Deprem anında ve sonrasında hayat kurtaran uygulamalar!

18 Aralık 2023 Pazartesi 11:11
7722 Okunma
Deprem anında ve sonrasında hayat kurtaran uygulamalar!

Dün akşam saat 23.53 Çınarcık'ta 4.1 ve saat 01.15 Gümüşhane'de 4.3 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Gelen son dakika deprem haberleri sonrası vatandaşlar arama motorlarında deprem anında ve sonrasında kullanabilecekleri mobil uygulamaları araştırıyor.

VOXER

Bas-Konuş özelliğine sahip olan uygulamada, Wi-Fi, 3G, 4D ve EDGE dahil pek çok bağlantı destekleniyor.

GÜVENDEYİM

Deprem anı için belirlediğiniz beş numaraya GPS üzerinden konum bilgisi SMS olarak iletiliyor. Güvende olduğunuza dair ve konum bilginiz seçtiğiniz kişilere gönderiliyor.

LIFE360

Bu uygulama sayesinde ailenizdeki bireylerin konumlarına ulaşabiliyorsunuz. Hatta sohbet etme imkanı da bulunuyor.

BRIDGEFY

İnternet yerine Bluetooth bağlantısı ile çalışan bu uygulamada yüz metreye yakın olan kişilerle iletişime geçebiliyorsunuz. Uygulama ne kadar çok kişi tarafından kullanılırsa mesafe o kadar genişliyor çünkü akıllı telefonlar o sırada baz istasyonu görevi görüyor.

LASTQUAKE

Depremleri anlık öğrenebilmenizi sağlıyor. Bu uygulamada aynı zamanda ailenizle ve yakınlarınızla iletişime geçebilirsiniz.

MY EARTHQUAKE ALERTS

Bu uygulama sayesinde dünyanın her tarafından yaşanan canlı depremlerin bilgisine ulaşılabiliyor.

BİP

BİP uygulamasının Acil Durum Butonu güncellendi. Herhangi bir acil durumda, bu butona basarak konumuzu aile bireylerinize gönderebilir, internet üzerinden arama yapabilirsiniz.

112 ACİL YARDIM BUTONU

Sağlık Bakanlığı tarafından sunulan 112 Acil Yardım Butonu, acil durumlarda konum bilginizi belirtmenize gerek kalmadan size en kısa süre içerisinde ulaşılmasını sağlar.

AFAD ACİL

Afet ve acil durumlarda vatandaşlar, AFAD acil mobil uygulaması ile toplanma yerlerinden 112 ile mesajlaşma bağlantısına kadar pek çok bilgiye erişebilirler.

DEPREM BİLGİ SİSTEMİ 3.0

Kandilli Rasathanesi'ne ait bu uygulama, Türkiye ve yakın çevresinde gerçekleşen depremler hakkında kullanıcıları bilgilendiriyor ve kişileri, bulundukları konumun deprem tarihi hakkında bilgilendiriyor.

Uygulama aynı zamanda, bir deprem olduğunda bunu hisseden kullanıcılara depremi nasıl hissettiklerini sorarak bu verileri Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsüne iletiyor. Bu sayede herhangi bir deprem olduğunda o depremin nerede, nasıl hissedildiği ve depremin verdiği hasarın veya etkilerinin coğrafi bir haritası çıkarılıyor.

DÜDÜĞÜM

Enkaz veya acil durumlarda düdük sesi çıkartarak konumunuzun belirlenmesine yardımcı olan bir uygulamadır. Önceden belirlediğiniz iki farklı numaraya mesaj atarak ilgili kişilere konumunuzu ulaştırır.

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24