Eğitim Denince FİDOL

Fidol Okulları, öğrenci merkezli eğitim anlayışı ile öğrencilerin tüm potansiyellerini kullanmalarını sağlayarak onları Atatürk’ün mirası olan akıl ve bilim yolunda bugüne ve yarına hazırlamak amacıyla kurulmuştur.

16 Ağustos 2018 Perşembe 16:31
1234 Okunma
Eğitim Denince FİDOL

Misyonu; bünyesindeki anaokulu, ilkokul ve ortaokullarında, Türk ve Finlandiyalı eğitim uzmanları tarafından hazırlanmış Fin eğitim modelinin Türk eğitim modeline uyarlandığı özgün bir eğitim modeli uygulayarak sorumluluklarının farkında, akademik bilgiyi yaşam ve kariyer becerileri ile sentezleyebilen, yaşam boyu öğrenme bilincine sahip yaratıcı ve öngören bireyler yetiştirmektir.

Fidol Okullarında her öğrenci farklı öğrenme stillerine ve ilgi alanlarına sahip olmalarından hareketle öğrencilerin her biri farklı bir birey olarak kabul görür. Bunun sonucu olarak her öğrencinin ihtiyacına yönelik farklılaştırılmış, öğrenci merkezli bir öğrenme ortamı mevcuttur. 

​​​​​​

Öğrencilerimize sosyal, duygusal, fiziksel ve bilişsel beceriler kazandırarak bütüncül bir öğrenme sistemi ile onları okul olgunluğuna ulaştırmayı ve ilkokula hazırlamayı hedeflemekteyiz.

Oyunlaştırılmış Öğrenme

FİDOL Anaokulunda oyunlar, keşfetmek, dünyayı anlamlandırmak ve arkadaşlık kurmayı öğrenmek için bir araçtır. Her çocuğun gelişim evresi ve ilgisi göz önünde bulundurularak serbest oyun ve yapılandırılmış etkinliklerin dengeli sentezi ile çocuklara sosyal ve bilişsel becerileri öğrenme şansı verilir.


Araştırmacı Öğrenme Yaklaşımı

Okul öncesi dönemde çocuklar doğal bir meraka sahiptir ve araştırmacıdır; oyunlarında sürekli soru sorarlar, keşfederler, bilgi toplarlar ve tahmin yürütürler. Beyin çocuklara öğren emri vermez, bu nedenle bilginin doğrudan verilmesi öğrenmeyi sağlamaz. Öğrenmeyi merak uyandırarak, sorgulamalarına, araştırmalarına ve hayal etmelerine fırsat vererek sağlarız.



 

Kemerburgaz Fidol Anaokulu 

Adres: Davutpaşa Mevkii Mithatpaşa Mahallesi Kızılağaç Sokak No:10 Kemerburgaz/İstanbul

Telefon: 0212 360 02 04

E-Mail: [email protected]


 

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 17.08.2018 12:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.