ZUMBA YAPMAYA HAZIR MISIN ?

Elifnur Bayraktar'ın Zumba üzerine köşe yazısı Göktürk Dergisi'nde...

19 Kasım 2018 Pazartesi 17:39
1891 Okunma
ZUMBA YAPMAYA HAZIR MISIN ?

Ben Elifnur Bayraktar Türkiye ZES’i Didem Zeybek'den aldığım Zumba Eğitmeni Sertifikamla 4 yıldır Zumba eğitmenliği yapıyorum. Zumbayla tanıştım ve hayatıma bir dönüm noktası olarak girdi. Zumba hayatımızda yaşadığımız stresleri bir kenara atmamıza ve enerjimizi dışarıya çıkarmamıza yardımcı olarak  bizi eğlendirmekle kalmayıp , cardio ağırlıklı hareketleriyle yağ yakımını en iyi şekilde sağlar ve kaslarımızı çalıştırır.

Zumba derslerimi 2 yıldır Göktürk Kültür Merkezi ve bazı özel salonlarda vermekteyim . Eyüpsultan Belediyesi çatısı altında tek Zumba Eğitmeni sertifikalı  ve tek Zumba dersi verilen salon olarak Göktürk Kültür Merkezi'nde hizmet vermekteyim.

Eğer bir gün dersime katılırsanız bu anlattıklarımı yaşama fırsatını yakalamış olursunuz . Ve hala bir Zumba dersine katılmadıysanız çok şeyler kaçırmışsınız demektir…
 


ZUMBA Nedir?

Zumba içerisinde birçok dansı barındıran bir fitness-dans egzersizidir. Kendine özel müzik ve kareografileri ile belirlenmiş adımları kullanarak parti havasıyla size eğlenmenin en doruk noktasını yaşatırken, aynı zamanda bunu size spor yaptırarak gerçekleştirir. İşte, evde, yolda yaşadığınız stresi , enerjili müzik ve egzersiz hareketleriyle gülen yüzler haline döndürür.

Latin danslarından ilham alan Zumba salsa, bachata. hip- hop, mambo, samba ve oryantel de içinde barındırdıkları danslar arasındadır. Kendi müzik ve kareografileri dışında,  sertifikalı eğitmenleri tarafından seçilen top yabancı müzik parçalarına uyarladıkları kareografileri  ise ayrı bir enerji katmaktadır.


ZUMBA ile kilo verebilir miyim?

Bir eğitmen olarak aldığım en sık sorulardan biri olan Zumba yaparak kilo verebilir miyim? sorusuna şöyle cevap vermek istiyorum :

Zumba tüm vücudunuzu  çalıştırırken hem kaslarınızı kuvvetlendirir hem de kondisyonunuzu arttırır.Kişiye göre ve harcadığınız efora bağlı olarak değişmekle beraber bir saatlik Zumba dersinde ortalama 600-650 kalori harcarsınız. Ama her zaman unutulmaması gereken bir şey vardır ki o beslenmeye dikkat etmektir.

Kimler ZUMBA yapabilir?

Hiç dans etmeyi bilmeyen biri bile rahatlıkla Zumba yapabilir. Dans deneyimine ya da dans yeteneğine ihtiyacınız yok. Çünkü zumba bir dans çeşidi değildir. Her yaşta, her vücut tipinde ve beden ölçüsündeki insan Zumba derslerine katılabilir. En büyük ön yargılardan biri olan erkeklerin bu derse katılıp, katılmamalarıdır bu egzersizin cinsiyetinin olmadığının en güzel örneği olarak  kurucusu Beto Perez’i söylemek isterim. Hareket etmeyi ve müziği seviyorsanız Zumba tam sizin için!

Elifnur Bayraktar

Instagram: elifnurensign

Göktürk Dergisi Kasım Sayısı Elifnur Bayraktar

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 01.12.2018 11:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24