Ev dekorasyon renkleri ve trendleri, her yıl moda ve giyim sektörü gibi değişim göstermektedir. İnsanın olduğu yerde değişimin olmaması söz konusu bile değildir. Yaşam alanımızı süsleyen dekorasyonlarda bunun bir parçasıdır. O zaman bu senenin dekorasyon trendlerine gelin birlikte göz atalım.

Dekorasyonda 2020 renkleri

Bu sene yurt içi ve yurt dışı fuarlardan elde ettiğim araştırmalara göre; kırmızı ve kiremit tonlarının iç içe kullanılması oldukça sık rastlanan bir ikiliydi diyebilirim. Kırmızı ve mor tonlarındaki baskın renkleri cesurca kullanmak oldukça keyifli görünüyor.

Vazgeçilmez gri ve tonları, huzur veren soft renkler, yeşil, toprak, bakır ve pastel tonlar dekorasyonlarda yerini koruyor.

Malzeme trendi

Bu sene doğallık, dinginlik, huzur köşeleri, her yıl olduğu gibi mevcut. Metropol hayatın vermiş olduğu yorgunluk, ev ortamımıza rahatlama alanı olarak bakmamızı sebep oluyor. Evin göz yormaması, huzur vermesi amacıyla seçilen materyallerde, doğadan ilham alınarak; ağaç mobilyalar, ahşabın sıcak renkleri, betonun grisi, mermerin dokusu gibi ham işlenmemiş parçaları bir arada kullanarak istenilen etkiye sahip olunabilir.

Bunun yanı sıra parlak ve dinamik materyalli ürünler de olmazsa olmazımızdır. Benim özellikle vazgeçemediğim cam, ışık geçirgen ürünler, pirinçler de ihtişamı sevenler için önerilerin başındadır.

Duvar kâğıdı uygularken; özellikle koyu duvar kâğıtlarını kullanırsanız loş ve karanlık dinlenme alanları oluşturabilirsiniz. Geometrik ve floral çiçekli desenlerle duvarı etkin bir eleman haline getirebilirsiniz.

Evinizi dekore ederken ilk olarak ana malzemelerden başlamanız gerekmektedir: Yer zemini ve duvarlar. Bunlarda ise doğallık ön planda olmalıdır. Mermer ve mermer dokulu ürünler gözü yormaz ve modası hiç bir zaman geçmeyecek ürünlerdir.

Dikey bahçeler

Küçük daireler için tasarlanmış evine renk ve canlılık katacak bitkileri duvarda sergilemek.

İçimizi ısıtan dekorasyon trendi: Şömine

Elektrik ile güç alan ve havalandırma sorunu çıkarmayan şömineler, artık sıkça tercih edilmektedir.

2020 dekorasyon evlerinde Televizyon ünitelerinin yerini artık şömineler alacaktır.

Instagram: gamzebirgul_desing

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24