Engin Polat, cezaevinde Dilan Polat'la görüşmek için Pembe Oda talebinde bulundu.

PEMBE ODA HAKKI İÇİN 3 AYLIK TUTUKLULUK SÜRESİNE DOLDURMASI GEREKİYOR.

22 Aralık 2023 Cuma 11:17
8594 Okunma
Engin Polat, cezaevinde Dilan Polat'la görüşmek için Pembe Oda talebinde bulundu.

Kasım ayında kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklanan Engin Polat, Pembe Oda talebinde bulundu. Ancak Engin ve Dilan Polat çiftinin Pembe Oda haklarını kullanabilmesi için tutukluluklarının 3 ayı doldurması ve hapishane kurallarına uymaları gerekiyor.

Gösterişli hayatlarıyla gündemden düşmeyen Engin ve Dilan Polat çifti, 5 Kasım'da kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklandı. Engin Polat'ın eşiyle görüşmek için Pembe Oda talep ettiği ileri sürüldü.

PEMBE ODA HAKKI İÇİN 3 AYLIK TUTUKLULUK SÜRESİNE DOLDURMASI GEREKİYOR

Cezaevine girdikten 11 gün sonra Marmara Cezaevi'den Çorlu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na nakil edilen ve bu süreçte sessiz kalan Engin Polat'ın eşi Dilan Polat ile görüşmek için Pembe Oda talep ettiği iddia edildi. Polat'ın Pembe Oda talebinin kabul edilmesi için cezaevinde 3 ayı doldurması ve hapishane kurallarına uyması gerekiyor. Polat'ın talebinin ilerleyen zamanda kabul edilip edilmeyeceği ise merak konusu oldu.

PEMBE ODA NEDİR?

Hapishane Pembe Oda eş ziyareti, mahpusların genellikle resmi nikahlı eşleriyle belirli aralıklarla birkaç saat veya gün boyunca özel bir yerde yalnız kalabilmelerine ve cinsel ilişki kurabilmelerine imkan tanıyan özel bir ziyaret türüdür. Türkiye'de, Ceza İnfaz Kanunu'nun 51/3-a maddesi uyarınca, evli hükümlülerin kapalı ceza infaz kurumlarında bulundukları süre boyunca, üç saatten yirmi dört saate kadar olan sürelerde eşleriyle, ceza infaz kurumu personelinin yakın nezareti olmaksızın mahrem bir şekilde görüşmelerine izin verilmektedir.

DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24