Hatice Kübra Tongar “Ailede de safları sıklaştırmamız gerekiyor”

27 Mart 2024 Çarşamba 11:11
1260 Okunma
Hatice Kübra Tongar “Ailede de safları sıklaştırmamız gerekiyor”

On bir ayın sultanı Ramazan ayı boyunca vatandaşlar Eyüpsultan’da birbirinden güzel etkinliklerle buluşmaya devam ediyor. Teravih namazı sonrası Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nde gerçekleştirilen Ramazan Sohbetleri programının konuğu aile danışmanı, yazar ve programcı Hatice Kübra Tongar oldu. Aile ve çocuk yetiştirme konusunda önemli konulara değinen Tongar, “Öyle bir çağ içerisinde yaşıyoruz ki ailede de safları sıklaştırmamız gerekiyor” dedi.

Eyüpsultan Belediyesi, Ebu Eyyub El Ensari’nin diyarı Eyüpsultan’da vatandaşlara Ramazan ayının coşkusunu yaşatmak ve Ramazanı maneviyatına uygun olarak geçirebilmelerini sağlamak için birbirinden özel etkinliklere imza atıyor. Bu kapsamda teravih namazı sonrası Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nin avlusunda her gün kültür, sanat, tarih ve edebiyat dünyasının önemli isimleri Ramazan Sohbetlerinde vatandaşlarla bir araya geliyor.

Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nin tarihi ve manevi atmosferinde gerçekleştirilen Ramazan Sohbetlerinin konuğu bu kez aile danışmanı, yazar ve programcı Hatice Kübra Tongar oldu.

Söyleşide annelere ve anne adaylarına çocuk yetiştirmede dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgiler veren Hatice Kübra Tongar, aile içi mutlulukta iletişimin önemi, çocukta güven duygusu, aile içi şiddet, çocuk istismarı ve cinsiyetsiz toplum oluşturma konularına dikkat çekti.

“İSTİSMARIN KARŞISINDA AİLEYLE DURACAĞIZ”

Aile yapısı korunmazsa geleceğe dair ümidin kalmayacağını belirten Tongar şunları söyledi: “Öyle bir çağ içerisinde yaşıyoruz ki ailede de safları sıklaştırmamız gerekiyor. Bugün Gazze’yi, Doğu Türkistan’ı, dünyanın dört bir yanında olan bu ikiyüzlülüğü konuşuyoruz. Ülkemizde son günlerde istismar vakaları konuşuluyor. Dünyanın neresine dönersek dönelim yıkıcı bir şeyler var ve bunun karşısında aileyle duracağız. Gelecek nesillerin şu an evimizde yetiştiğinin farkında olacağız ve bunun sorumluluğunu alacağız. Suçlu profiller üzerinde çocukluklarına dair tek bir ortak şey bulunuyor o da şiddet.”

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24