Öğrencilerimizin bu sene online eğitimle birlikte 2020-2021 Eğitim-Öğretim ders zili çaldı. Pandemi dönemin de öğrencilerin evde kendilerine uygun çalışma bir ortam hazırlayarak hedeflerine giden yolda emin adımlarla yürümelidir. Bu durumda yapılabilecek en güzel ve verimli ders, okullarımızın uygulamış olduğu plan ve programlara uymaktır. Dersleri etkili ve verimli hale getirmek için öncelikle kişinin başarıya olan inancı ve motivasyonudur. Bu motivasyon nedir? Kişinin içten gelen, kimsenin zorlaması olmadan kendi özdenetimiyle birlikte derslere etkin ve koşulsuz katılmasıdır.

İlerideki yıllarda kendini nerede ve nasıl görmek istediğiyle doğru orantılıdır. Bu yol içerisinde tabii ki zorluklar ve engeller olacaktır.

HİÇBİR BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR

Amaç en iyi şekilde ve doğru biçimde hedefine ulaşmaktır. Bazen kaygılar yaşanabilir. Bu çok normaldir. Fazla kaygı ve stres başarıyı engeller. Kendini başarı yolunda hem beslenme hem uyku düzenine dikkat etmelidir.

Sağlıklı yaşam için spor, müzik ders dışı aktiviteler öğrenmede bilinci daha açık hale getirmesine yardımcı olur. Uyku büyüme çağında ki çocuklar için çok önemlidir. İyi bir uyku almış öğrencinin öğrenmesinde dikkat ve odaklanma noktasında çok önemlidir.Aynı zamanda öğrencilerin yeme alışkanlıkları ve düzeni öğrenmesine katkısı çok büyüktür.

Sabahları mutlaka kahvaltı yapılmalıdır. Öğle ve akşam yemekleri geç kalmadan vaktinde yemeli. Meyve, sebze, kuruyemiş vb. yiyeceklerden vitamin içerik noktasında alınmalıdır. Sizler için hazırlamış olduğum başarının altın kurallar aşağıda sıralanmıştır.

Azim+Çalışma +İnanç= BAŞARI

Etkili ve verimli ders çalışma bir öğrenciyi başarıya götürecek en önemli faktörlerden biridir.

Hedeflerimize ulaşmak için verimli çalışma yöntemlerinin neler olduğunu öğrenmek ve hayatımıza adapte etmemiz gerekiyor.

1. Amaçlarınızı belirleyin

Başarılı olabilmek için mutlaka amacın açık ve net bir tanımının yapılmış olması, kişinin buna inanması gerekir. Amaçlar davranışları başlatır, sonuçlarda bu davranışların etkisiyle elde edilir. Plan, sanıldığı

gibi sadece ders çalışma sürelerini planlamak için yapılmaz. Planın en önemli işlevi aynı zamanda kendinize zaman ayırmaktır. Hangi dersi ne zaman ve nasıl çalışmanız gerektiğini düşündükten sonra sıra plan yapmaya gelir. Plan yaparken hangi aralıklarda hangi derse çalışacağınızı, dinlenmek için ne kadar vakit ayıracağınızı ve uyuyup uyuyacağınız saati belirlemelisiniz.

2. Günlük, haftalık ve dönemlik planlar yapın

Zamanınızı en iyi şekilde değerlendirmek ve hedeflerinize ulaşabilmek için günlük, haftalık ve dönemlik planlar yapmak çok önemlidir. Bir gün önceden, bir hafta önceden ve aylar öncesinden bitirmeyi hedeflediğiniz konular için planlar yapın. Konuların hangi tarihe kadar bitmesi gerektiğini önceden belirlemelisiniz. Son ana yığılmış olan konular sizi yalnızca strese sokar ve veriminizi büyük oranda düşürür. Konu dağılımı ve ders planında sayısal ve sözel olarak yapın. Saatlerce ders çalışmak yapılan en büyük yanlışlardan biridir. Bir süre sonra veriminizi tümüyle kaybetmiş olacağınız için zamanınız da boşa gidecektir. 40 dakikada bir çok uzun olmayacak şekilde molalar verin.

3. Zamanını Etkin Kullanma

Herkes bedensel, zihinsel, duygusal yapıları, ilgileri ve yetenekleri bakımından birbirlerinden farklıdır. Öğrencinin ilk olarak kendini tanıması gerekir. Kendini tanıyan öğrenci planını oluştururken hangi derse ne sıklıkla çalışacağını ve hangi yöntemle çalışacağını bildiği için planı uygulaması daha kolay olacaktır.

Görsel,duyuşsal ve not alarak ders çalışılmalı.Bu çalışmaların ardından mutlaka tekrar yapılmalıdır.Tekrar yapmak kısa bellekten uzun belleğe aktarımda çok önemli bir yöntemdir.

4. Uygun çalışma ortamı oluşturun

Günlük olarak kullandığınız çalışma defter ve kitaplarını üzerinde bulundurabileceğiniz bir çalışma masanız olmalı. Çalıştığınız odada takvim ve saat bulundurmalısınız.

Odanın ışığı yeterli olmalı.Ses ,gürültü vb ortamı ve dikkati dağıtacak eşya ve görseller olmamalıdır. Örneğin duvara hedeflerinizin yazdığı kağıtlar asabilirsiniz.

Çalışılan odanın ısısından, uyku düzeni, kaygı, telefon ve sosyal medyaya kadar birçok etken ders çalışırken veriminizi düşürecektir. Örneğin programınızda 40 dakikalık bir çalışma aralığı varsa o 40 dakika boyunca çalışacağınız ders dışında hiçbir şeyin dikkatinizi dağıtmaması gerekir. Bu sebeple ruhen ve fiziki olarak olumsuz etkenlerden arınmış olunmalı.

5. Derse hazırlıklı gidin

Okula, kursa , yahut özel derse giderken işleyeceğiniz konuya hazırlıklı olarak gitmek, anlamak ve odaklanmak için daha az çaba göstermeniz yeterli olacağı için işinizi büyük oranda kolaylaşacaktır.

6. Motivasyon

Sizin motivasyonunuzu düşerecek konu ve ortamlarda uzak durun.

Kendi içsel düşünce ve duygularınızla başaracağınıza inanın. Başarmak inanmanın yarısıdır. Hedeflerinize engel olacak süreçteki olumsuzluklara yer vermeyin. Başarıdaki altın kural "asla pes etmemeek"dir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24