Sevgili Toprak Sergen, Türkiye’de her şey bu kadar dijital olmadan önce bunu farkeden ve çalışmalarını dijitale taşıyan öngörülü kişilerden birisiniz.. Bunu nasıl başardınız?
Dünya üzerindeki bilginin yaklaşık son 10 yıldan beri nerdeyse her yıl tekraren iki kat arttığını data olarak biliyordum. Üstelik dijital dünyadaki gelişmelerin analog dünyaya fark atacağını da hissediyordum ‘ki görünen köy de klavuz istemiyor’. Sadece bu dünyanın şartları ve gerekliliklerine alışmış olan ve alışkanlıklarını değiştirmek istemeyen insanlar ne yazık ki yeni dünya düzenini anlayamıyor. Olaya şöyle bakalım, bundan yüz yıl önce nasıl milenyum çağı konuşuluyordu, şimdi de internet çağı konuşuluyor. Tam da onun ortasına düştük aslında.
Seslendirme dizi sinema projelerinize hangi kapsamda devam ediyorsunuz?
Yaptığım işlere karışık devam ediyorum aslında ve çok da şansımız olduğunu düşünmüyorum. Sektör şartları ve bir de dijital dünyanın da etkisi olduğunu düşünüyorum. Ben de önümdeki alternatiflere bakıyorum. Bunu yaparken de sadece benim içinde olmam da yetmiyor. Onlar uygun olsalar bile sadece bir şeyin iyi olması da yetmiyor. Yazar, yönetmen, yapımcı eğer televizyonsa kanal, filmse dağıtım şirketi gibi. Tüm bu şartlar uygun olduktan sonra evet diyebiliyorum ancak.
İş dışında vaktinizi nasıl geçiriyorsunuz? Planlarınızda neler var?
İnsanlık adına daha iyi olmak için çalışmak, daha çok spor yapmak, daha çok doğanın içinde olmak ve dünyayı gezmek.
Uluslararası bir sponsor ile dünyanın herhangi bir yerinde bir proje yapmak isteseydiniz hayal ettiğin sponsor proje ve ülke neresi olurdu?
Neden bir proje bir sponsor olsun? Dünya üzerindeki tüm ülkelerde, buna eşlik edebilecek uygun sporlarla birlikte birçok harika projeler yapabiliriz. Çünkü dünyanın her yerinde bambaşka enerji var, hepsini görmek öğrenmek harikulade.
Sporu dijital platforma taşınmak ile ilgili çok çeşitli çalışmalar yapılıyor. Bir spor sevdalısı olarak bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Geçtiğimiz günlerde İnovasyon ve Girişimcilik zirvesini sunmuştum. Orada da spor üzerine çok inovatif düşünceler vardı. İnsanlar artık bilgiye çok çabuk ulaşabiliyorlar. Her branş bu bilgi ışığında kendini süratle yenileyip değiştirmek durumunda. Pozitif değer kattığını düşünüyorum.
Sporda dijital platformlardan destek almayı tercih ediyorsunuz. PT seçimi ile ilgili düşünceniz nedir?
Personal Training özel bir iş. Orada da yine tüm iş kollarında olduğu gibi kendini geliştirmek, branşlaşma, profesyonelite önemli. Mutlaka bir farklılık yaratmak gerekiyor. Diğer türlü ne yazık ki sıradan ve ortalama bir hizmet haline geliyor.
Dünyada dijital ile geleneksel değerler arasındaki denge ve değerlemeler nasıl sağlanabilir sizce?
Bence dijital dünya, geleneksel dünyayı yener
Gelişen teknoloji sosyal iletişimin kalitesini olumsuz etkiliyor mu? Bunun çocuklara yansıması nasıl sizce?
Sosyal platformlar da kendi içinde dönüşüyor ve gelişiyor. Mesela bir dönem Facebook’un daha büyük bir gücü vardı şimdi ise İnstagram. Gelişen teknolojiyi seviyorum. Çocuklar zaten dijital dünyaya doğuyor. Bence öykü bizim dijital dünyaya biraz daha entegre olabilmemiz.
Göktürk dergisine zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak yeni yıl ile ilgili mesajınızı alabilir miyiz?
Ben teşekkür ederim. Herkesi sevgiyle selamlıyorum. Bu yıl her şey harikulade, tüm projeler keyifli olsun.
Toprak sergen instagram:instagram.com/topraksergen
Göktürk Dergisi