Neşeli Çocuklarla Sanat Atölyesi Küçük Sanatçılara Ev Sahipliği Yapıyor

İstanbul’un kendine özgü, sıra dışı mekânlarından biri olan Atatürk Oto Sanayi Sitesinde sanatçı ve zanaatçı atölyeleri içine konumlanmış “Neşeli Çocuklarla Sanat Atölyesi”, meraklı küçüklere ev sahipliği yapıyor.

31 Ocak 2020 Cuma 15:16
3178 Okunma
Neşeli Çocuklarla Sanat Atölyesi Küçük Sanatçılara Ev Sahipliği Yapıyor

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Heykel Bölümü'nden mezun olduktan sonra İstanbul Atatürk Oto Sanayi Sitesinde 2005 yılında “Neşeli Çocuklarla Sanat Atölyesi’ni ” faaliyete geçiren Neşe Karasipahi,   geleneksel sanat teknikleri kullanarak ürettiği ve enstelasyonlarında zıtlık kavramına sıkça yer verdiği işleri, küçük sanatçılarla tanıştırarak onların sanatı kendi gözünden yeniden ortaya koyabilmelerini amaçlıyor.

Minimalist tarzda, geometrik formlar kullanarak gerçekleştirdiği işleri, sert, keskin hatlı işlenmiş mermer bloklarından yalın ve dingin bir anlatıma dönüştüren Karasipahi, katılımcıların yaratıcı süreçleri deneyimleyerek kendi ifade dillerini sanat yoluyla keşfetmelerini hedefliyor.

Çocuklar gözlem, deneyim, eskiz ve üretim aşamalarından oluşan atölyelerde, kavramlardan yola çıkarak, hem bireysel hem de kolektif bir sanat eseri icra ederek, bunu sergileme yollarını deneyimleyebiliyor.

Duyguların renklerinin olup olmadığı konusunun tartışılıp duyguların renklendirildiği eğlenceli atölyeler ile çocuklarınız hayallerinin peşinden koşuyor. Alexander Calder'in kinetik heykellerinin deneyimlendiği modern sanat atölyesi, çamur heykele başlangıç yapılan atölye, şövale üzerinde tuval resmi yapılan eğlenceli resim atölyesi, marangoz atölyesi ve daha birçok farklı konu ve malzemeyle gerçekleşen sanat atölyeleri, birlikte çalışıp üretmenin tadına varan çocuklarla dolup taşıyor.

Neşeli Çocuklarla Sanat Atölyesi, hayallerin ve düşlerin hayatın bir parçası olduğunu bilen ebeveynlerle ve her zaman hayalleriyle koşan çocukları, her hafta yaratıcı sanat, zanaat workshoplarına bekliyor.

Neşeli Çocuklarla Sanat Atölyesi Faaliyet Alanları:

Papia Machia (Kağıt Hamuru) Atölyesi

Seramik Tabak Boyama

Çamur Heykel

Rölyef

Ahşap Lamba Yapımı

Elektronik Atölyesi

Mimari Maket Atölyesi

Tuvale Keçeli Kalemle Modern Resim

Müzik Aleti Atölyesi

Hareket & Beden & Duygu Atölyesi

Uçurtma Yapımı

Aynaya Bakarak Porte Yapımı

Hayvanların Ansiklopedik Çizimi

Hareketli Vurmalı Çalgılar Atölyesi

Heykel Atölyesi

Resim Atölyesi

Vitray Atölyesi

Kendi Oyun Hamurumuzu Yapıyoruz

Müzik Ve Hareket Atölyesi (Dans ve Resim)

Mekanik Atölyesi

Vurmalı Çalgılar Atölyesi

Skulent/ Teraryum Atölyesi

Elma Şekeri Atölyesi

Aileyle Mimari Tasarım Atölyesi

Mum Atölyesi

Ahşap Oyuncak Atölyesi

Pop Cake Atölyesi

Dokuma Atölyesi

Ünlü Sanatçılar Atölyesi

Ustalar Atölyesi

15 yıldır Atatürk Oto Sanayi Sitesindeki atölyesinde eşsiz sanat eserleri ortaya çıkaran Neşe Karasipahi, “Birbiri içine geçmiş formları zeminden mekâna yükselirken, mekânın sürekliliği içinde hem geçmişin hem de şimdiki zamanın bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Zamansızlığın içinde durağan ve hareket edebilmeyi başaran bu heykeller kendine özgü üslubuyla hayat buluyor. Bu kendine özgü yaklaşım sonucunda ortaya çıkan heykelleri mekân ve zamanla kurgulanmış yapının içine oturuyor. Boşluğu hacimlendiren ve boşluğu içinde saklayan yapılar heykel pratiğinin temelini oluşturuyor.” diye konuştu.

Meslek hayatı boyunca:

 9. Sokak Açık Hava Sanat Sergisi (08.04.2017 Atatürk Oto Sanayi Sitesi /İstanbul),

10. Uluslararası 360 Dereceden Aşk Festivali (10.02.2018 Atatürk Oto Sanayi Sitesi /İstanbul),

"Yer Değiştiren Ufuklar" (09.05.2018 Krank Art Galeri/İstanbul),

3. Uluslararası 9. Sokak Sanat Çalıştayı (12-26.05.2018 Contemporary İstanbul 2018 (CI)- 20-23.09. 2018 Contemporary İstanbul),

Artweeks@Akaretler /Krank Art Gallery (3 – 22.09.2019 İstanbul), Akaretler

Otonom Sanat Etkinlikleri (12 -15.09.2019 Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi 2.Kısım 6. ve 9. Sokak İstanbul)

gibi birçok önemli sergiye katılım gösteren sanatçı, minik sanatseverleri atölyesine bekliyor.

İletişim:

Adres: Atatürk Oto Sanayi Sitesi 2. Kısım, 9. Sokak, Üst Kat No 283 Maslak/ İstanbul

GSM: 05363506559

Instagram: neseli_cocuklarlasanat  

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 31.01.2020 15:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.