR ALDI: Ören, Alatepe, Kurtak, Çamlıca, Bayır, Fesleğen, Demirciler ve Karaağaç mahallelerinin tahliye edilmesi için çalışma başlatıldı. Çalışmalar kapsamında, Milli Savunma Bakanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait bin 500 kişilik çıkarma gemisi vatandaşların tahliyesi için Ören Marina’ya yanaştığı öğrenildi. Bölgenin boşaltılması için jandarma ve zabıta ekipleri, koordineli bir şekilde vatandaşların tahliyesini sürdürüyor.

SANTRAL YETKİLİLERİ: PATLAMA RİSKİ YOK

SAAT 23.00 Yangının Kemerköy Termik Santrali'ne sıçraması sonrasında, santral yetkilileri alevlerin santrali sardığını belirterek bölgenin tamamen tahliye edildiğini ifade etti. Santral yetkilileri patlama riskinin bulunmadığını, alevlerin sadece binaya zarar verebileceğini belirtti. Yangınla mücadelenin sürdüğü bölgede Ören Mahallesi’nde oturanların da tahliye işlemlerine başlandı.

SAAT 22.15 MUSTAFA BERBER: Akşam saatlerine kadar hendeklerin açılmasıyla birlikte alevlerin termik santral içine girmesi engellenmiş, yukarıya doğru süpürülmüştü bu önlemle birlikte. Ancak rüzgarın etkisiyle alevler bir anda sıçradı ve yangın büyüdü. Şu an için bir güvenlik ya da patlama riski yok. Sadece termik santral yapı olarak zarar görebilir. Kontrolsüz patlamaya yol açacak bir durum yok. Patlama materyali de şu anda yok. (İçeride bulunan kömürler) Henüz bununla ilgili bir açıklama yok. Zaten Kimse termik santrale sıçramasını beklemiyordu. Önlemlerde termik santrale sıçramaması yönünde alınmıştı. Ancak bir anlık rüzgarın değişmesiyle termik santrali etkisi altına aldı.

SAAT 21.20 ANADOLU AJANSI: ALEVLER TERMİK SANTRALE ULAŞTI
Anadolu Ajansı, Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangınının Kemerköy Termik Santrali'nin tel örgülerine kadar yaklaştığını, Kemerköy Termik Santrali personeli tahliye edildiğini ve yanıcı ve patlayıcı maddeler dışarı çıkarıldığını aktardı.

Milas'ta yangın bölgesindeki vatandaşlar tahliye ediliyor | NTV

SAAT 21.00 CNN TÜRK MUHABİRİ MUSTAFA BERBER ANLATTI: 30 SANİYE İÇERİSİNDE ÖLÜMLE BURUN BURUNA GELDİK
Şu anda Ören bölgesindeyiz. Alevlere 500-600 metre uzaklıktayım. Gökyüzünde siyah dumanları görmeniz mümkün. Alevlerin Milas yoluna doğru gittiğini gördük. Sonrasında alevleri karşımızda görürken bir anda sol tarafıma dönünce alevlerin güvenli noktaya geldiğini gördük. Yol üzerine düşen küçük közler, kozalak parçası, yanı başımızdaki otlara sıçradı. 30 saniye içerisinde ölümle burun buruna geldik.

SAAT 20.00 MİLAS'TAKİ YANGIN BÖLGESİNDE MAHSUR KALAN KİŞİ KURTARILDI

Milli Savunma Bakanlığı Milas'ın Fesleğen Yaylası’ndaki yangında mahsur kalan bir vatandaşın, Hava Kuvvetleri'nin 125'inci Eğitim Filo Komutanlığı'na ait helikopter ve görevli personel tarafından kurtarıldığını bildirdi. Bakanlığın açıklamasında "Dumandan etkilenen vatandaşımıza ilk müdahale helikopterde yapıldı. Bölgede mahsur kalan başka vatandaşlarımızın olup olmadığını belirlemek üzere havadan keşif faaliyetimiz devam ediyor." ifadelerine de yer verildi.

SAAT 19.30 MSB, DÖRTYOL'DAKİ YANGIN İÇİN 160 PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Hatay Valiliği’nin talebi üzerine Dörtyol ilçesinde başlayan yangına müdahale için 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığımızdan 160 personel görevlendirilmiştir" denildi.

SAAT 18:15 DHA VE CNN TÜRK MUHABİRLERİ SON DURUMU BİLDİRDİ

DHA MUHABİRİ ALPARSLAN ÇINAR (MANAVGAT): Şu anda bir yangın söndürme uçağı geçti, sorti yapıyor. Birazdan o noktaya bir su atışı gerçekleştirecek. O noktaya öğle saatlerinden itibaren hem helikopter hem uçakla sık şekilde su atışı gerçekleştiriliyor. Bu da o noktadaki yangının önüne geçilmesinde büyük katkı sağladı. Bu dağın etrafında çok önemli yerleşkeler var. Isparta ve Konya Antalya orman arazilerinin tam sınır noktası burası. Yangın bu dağı aştıktan sonra Isparta ve Konya sınırlarına da girmiş olacaktı. Şu anda bir helikopter geliyor. O da bambisindeki suyu bu alana bırakmış olacak. O alanda yangının alevlerinin önüne geçildiğini söylemek mümkün. Manavgat'ta tek devam eden ve en önemli nokta burası diyebiliriz.

CNN TÜRK MUHABİRİ MUSTAFA BERBER (MİLAS):  Bölgede tek helikopter görev yapıyordu ancak kısa süre önce gökyüzünde 3 helikopter gördüğümü söyleyebilirim. Dumanların kaplı olduğu yer kısa süre önce alevlerle kaplıydı ancak o alevler söndürüldü. Sağ taraftan 2. helikopter geliyor. Aldığı suyu yangın bölgesine götürerek gökyüzünden alevleri söndürmeye çalışıyor. Yaklaşık 2 saat önce alevler bir anda yükselmeye başlamıştı. Sabahın ilk saatlerinde hendek kazılmış, personel tahliye edilmiş, termik santraldeki nitrojen boşaltılmıştı.

CNN TÜRK MUHABİRİ SİNAN KUNTER (TURGUT KÖYÜ): Alevler Turgut köyünde maalesef yerleşim yerlerine yakın. Mücadele sürüyor. Ekipler ormanın içlerine kadar girdiler ve alevlerin yoğun olduğu yerlere müdahale ediyorlar. İtfaiye ekiplerinin çalıştığı yerin hemen üstünde yüksek gerilim hattı var. İtfaiye ekipleri kahramanca, canları pahasına mücadele ediyorlar. Burada asıl büyük mücadeleyi hava koşullarına karşı veriyoruz. Rüzgar güneşin batışa geçmesiyle birlikte yer yer çok sert esmeye başladı.

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 05.08.2021 09:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24