ABD'den İsrail'e süre verdi!

IDF saldırıları altındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ederken, ABD'de yayınlanan haber dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı. ABD'nin İsrail'e 'düşük yoğunluklu Gazze savaşına geçişe başlayın' çağrısında bulunduğunu yazan New York Times bu hamlenin savaşın başından beri Washington'un İsrail misillemelerine karşı en keskin çabası olduğunun altını çizdi. Hamas liderlerini haftalardır bulamayan İsrail ise çareyi para ödülü koymakta buldu.

15 Aralık 2023 Cuma 10:08
17033 Okunma
ABD'den İsrail'e süre verdi!

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne el ilanları atarak Hamas'ın üst düzey yetkilisi Yahya Sinwar ve diğer komutanların nerede olduğu hakkında bilgi almak için para teklif ettiği bildirildi.
Gazze'ye atılan el ilanlarında İsrail'in bir türlü bulamadığı Sinwar için 400 bin dolar ödül belirlediği görülüyor. İsrail'in yıllardır peşinde olduğu ancak yakalayamadığı 'misafir' lakaplı Deif için belirlenen ödül ise 100 bin dolar oldu.

Broşürlerde, güney tugayına komuta eden Muhammed Sinwar hakkında bilgi verecek kişilere 300 bin dolara kadar ödeme yapılacağı, Hamas'ın Han Yunus taburunun komutanı Rafa'a Salameh hakkında bilgi için ise 200 bin dolar verileceği belirtiliyor.

Hamas, Gazze'de tünellerin olası su baskını girişimlerine karşı inşa edildiğini söyledi

Hamas sözcüsü tünellerin içlerine su pompalama yönündeki olası girişimlere dayanacak şekilde inşa ettiğini söyledi. Beyrut'ta düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Osama Hamdan, 'Tüneller, su pompalamak da dahil olmak üzere işgalcilerden gelebilecek tüm olası saldırıları göz önünde bulunduran iyi eğitimli mühendisler tarafından inşa edildi' dedi.

ABD'den İsrail'e: Düşük yoğunluklu Gazze savaşına geçişe başlayın.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Perşembe günü Tel Aviv'e yaptığı ziyarette İsraillilerle Gazze'deki yüksek yoğunluklu askeri harekâtın daha düşük bir harekata geçirilmesi konusunu görüştü.
New York Times'ta yer alan habere göre, Sullivan bir takvim belirtmedi ancak dört ABD'li yetkili, Başkan Biden'ın İsrail'in yaklaşık üç hafta içinde daha kesin taktiklere geçmesini istediğini söyledi.
Amerikalı yetkililer son günlerde İsrailli mevkidaşlarına bu zaman çizelgesini net bir şekilde açıkladı. NYT ABD'nin bu adımı için şu değerlendirmede bulundu;
'Savaşta daha hedefli bir aşamaya geçilmesi çağrısı, ABD'nin, İsrail'in 7 Ekim'deki saldırılarından dolayı Hamas'a karşı misilleme yapmasını engellemeye yönelik şimdiye kadarki en kesin çabası gibi görünüyor.'
Times of Israel ise bu gelişmeyi 'ABD İsrail'e baskıyı artırdı' manşeti ile servis etti.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24