NENA IRISH PUB SAHİBİ NERİMAN HANIM İLE RÖPORTAJIMIZ

Neriman Hanım, genç yaşında iş hayatına atılmış, girişimci bir kadın olarak bu yolda emin adımlarla ilerliyor. Başarıya doğru giden bu yol da kendisini tanıyalım.

31 Mayıs 2024 Cuma 12:20
27218 Okunma
NENA IRISH PUB SAHİBİ NERİMAN HANIM İLE RÖPORTAJIMIZ

1-            Öncelikle Neriman Hanım kimdir biraz kendinden bahsedebilir misin?

Moda tasarımcısı olarak başladığım meslek hayatımı yine aynı meslekten emekli olarak sonlandırdım. Emeklilik hayatı da güzeldi fakat sanırım benim kişiliğimden kaynaklı olarak sürekli çalışma isteğim vardı. Babamın vefatından sonra aile şirketimizde iş hayatına geri döndüm. Aile şirketimiz olan Erdoğan inşaatta iç mimarlığı öğrenip onu da deneyimledim Açıkcası oluşan durum kendimi orada bulmamı sağladı. Ama benim bir emeklilik hayalim vardı.  Bu hayalimde en büyük destekçim kızkardeşim Ümmühan Bilek oldu ve böylece Nena Irish Pub’ı açtık.

2-            Bu işi yapmaya ne zaman başladınız ve nasıl karar verdiniz?

Aslında herşey bir anda oldu, olabileceğini düşünmediğim hayalimi gerçekleştirmek için önüme fırsat çıktı. Bu sektörde çok iyi bir müşteri iken işletmeci oldum. Henüz yeni yeni yürümeyi öğreniyoruz desek doğru olacaktır. 9 Eylül de 1 yaşında olacağız.

3-            Nena Irish Pub ismi nereden geliyor?

Hikayemin en güzel bölümüdür. Benim adım uzun olduğundan sanırım küçükken kuzenlerim Nena derdi.  4 tane yeğenim var onların da  Nena demeye başlamasıyla aklımıza bu isim düştü. Bir Nena deyisleri var ki dünyaya bedel... Kardeşlerim de bana jest yapıp nena olsun istediler .

4-            Neden Göktürk’te olmayı seçtiniz?

Burada oturduğumuz için hem sosyal hayatımızdan vazgeçmemis olduk hem de Göktürk insanı ile konumu ile çok güzel bir muhit olduğundan alternatif düşünmedik. Buraya yerleştiğimiz için çok memnunuz , olduğunuz yeri seviyorsanız kendinizi tamamen oraya adamış oluyorsunuz.

5-            İş yerinizde ekip arkadaşlarınızda nelere dikkat ediyorsunuz?

Ekip arkadaşı demiyoruz biz bir aileyiz diyerek başlıyoruz. Çünkü bu sektör ( içine girene kadar bilmezdim) çok özveri gerektiren, yeri geldiğinde ailenden daha çok şey paylaşıp vakit geçirdiğin, brirlikte çabaladığın, kimi zaman başardığın, kimi zaman başaramadığın anları paylaştığın insanlarla aile olmazsan üstesinden gelemeyeceğin zor bir işmiş. Hal böyleyken aileye birini almak da kolay olmuyor. Bizim için öncelik dürüstlük, güleryüz , titizlik ve özveridir. Bu süreçte yanımızda olanlara özellikle büyük özveri ile hep yanımızda olan işletme müdürümüz Recep Bey'e de ayrıca teşekkür ederiz.  

6-            Gelen etkileşim durumunuz nasıl, Sizi mutlu ediyor mu?

Çok mutluyuz bu anlamda ilk misafirimiz halen bizimle ve o da ailemize katıldı. Bizim sadece iş arkadaşlarımızla değil misafirlerimizi de içine aldığımız  kocaman bir ailemiz oldu. Ve bu aile her geçen gün daha da büyüyor. Biz istedik ki kadınlarımız erkeklerimiz kadar rahat ve güvenli bir ortamda içkilerini içip, dans edip, maç seyredip keyifli zaman geçirsinler. Tam da istediğimiz gibi biryer oldu. Büyük derbilerde bile en ezeli rakipler rekabet ederken, kaybeden taraf kazananının sevincini alkışlayıp tebrik etti. Az önceki soruya da cevap oldu aslında bu neden Göktürk. Bu güzel insanların etkisi çok büyük burada huzurlu ve mutlu yaşam için.

7-            Nena Irish Pub’da neler bulabiliriz?

Her şeyden önce huzurlu ve güvenli ortam bunun yanında kahvaltı ( mutlulukla mutlak bir ilgisi olduğunu düşünüyoruz), karaoke, dj performans, canlı sanatçı ile performans, olmazsa olmazımız maç yayınları , lezzetli mutfağımız ve güler yüzlü hizmet . Bu arada muhteşem Nena Burger i ve kokteyllerimizi mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

8-            Hayalleriniz de meslek bu muydu?

Hayir ben çocukken hayalim moda tasarımcısı olmakti. Bir hayal olunca diğerini de oluşturmak lazım değil mi? Benim ikinci ve  emeklilik hayalimdi. Ne şanslıyım ki 2 büyük hayalim de gerçekleşti. İnsan dünyada, hayal ettiği kadar vardır...

9-            Bu süreçler de en büyük destekçiniz kimdir?

Aynı zamanda ortağım da olan kardeşlerim ve ailem, kızım, oğlum, arkadaşlarım ve bu yolda ailemize giren müdavimlerimiz.

10-         Son olarak da Göktürk’te esnaflık yapmak konusunda ki düşüncelerinizi öğrenmek isteriz.

Bilemezdim esnaf olmadan önce her kapıyı çalıp yardım istenebiliceğini, Kimi zaman sandalye kimi zaman bir kahve ne zaman aransam bir yardım var mı diye gelir komşulardan biri yanıma.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 10.07.2024 14:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24