ABD'nin Mississippi eyaletindeki kasırgalarda 1 kişi öldü, 20'den fazla kişi yaralandı

ABD'nin Mississippi eyaletinde meydana gelen kasırgalarda 1 kişinin hayatını kaybettiği, 20'den fazla kişinin de yaralandığı bildirildi.

20 Haziran 2023 Salı 09:52
595 Okunma
ABD'nin Mississippi eyaletindeki kasırgalarda 1 kişi öldü, 20'den fazla kişi yaralandı

New York

Mississippi Acil Durum Yönetimi Ajansınca (MEMA) yapılan açıklamada, eyalette dün ve bugün yıkıma yol açan şiddetli fırtınalarda, "bir kişinin öldüğü ve yaklaşık iki düzine kişinin yaralandığı" belirtildi.

Jasper ilçesi yetkilileri, eyaletin orta bölümünde doğal afet nedeniyle "49 binden fazla kişinin elektriksiz kaldığını" aktardı.

Eyaletin bazı bölgelerinde, yüksek sıcaklıkların ardından oluşan dolu ve hortum nedeniyle büyük hasar meydana geldi.

Mississippi Valisi Tate Reevesv, Twitter'dan, kasırgaların en çok Jasper ve Rankin ilçelerinde etkili olduğunu, arama kurtarma ve hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

Tate, "kopan elektrik kabloları nedeniyle" bölgeye seyahatlerin tehlikeli hale geldiğini ve "kapanan yollar nedeniyle ulaşımın zorlaştığını" kaydetti.

AA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24